021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

ANDALUZIJSKA TURA

MALAGA MARBELJA RONDA SEVILJA HEREZ DE LA FRONTERA
KADIZ KORDOBA GRANADA


8 dana (7 noćenja sa doru
čkom, smeštaj u hotelu kategorije 3* i 4*) avionom

Polazak: 26. majar (povratak 2. juna 2024.
)

 

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

Program putovanja:

1. dan (nedelja, 26. maj) BEOGRAD – MALAGA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera agencije u 05.30 sati. Poletanje za Malagu u 07.55 sati (let JU 576). Dolazak u Malagu u 11.30 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
2. dan (
ponedeljak, 27. maj) MALAGA – MARBELJA – RONDA – SEVILJA Doručak. Polazak za Rondu sa usputnom posetom Marbelji, poznatom mondenskom letovalištu na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposećenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposećenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, nastavak putovanja ka Sevilji. Noćenje.
3. dan (
utorak, 28. maj) SEVILJA HEREZ DE LA FRONTERA SEVILJA Doručak.Odlazak do grada Herez de la Frontera poznatom po proizvodnji slatkog likera šerija ali pre svega po kraljevskoj školi jahanja i konjičkog sporta, koja se obilazi u toku boravka. Inače, panoramom grada dominira mavarska tvrđava iz 11. veka koja se smatra za jednu od najlepših primera arhitekture tog perioda. Nakon obilaska, povratak u Sevilju. Noćenje.
4. dan (
sreda, 29. maj) SEVILJA Doručak. Obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Slobodno poslepodne. Noćenje.
5. dan (
četvrtak, 30. maj) SEVILJA KORDOBA GRANADA Doručak. Napuštanje hotela u Sevilji i polazak za Kordobu, nekadašnju prestonicu mavarskog emirata koja je, zbog brojnih škola i biblioteka, bila centar kulture i obrazovanja. Centar grada je uvršten u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a najpoznatija građevina je džamija La Meskita koja se obilazi tokom posete ovom gradu. Nastavak putovanja do Granade. Smeštaj u hotel, noćenje.
6. dan (
petak, 31. maj) GRANADA Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih voćnjaka bašte Heneralife. Slobodno popodne za šetnju po Granadi. Noćenje
7. dan (
subota, 1. jun) GRANADA – ANTEKERA – MALAGA Doručak. Napuštanje hotela u Granadi i odlazak u Antekeru. Smeštena na ’’raskršću Andaluzije“, Antekera je impresivan mali grad, sa više od 50 spomenika i pećina koje datiraju još iz bronzanog doba (najpoznatije Menga i Viera). Obilazak centra grada: palata Najera, manastir Katalinas i palata Markiza La Penja. Nastavak putovanja do Malage. Smeštaj.
Noćenje.

8. dan (
nedelja, 2. jun) MALAGA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 13.00 (let JU
577). Dolazak u Beograd u 16.10 sati.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI:
1439 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu je 399 evra.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 50 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd Malaga Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (1 noćenja s doručkom u hotelu u Malagi, 3 noćenja s doručkom u hotelu u Sevilji, 2 noćenja s doručkom u hotelu u Granadi, i 1 noćenje s doručkom u hotelu u Malagi), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma prema programu, panoramsko razgledanje gradova prema programu, ulaznice za katedralu i Alkazabu u Malagi, Alhambru u Granadi*, koridu u Rondi, katedralu u Sevilji, džamiju u Kordobi; usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
*Ulaznice za ulazak u Nasrid Palatu u Alhambri se ne mogu garantovati ukoliko se ne kupe na vreme, a raspolozivost zavisi od
doba godine, i sl. Potrebno je mínimum mesec dana ranije aplicirati za ulaznice. Ukoliko ne moze da se uradi ulaznica za ovu palatu, svakako se moze obici Alhambra ali samo vrtovi Kraljevska kapela i ostali delovi Alhambre.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
: boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela), ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ

Hotel Don Curro, 3* , Malaga (www.hoteldoncurro.com)

Hotel Silken al Andalus,4*, Sevilja (www.hotelessilken.com)

Hotel Alixares del Generalife 4*, 4* (www.hotelalixares.com

● Agencija organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

VAŽNE NAPOMENE:
Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS Koordinaciona uprava.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na
putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima
10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesae) na maksimalno šest mesečnih
rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesae) na maksimalno šest mesečnih rata


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

● Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657 koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, email adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na email: office@triglav.rs.