021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Hurgada leto 2022

 

Hurgada je najstarije i najpoznatije egipatsko odmaralište.

Obala je popularna zbog šarenog  koralnog i ribljeg sveta na Crvenom moru koji je Hurgadu učinio svetski poznatom destinacijom. Tako se, nekada maleno ribarsko naselje, razvilo u odmaralište koje se bavi  turizmom sa mnogo hotela i sadržaja.

Hurgada leto 2022

Hurgada, koja je postala turistička destinacija tek poslednjih desetak godina, danas je područje sa 40.000 stanovnika i proteže se uz more u dužini od oko 40 km. Turistički je možemo podeliti na nekoliko delova, u kojima su i smešteni najposećeniji i među našim turistima najpopularniji hoteli.
Dahar je najstari deo Hurgade, administrativni centar u kome se nalazi glavna pošta, autobuska stanica za međugradski saobraćaj, bazar i pijaca, policijska stanica i gradska uprava. U Daharu živi većina lokalnog stanovništva. Od Sakale je udaljen 6 km, od novog turističkog centra Memša 12 km i aerodroma 15 km.
Sakala, spoj starog tradicionalnog Egipta (brojne radnje, tradicionalne suvenirnice, restorani nacionalne kuhinje) i savremenih turistickih tokova (hoteli razlicitih kategorija, nova marina, šetalište, restorani, klubovi i barovi uz obalu mora). Sakala se nalazi 6 km južno od El Dahara, 6 km severno od turističkog centra Memša i 7 km od aerodroma.
Memša – novi turistički centar Hurgade, turistička oblast Hurgade koja se veoma brzo razvila, sa dugačkim popločanim i uređenim šetalištem na kome se nalaze raskošni hoteli, veliki broj prodavnica, marketa, tržnica, restorana i poznatih barova i klubova, Hard Rock Café, Little Buddha, Elements. Na svega 2 km paralelno sa šetalištem se nalazi međunarodni aerodrom Hurgada.
Safaga Road – nalazi se izmedu Memše i zaliva Sahl Hasheesh. U centralnom delu ove zone nalazi se dugacko novo šetalište (oko 2,5 km) sa luksuznim hotelskim kompleskima, prodavnicama, marketima i velikim tržnim centrom Senzo Mall.
Sahl Hašiš (SAHL HASHEESH) – turistička zona, pravi biser Crvenog mora, dobila je naziv po istoimenom zalivu. Ekskluzivni deo južne Hurgade koga cine raskošni hotelski kompleksi izgrađeni uz samu morsku obalu a povezani šetalištem dužine 8 km uz samo more. Od novog centra Memša je udaljen 18 km, a od starog centra Sakala 26 km.
Makadi Bay, okružen peščanom plažom dugom oko 4 kilometara, nalazi se na oko 35 kilometara južno od Hurgade. Brojni luksuzni hoteli jedinstvenog stila, sa komforno opremljenim kompleksima, predivno uređenim vrtovima i ukrasima prirode privlače veliki broj turista svake godine. Makadi Bay zaliv je svakako savršeno mesto za opušten odmor u kvalitetnim hotelima, ali je takođe veoma interesantan i ljubiteljima ronjenja.
Soma Bay – turistička zona na krajnjem jugu letovališta Hurgada, u istoimenom zalivu, nadomak grada Safaga, udaljen od Memše oko 45 km. Soma Bay je poznat po luksuznim hotelskim kompleksima i dugackoj pešcanoj plaži (oko 5 km pešcane duž zaliva). Koralne grebeni u moru idealni su za goste koji vole ronjenje i kao takav predstavlja zašticenu zonu regije Crvenog mora. Idealan je za miran odmor u luksuznim hotelima građenim u pustinji uz obalu Crvenog mora.

Hurgada letovanje

Izdvajamo iz ponude “Hurgada leto “

Sea Gull Hotel Hurgada

Sea Gull Hotel Hurgada

Sea Gull Hotel - HurgadaSea Gull hotel se nalazi u samom centru Hurgade, u Sakali. U blizini su mnogi restorani, barovi i prodavnice. Kompleks se...

read more
Continental Resort Hurgada

Continental Resort Hurgada

Continental Resort - HurgadaManji hotelski kompleks sa kompaktnom regijom i prelepom plažom, odlična lokacija na novom šetalištu u Memši, preporuka...

read more

Posebna ponuda

Popusti za rane rezervacije

Long beach resort  Popust 20 %

Lokacija:
Hotel se nalazi na obali Crvenog mora, udaljen je oko 14 km južno od aerodroma u Hurgadi, oko 22 km  od centra Hurgade, ka regijima Sahl Hasheesh i Safagi.

Plaža:
Sopstvena, peščana plaža dugačka 1 km sa postepenim ulaskom u vodu. Korišćenje ležaljki, suncobrana i peškira je besplatno za goste hotela. Jedan deo je sa koralnim grebenom, veći deo je kupačka zona sa plitkom vodom, preporučuje se specijalna obuća.

Galerija fotografija Hurgada