021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Hurgada

Hurgada je najstarije i najpoznatije egipatsko odmaralište. Obala je popularna zbog šarenog  koralnog i ribljeg sveta na Crvenom moru koji je Hurgadu učinio svetski poznatom destinacijom. Tako se, nekada maleno ribarsko naselje, razvilo u odmaralište koje se bavi  turizmom sa mnogo hotela i sadržaja.

Hurgada

Hurgada, koja je postala turistička destinacija tek poslednjih desetak godina, danas je područje sa 40.000 stanovnika i proteže se uz more u dužini od oko 40 km. Turistički je možemo podeliti na nekoliko delova, u kojima su i smešteni najposećeniji i među našim turistima najpopularniji hoteli.
Dahar je najstari deo Hurgade, administrativni centar u kome se nalazi glavna pošta, autobuska stanica za međugradski saobraćaj, bazar i pijaca, policijska stanica i gradska uprava. U Daharu živi većina lokalnog stanovništva. Od Sakale je udaljen 6 km, od novog turističkog centra Memša 12 km i aerodroma 15 km.
Sakala, spoj starog tradicionalnog Egipta (brojne radnje, tradicionalne suvenirnice, restorani nacionalne kuhinje) i savremenih turistickih tokova (hoteli razlicitih kategorija, nova marina, šetalište, restorani, klubovi i barovi uz obalu mora). Sakala se nalazi 6 km južno od El Dahara, 6 km severno od turističkog centra Memša i 7 km od aerodroma.
Memša – novi turistički centar Hurgade, turistička oblast Hurgade koja se veoma brzo razvila, sa dugačkim popločanim i uređenim šetalištem na kome se nalaze raskošni hoteli, veliki broj prodavnica, marketa, tržnica, restorana i poznatih barova i klubova, Hard Rock Café, Little Buddha, Elements. Na svega 2 km paralelno sa šetalištem se nalazi međunarodni aerodrom Hurgada.
Safaga Road – nalazi se izmedu Memše i zaliva Sahl Hasheesh. U centralnom delu ove zone nalazi se dugacko novo šetalište (oko 2,5 km) sa luksuznim hotelskim kompleskima, prodavnicama, marketima i velikim tržnim centrom Senzo Mall.
Sahl Hašiš (SAHL HASHEESH) – turistička zona, pravi biser Crvenog mora, dobila je naziv po istoimenom zalivu. Ekskluzivni deo južne Hurgade koga cine raskošni hotelski kompleksi izgrađeni uz samu morsku obalu a povezani šetalištem dužine 8 km uz samo more. Od novog centra Memša je udaljen 18 km, a od starog centra Sakala 26 km.
Makadi Bay, okružen peščanom plažom dugom oko 4 kilometara, nalazi se na oko 35 kilometara južno od Hurgade. Brojni luksuzni hoteli jedinstvenog stila, sa komforno opremljenim kompleksima, predivno uređenim vrtovima i ukrasima prirode privlače veliki broj turista svake godine. Makadi Bay zaliv je svakako savršeno mesto za opušten odmor u kvalitetnim hotelima, ali je takođe veoma interesantan i ljubiteljima ronjenja.
Soma Bay – turistička zona na krajnjem jugu letovališta Hurgada, u istoimenom zalivu, nadomak grada Safaga, udaljen od Memše oko 45 km. Soma Bay je poznat po luksuznim hotelskim kompleksima i dugackoj pešcanoj plaži (oko 5 km pešcane duž zaliva). Koralne grebeni u moru idealni su za goste koji vole ronjenje i kao takav predstavlja zašticenu zonu regije Crvenog mora. Idealan je za miran odmor u luksuznim hotelima građenim u pustinji uz obalu Crvenog mora.

Izdvajamo iz ponude “Hurgada leto “

SINDBAD CLUB & AQUA PARK

SINDBAD CLUB & AQUA PARK

SINDBAD CLUB & AQUA PARKHotel se nalazi na oko 5 km od aerodroma, u novom turističkom delu Memša, oko 7 km od Sakale. U sklopu hotela nalazi se aqua park, nekoliko restorana a gostima je na raspolaganju veliki izbor barova. Može se pohvaliti dobrom lokacijom, a...

read more
SWISS INN RESORT HURGHADA (ex Hilton Hurghada Resort)

SWISS INN RESORT HURGHADA (ex Hilton Hurghada Resort)

SWISS INN RESORT HURGHADA (ex Hilton Hurghada Resort)Lep kompleks sa zelenilom na kraju Memše, preporuka je kako za porodice sa decom tako i za parove. Sve premium sobe su kompletno renovirane 2019 godine. Od 01.01.2021. hotel posluje u sklopu internacionalnog lanca...

read more

Galerija fotografija Hurgada