021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Nea Vrasna leto 2022

Nea Vrasna- Leto 2022 

Apartmani – sopstveni/autobuski prevoz

Nea Vrasna leto 2022

Na obalama toplog Egejskog mora, smešteno je relativno novo, a ipak poznato i popularno letovalište među turistima širom sveta – Nea Vrasna. Nea Vrasna je udaljena od grada Soluna oko 80 km, a od popularnog mesta Asprovalta samo pola kilometra. Gde god da ste smešteni, glavnim šetalištem za par minuta hoda možete stići u ovo drugo pomenuto letovalište. Za sve vas koji u Nea Vrasnu krećete iz glavnog grada Beograda, očekuje vas put od 705 km.

Vila Milonidis Nea Vrasna

Vila Milonidis Nea Vrasna

Nea Vrasna - Apartmani Vila Milonidis   Vila Milonidis  se nalazi na predivnoj lokaciji – na samoj plaži. Raspolaže sa dvokrevetnim, trokrevetnim i...

read more
Vila Kostas Nea Vrasna

Vila Kostas Nea Vrasna

Nea Vrasna - Apartmani Vila Kostas   VILA KOSTAS se nalazi u centru Nea Vrasne ( u blizini Crkve), oko 250 m od mora. U neposrednoj blizini se...

read more
Vila Golden Beach Nea Vrasna

Vila Golden Beach Nea Vrasna

Nea Vrasna - Apartmani Vila Golden Beach   Vila Golden Beach je novijeg datuma, nalazi se na svega 70 metara udaljenosti od šetališta i široke...

read more
Vila Sofia Ammos Nea Vrasna

Vila Sofia Ammos Nea Vrasna

Nea Vrasna - Apartmani Vila Sofia Ammos   Vila Sofia Ammos, kvalitetan objekat, kompletno renoviran pre 3 godine, nalazi se u neposrednoj blizini...

read more

Nea Vrasna leto 2022

 

Sve što treba da znate o Nea Vrasni

 

 

Nea Vrasnu možemo opisati kao malo i mirno mesto sa samo 2500 stanovnika. Ovo je idealno letovalište za sve one koji žele pravi odmor, bez buke i ludih noćnih provoda. Najglasnije što možete čuti su mali turisti i zato je ovo idealno mesto za porodični odmor.

U večernjim satima možete prošetati dugim popločanim šetalištem koje spaja Nea Vrasnu sa Asprovaltom. Za one koji žele da probaju neki od morskih specijaliteta i da se opuste uz čašu vina tu su i brojne taverne, kafići i restorani. Mesto sadrži sve sadržaje potrebne za udoban i siguran boravak. Što se tiče nabavke, postoji nekoliko većih marketa, a između Vrasne i Asprovalte se organizuje i pijaca koju naši turisti toplo preporučuju. U Nea Vrasni postoje ambulanta i apoteka kao i zabavni sadržaji za decu.

Plaža Nea Vrasne

 

Nea Vrasnu krasi pretežno peščana plaža sa pojedinim delovima gde je prisutan šljunak. Ona je godinama unazad nagrađivana tzv. plavom zastavom Evropske unije i Mediterana, za savršeno čistu plažu i kristalno plavo more koje je uvek toplo tokom sezone kupanja. Uređena je, opremljena tuševima, kabinama za presvlačenje i raznim sadržajem za zabavne aktivnosti i organizovane sportove na vodi. Kada je mirno, more je kristalno čisto i modro-plavo, a ljudi su posebno oduševljeni delfinima koji se ovde ponekad mogu videti. Plaža je duga 7 km i široka je oko 100 m, tako da na njoj nema gužve.  Ima mnogo prostora za postavljanje sopstvenih suncobrana i ležaljki, a možete ih i iznajmiti u nekom od mnogobrojnih barova.

Preporučujemo da posetite…

 

  • Ano Stavros (Stari Stavros)– Vidikovac sa kojeg se pruža pogled na zaliv Strimonikos.
  • Drevni grad Stagiru- Rodno mesto Aristotela i njegov muzej

Za one koji vole aktivan odmor, preporučujemo šetnju do mesta Ano Stavros ili tačnije Gornji Stavros, koje se nalazi na obližnjem brdu a do njegove najviše tačke se može stići za pola sata peške, malo strmijim putem ili automobilom. Sa vrha brda se pruža pogled ka celom zalivu Strimonikos i mestima Nea Vrasna, Stavros i Asprovalta.

Ukoliko ste na letovanje došli kolima, preporučujemo da posetite obližnje plaže Olimpijade i drevni grad Stagiru, rodno mesto čuvenog Aristotela. Aristotel je bio starogrčki filozof i govornik, Platonov učenik i jedan od najvećih umova svih vremena. U istoriji je poznat i kao  učitelj Aleksandra Velikog a osnovao je i čuvenu školu “Licej” . Njemu u čast u podnožju planine Stratonikos, izgrađen je spomen park (park čudesa), koji je ujedno i muzej na otvorenom. U parku se nalazi velika statua Aristotela i eksponati njegovog rada.