021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Grad na lepom plavom Dunavu je bogat kulturnom ponudom i sa brojnim muzejima i dvorcima predstavlja veoma privlačnu destanicaju.

Beč je grad muzike i valcera a u njemu su rođeni najistaknutiji kompozitori klasične muzike Mocart, Betoven, Šubart, Štraus.

U Beču se nalazi najstariji zoovrt na svetu, otvoren 1752 godine. a koji je proglašen za najbolji zoološki vrt u Evropi.

Beč je i grad vina i može se pohvaliti sa 1700 hektara vinograda i proizvodnjom vina od 660 000 galona godišnje. Ovim se Beč svrstava u jedini grad na svetu koji na svojoj teritoriji ima toliki broj vinograda.

A gde je vino tu je i hrana. Poznato nacionalno jelo  bečka šnicla ima i svoj dan koji se proslavlja 9.septembar. A nakon šnicle obavezni desert je saher torta koju je upravu u Beču osmislio Franc Zaher.

Da li ste znali da je francuski kroasan zapravo iz Beča? Pecivo u obliku polumeseca su pravili pekari za vreme osmanlijske okupacije Beča. U Francuskoj je postao poznat zahvaljujući Mariji Antoaneti, ćerki austrijske carice Marije Terezije a ženi Luja XVI.

Šta posetiti u Beču?

Palata Šenburn- Sagrađena u 18.veku i pod zaštitom je UNESCO-a. Nekada je bila letnja rezidencija Habzburgovaca a danas je turistička atrakcija i mesto za sastanke na najvišem državnom nivou. Šenbrun nije samo palata, vrtovi koji su deo kompleksa su prava oaza u sred grada. Ulaz u glavni, prostrani deo vrta je potpuno besplatan.

Hofburg- Je istorijski najznačajnija bečka palata jer je ona šest vekova bila sedište Habzburške monarhije i svakog austrijskog vladara. Danas je Hofburg zvanična rezidencija predsednika Austrije.

Palata Belvedere je kompleks baroknih palata sa prelepim vrtovima. Sagrađena je za kneza i najuspešnijeg austrijskog vojskovođu Eugena Savojskog. Nakon njegove smrti palatu je kupila Marija Terezija. Danas je ovaj dvorac jedan od najlepših i najpoznatijih muzeja.

Zoološki vrt –Najstariji zoološki vrt na svetu koji radi bez prestanka od 1752 godine. Ono što je zaista upečatljivo u celom Zoo vrtu koji ima više od 750 različitih životinjskih vrsta, su njegove džinovske pande. Naravno tu su i mnoga druga fascinantna stvorenja smeštena u interaktivnoj Kući prašume i akvarijumu.

Dunavski toranj- Predstavlja najvišu građavinu u Austriji. Sa vrha tornja se pruža prelep pogled na ceo Beč i Dunav. Dunavska kula ima i dva restorana gde ćete moći da popijete kafu ili naravno da ručate/večerate uz divan pogled na Beč.

Preporučujemo još da posetite: Katedralu Svetog Stefana, Bečku operu, crkvu Svetog Karla, Prater zabavni park sa velikim panoramskim točkom, Hundertvaserovu kuća, trg Marije Terezije…