021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Potos leto 2023

Apartmani i hoteli

Potos leto 2023

Potos je prelepo primorsko odmaralište na ostrvu Tasos sa izuzetnom turističkom infrastrukturom. Jedno je od najpopularnijih letovališta. Potos se nalazi na oko 40 km od Limenasa, glavnog grada Tasosa i na oko 3 km od Limenarije.

Vila Vaso Potos

Vila Vaso Potos

Tasos - Apartmani Vila Vaso - Potos Vila Vaso se nalazi u najstrožem centru Potosa, u pešačkoj zoni, od koje je deli svega par metara dvorišta, što...

read more
Vila Floral Potos

Vila Floral Potos

Potos - Apartmani Vila Floral ​Vila Floral nalazi se u samom centru Potosa, u jednoj od glavnih ali mirnijih turističkih ulica. Iako na nekoliko...

read more

Sve što treba da znate o Potosu

 

Potos se prostire na 2 km od jednog kraja do drugog i kao stvoren je za divne romantične šetnje pored mora. Ima mnogo turističkih objekata u ponudi: kafića, restorana, barova, prodavnica suvenira i sve ostalo što Vam je potrebno za boravak na Tasosu. Kafići i restorani su uglavnom skoncentrisani uz plažu,a po uskim ulicama ćete pronaći veliki broj prodavnica, pekara, poslastičarnica, butika. U Potosu mali problem predstavlja parking ali postoje dva javna parkinga, jedan je besplatan a drugi se plaća. Potos je malo ,ali jako urbano i živo mesto, zbog toga je i najomiljenija destinacija mladih ljudi. Jedna od prednosti Potosa jeste u tome što se nalazi u blizini nekih od najlepših plaža na ostrvu ( Psili Amos 4km, Roso Gremos 2km, Notos 2km, Pefkari 1km, San Antonio 1km). Od Limenarije je udaljen svega 5 minuta vožnje, pa je tako sadržaj ovog, malo većeg gradića, lako dostupan svim turistima koji su smešteni u Potosu. Iz Potosa lako možete obići Metaliju, fabriku zlata Iris Gold, tradicionalno selo Teologos i sl.

 

Plaže u Potosu

Gradska plaža- je veoma lepa i uređena. Radi se o dugoj peščanoj plaži sa postepenim ulaskom u vodu. Proteže se duž celog mesta i na njoj nikad nema prevelike gužve, čak ni u sezoni. Ima dosta kafića i barova gde možete poručiti piće i koristiti ležaljke koje se ne plaćaju posebno. Opremljena je tuševima i kabinama za presvlačenje.

San Antonio- u produžetku Gradske plaže nastavlja se plaže San Antonio. Čini je fini sitni pesak sa još plićim morem i manjom gužvom. More je mirno jer je plaža u zavetrini, tako da uopšte nema talasa.

Pefkari- plaža udaljena oko 1,5 km od Potosa, tako da do nje lako možete doći peške. Nosilac je “Plave zastavice” za čistoću i kvalitet vode. Šljunkovita je a more je izuzetno čisto i providno. Plaža je organizovana, sa dosta ležaljki i suncobrana koje se uglavnom dobijaju uz piće. Duž cele plaže raspoređene su taverne i barovi, a na samoj plaži nalazi se i centar za vodene sportove Albatros kao i ronilački klub Diver to Diver. U Pefkariju možete uživati u predivnim zalasicma sunca, kao i u dobrim tavernama sa ukusnom hranom.

Psili Ammos- se nalazi na 5 km od Potosa i spada u najlepše plaže na Tasosu. Peščana je svom svojom dužinom i širinom i u vodi i na obali. Voda je čista, svetlo plava a pesak je jako sitan i mekan. Na plaži se nalazi jedan restoran i tri bara od kojih se samo u jednom ne plaćaju ležalhjke. Plaža je organizovana, imate sportove na vodi, teren za odbojku…

Tripiti- plaža duga  nekoliko stotina metara i jedna je od najširih plaža na Tasosu. Obala je prekrivena veoma sitnim peskom, a u vodi su uglavnom kamene ploče. Na plaži postoji nekoliko tuševa i restorana, mreža za odbojku, sto za stoni tenis, bar. Ukoliko iznajmite ležaljke koje pripadaju hotelu Blue Dream Palace ili popijete piće u njihovom baru, možete besplatno koristiti bazen ovog hotela koji se nalazi na samoj plaži. Na levom delu plaže postoji bar gde ne plaćate ležaljke već uz poručeno piće ih dobijate gratis. Tripiti plaža je mirna, na njoj uglavnom nema gužve i kao stvorena je za uživanje i odmor.

Livadi plaža udaljena je oko 13 km od Potosa. Prostrana je i delimično uređena sa slobodnim delom. Posetioci su uglavnom parovi i društva jer zbog kamenitih delova u vodi nije pogodna za porodice sa decom. Nalazi se ispod manastira Sv Arhangela sa čijeg se poseda pruža očaravajući pogled.

Notos je mala plaža koja se nalazi na 2 km od Potosa. Predstavlja uvalu sa kristalno čistom vodom. Plaža nije uređena, tako da osim iznajmljivanja ležaljki nema nikakvih sadržaja. Nije moguće do nje doći kolima već samo pešaka strmom zemljanom stazom.

Roso Gremos je plaža koja je sve popularnija poslednjih par godina, ali na njoj i dalje nema gužve. Nalazi se 2 km južno od Potosa. Ovo je jedna od retkih na ostrvu koja ima prirodnu hladovinu na samoj plaži. Postoji mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana i ima par barova. U blizini se nalazi jedan od najluksuznijih hotela na Tasosu, hotel Royal Paradise Beach Resort and Spa.