021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Prag Karlov most

Prag ili kako ga još nazivaju “Zlatni grad” je glavni i najveći grad Češke ali možemo slobodno reći i jedan od najlepših i najočuvanijih gradova Evrope. Smešten na reci Vltavi, pleni svojom arhitekturom a šarm mu daje na stotine tornjeva, veliki broj mostova i katedrala. Ovaj  bajkovit i romantičan grad je pod zaštitom UNESC-a i svake godine ga poseti na hiljade turista. Da li je lepši u zimu, kad sneg prekrije njegove kupole ili u toplijim sunčanim mesecima, kada se kupole zlate i blješte na suncu? Procenićete sami. Citiraćemo velikog pisca Franca Kafku rođenog u Pragu: ” Prag vas nikako ne pušta. Majčica prosto ima kandže”…. I u potpunosti se slažemo sa njim. Prag će vas definitivno osvojiti i ostaće u vašim sećanjima.

 

 

Šta posetiti u Pragu?

 

Karlov most- Jedan je od simbola Praga i to je najstariji očuvan most u gradu. Izgradio ga je kralj Karlo IV 1357. godine na reci Vltavi i on spaja stari i novi deo grada.  Most je ukrašen sa 30 statua koji predstavljaju svece i zaštitnike tog vremena. Karlov most je i veoma inspirativan za umetnike, pa nije retkost njegovo pojavljivanje u muzičkim spotovima poznatih svetskih izvođača ali i na filmskom platnu.

Praški zamak- je jedan od najvećih zamkova na svetu. Sagrađen je još u IX veku. Ceo kopleks zamka se sastoji od crkava, palata i dvorskih vrtova. Ovde se nalaze i brojni muzeji i postavke. Ono što je posebna atrakcija za turiste je svakako smena dvorske straže, pa je nepropustite.

Astronomski sat- Ovaj interesantan sat ne samo da je estetski privlačan, nego ima i svoju simboliku a i mnogobrojne legende se vezuju za njega. Ovo nije običan sat, on pokazuje različita vremena (srednjeevropsko, staro češko i vavilonsko) ali i položaj sunca, meseca, zvezda i zodijaka. Sat ima i četiri figure koje se pomeraju na pun sat.

Preporučujemo još da posetite: Katedralu Svetog Vida, hram Device Marije Tinske, zgradu koja pleše, Lenonov zid…

Prag – 3 noćenja / autobusom DAN DRŽAVNOSTI

Prag – 3 noćenja / autobusom DAN DRŽAVNOSTI

Prag - 3 noćenja / autobusom Program putovanja sa cenovnikom br.1od 22.11.2022. 1.DAN putovanja (14.02. utorak) BEOGRAD – PRAG Sastanak grupe u 17.15 h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ sa predviđenih...

read more
Prag – 3 noćenja / autobusom JANUAR – MART

Prag – 3 noćenja / autobusom JANUAR – MART

Prag - 3 noćenja / autobusom Programputovanjasacenovnikombr.1 od 22.11.2022. 1.DAN putovanja BEOGRAD – PRAGSastanak grupe u 17.15 h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici BAS, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko...

read more