021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Makarska

Apartmani i hoteli

Makarska

Makarska rivijera je možemo slobodno reći biser Dalmacije. Smeštena je između planine Biokovo i Jadranskog mora. Krase je prirodne lepote, borovi, prelepe plaže i bogat kulturno-umetnički život. Centar i glavni grad je Makarska koji odiše posebnim šarmom sa svojim kaldrmastim ulicama i građevinama u baroknom stilu.

Sve što treba da znate o Makarskoj

Makarska je najveće i najposećenije turističko mesto na istoimenom primorju koje je i najtopliji deo Hrvatske sa prosečnom godišnjom temperaturom i iznad 20 stepeni. Turizam je dominantna privredna grana i sve je podređeno turistima. Ovaj, može se reći drevni grad, tokom istorije menjao je vladare, bio je i pod Venecijom i pod Turskom i Mletačkom republikom. Pravi razvoj turizma počinje za vreme franscuske i austrijske vladavine.

Bilo da volite, šetanje i razgledanje grada, koncerte i noćni život ili pak provođenje vremena u prirodi i na plaži…Makarska sve to pruža. Veoma sadržajan grad gde svako može da nađe neku zanimaciju za sebe. Grad ima  luku koja je prepuna jahti i turističkih brodića, a Kačićev trg u središtu grada prepun je mladih koji uživaju u zabavnim i kulturnim događanjima. Ako prošetate glavnom ulicom Kalalarga imaćete priliku da osetite pravi duh grada i dalmacije, da u restoranima probate neki od dalmatinskih specijaliteta ili da se zabavite u disko barovima koji rade celu noć.

Makarska je i karnevalski grad gde se svakog leta, početkom avgusta održava Letnji karneval. Maskirana povorka, muzika i zabava okupi mnogobrojne pevače, plesače, turiste, decu i odrasle a čitava obala poprimi karnevalsku atmosferom. Osim ove manifestacije tu je i Noć Kalalarge gde se uživa u dalmatinskim pesmama i kulturno-umetničkom programu uz degustaciju dalmatinskih domaćih specijaliteta i vina. Tokom letnjih meseci održava se i Makarsko leto kao najveća, najduža, najposećenija kulturno-zabavna manifestacija koja obuhvata klapske večeri, pop-rock koncere, večeri folklora, pozorišne predstave, koncerte klasične muzike. Još jedna autentična manifestacija su i Ribarske večeri, poznate po takmičenju u starim dalmatinskim igrama, kao što su: hodanje po lojavoj gredi, trka na magarcima, razvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena.

Makarska rivijera se može pohvaliti i veoma lepim plažama i bogatom prirodom.

Plaže na Makarskoj rivijeri

 

Makarska rivijera obuhvata obulu dugačku 60 km i na njoj se nalaze neke od najlepših plaža u Hrvatskoj.

Plaža Nugal je prvobitno bila nudistička, međutim to se sada promenilo, a sve zavaljujući tituli treće najbolje plaže Evrope u 2019. godini. Do plaže se može doći brodićem ili peške šumskim stazama. Plaža je šljunkovita, more je čisto i prozirno a jedna od najvećih atrakcija su kamenite litice sa strane plaže koje nakon snažne kiše stvaraju zadivljujuće vodopade. Na plaži nema restorana ni kafića, kao ni ležaljki ni suncombrana pa sve što vam je potrebno ponesite sa vama.

Plaža Punta Rata- nalazi se u mesto Brela a američki časopis Forbes je 2004. uvrstio ovu plažu u 10 najlepših plaža sveta. Plaža je kamenita s pješčanim ulazom u more koje je  tirkizne boje.  Simbol plaže je neuobičajena stena prekrivena drvećem zvana Brela koja se izdiže iz mora. Plaža je potpuno uređena sa tuševima, svlačionicama, kafićima, restoranima, suncobranima i ležaljkama tako da možete u potpunosti uživati.

Plaža Makarska- ova duga plaža s hladom nudi vam brojne aktivnosti, sportove na vodi, spasilačku službu, brojne barove i restorane. Plaža se pruža od gradske luke i prekrivena je šljunkom.

Plaža Ramova- nalazi se na periferiji Makarske, gde se spaja s plažom Krvavica. Nudi mir, bez gužvi i hlad. Prelepa plaža i čisto more bi bili najkraći opis ove plaže.  Na plaži je i uređen bar, ležaljke i suncobrani.