021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Najlepše plaže na Krfu

Paleokastrica

Paleokastrica je verovatno najpoznatije živopisno selo ostrva Krf koje se nalazi 23 km severozapadno od grada Krfa. Reč Paleokastrica bukvalno znači stara tvrđava, svedočeći o postojanju takvog zamka na stenovitoj pećini gde se danas nalazi manastir Bogorodice.

Agios Gordios Krf:

Jedna je od najpopularnijih plaža na Krfu, a ime je dobila po crkvi Agios Gordios koja se nalazi bukvalno na moru, u centru plaže. Prelepa uvala smeštena je među bujnom zelenom planinom okruženom šumama maslina, vinogradima i impresivnim stenama.

Da biste došli do plaže Agios Gordios, prolazite prelepim putem punim vinograda i visokih maslina. Kad stignete na plažu, upoznat ćete mnoštvo turističkih sadržaja.. Kristalne voda idealna je za  kupanje, a oprema za sportove na vodi dostupna je i za decu i za odrasle.

Tokom tog perioda plaža je prilično bučna sa decom koja se igraju u talasima. Plaža je omeđena impresivnim Ortolitijem, ogromnom stenom koja izvire iz mora. Sa svojom važnom infrastrukturom i prelepim pejzažom, Agios Gordios nudi idealnu letnju destinaciju.

 

 

Rezervišite svoje mesto na Krfu