021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

strazburg

Regija Alzas se nalazi na istoku Francuske i njena je najmanja regija. Smeštena između reke Rajne i planina Vosgesi, na granici između Nemačke i Švajcrske. Ovo područje krase planine, šume, vinogradi, raznoliki pejzaži, bajkovita sela i gradići. Vinogradi i vina Alzasa spadaju među najbolje na svetu. Nesvakidašnjom lepote, ova regija privlači sve veću pažnju turista iz cele Evrope. Centar i glavni grad ove oblasti je Strazbur koji je i sedište Evropskog parlamenta, Saveta Evrope i Suda za ljudska prava. Šarmantni grad, spoj Nemačke i Francuske kulture, arhitekture i običaja koji su se isprepletali kroz istoriju, čini ga zaista posebnim. Simbol grada je katedrala izgrađena u gotičkom stilu kao i istorijski deo grad koji je pod zaštitom UNESC-a. Najstariji i najpoznatiji božićni sajam u Francuskoj je u Strazburu, pod nazivom “Marché de Noël”, koji se u blizini gradske katedrale održava još od 1570. godine.

Švarcvald je planinski masiv smešten u jugozapadnoj Nemačkoj. Ime “Crna šuma” potiče od tamne boje četinara koji rastu u ovoj oblasti. Švarcvald je poznat po tome što ovde izvire Dunav ali i po satovima sa kukavicom, medu i čuvenoj torti “švarcvald”. Prelep krajolik i priroda izdvajaju ovu oblast i čine je privlačnom za turiste. Jedan od dragulja Švarcvalda je gradić Frajburg koji još nazivaju i zeleni grad. Jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi smatra se i gradom sa najviše sunčanih dana u Nemačkoj. U ovoj oblasti treba obići i glečersko jezero Titize koje je prava turistička atrakcija, okružen restoranima, kafićima, suvenirnicama. Posetioci jezera mogu uživati u šetnji, biciklizmu, paraglajdingu, jedrenju, vožnji čamca.

Alzas i Švarcvald su regije koje toplo preporučujemo svim ljubiteljima putovanja i prirode. Ovo je, sigurni smo, putovanje koje će vam ostati u sećanju.