021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Belek

Leto 2024

Belek je moderno turističko letovalište. Nalazi se u Antalijskom zalivu na oko 30 km od Antalije. Belek je mirno mesto i pruža vam pravi odmor za dušu i telo.

Sve što treba da znate o Beleku

 

Ime Belek prvo se spominje u vreme sultana Abdul Aziza, a prevod sa Turskog znači “sećanje”. Ovu destinaciju uglavnom biraju porodice sa decom jer pruža veliki izbor all inclusive hotela, prelepe plaže i sve uslove za jedan miran odmor. Ovaj prelep gradić predstavlja i veliki golf centar, na čijim se terenima, često organizuju internacionalni turniri. Još jedna značajna karakteristika Beleka je njegovo prirodno okruženje, prepoznatljivo po šumama crnog bora i eukaliptusu, u kome raste i više od 30 endemskih vrsta biljaka. Takođe, ovde se mogu sresti razne vrste ptica, od kojih je najpoznatija jedna veoma retka vrsta sove, koja je i simbol Beleka.

Ako volite šoping, u Beleku možete naći razne prodavnice koje prodaju suvenire, razne turske začine i namirnice. Subota je dan kada se odžava veliki bazar. Tada je ponuda turskih rukotvorina znatno povećana. Možete kupiti, pamuk, svilu, tepihe, nakit ali i razne kožne stvarčice. Sve ono po čemu je Turska poznata.

Što se tiče noćnog života, u Beleku svi hoteli imaju svoje barove i diskoteke. Ako volite da đuskate, ovde možete da uživate jel su diskoteke otvorene do kasno u noć. Organizuju se jako zanimljive tematske večeri, koje posebno oduševljavaju mlade ljude.

Plaža u Beleku

 

Belek ima duge peščane plaže sa kojih se pruža neverovatan pogled na borovu šumu. Iznad plaže se nalazi veličanstveni planinski venac Taurus.  Plaže Beleka su jedne od najlepših u Turskoj. More je tirkizne boje, čisto i mirno. Predivne plaže Beleka su nagrađene plavom zastavom, što dovoljno govori o kvalitetu koji poseduju.  Pošto je more mirno, idealno je za decu koja mogu bezbedno da se kupaju. Fini beli pesak omogućava da se lepo igraju na obali i prave razne kule od peska. Kada im dosadi igranje na plaži mogu uživati u odlično opremljenom igralištu za decu. Odrasli mogu uživati u velikom broju sportova na vodi. Možete roniti, skijati na vodi ili surfovati. Takođe se možete isprobati u jedrenju. Na plaži možete iznajmiti čamac i uživati u romantičnoj plovidbi.

Preporučujemo da posetite:

Pamukale

 

U prevodu “Tvrđava od pamuk”. Veoma interesante geološke formacije koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Zahvaljujući taloženju minarala nastale su bele kaskade nalik na pamuk sa bazenima mlečno bele vode. Ceo prizor je nestvaran a imaćete utisak da ste na glečerima okruženi snegom i ledom. Zahvaljujući bogatim sadržajima minerala, voda u bazenima je odlična za zdravlje. Preporučuje se osobama koje imaju problema sa kostima, kožom, ishranom ili hroničnim  poremećajem. Prosečna temperature vode je između 28°C i 32°C, pa  je poželjno u vodi provesti ne više od 15-20 minuta.

Kursunlu vodopadi

Nalaze se u istoimenom prirodnom parku, na reci Aksu. Ovde se možete odmoriti, uživati u prelepim vodopadima i napraviti spektakularne fotografije. Svuda oko vodopada je prepuno borovim drvećem, tako da je mesto ispunjeno fantastičnim bojama i zvukovima. Sve ovo ukazuje samo na jedno, a to je da možete provesti savršeno jutro ili popodne upravo na Kursunlu vodopadima.

 

kursunlu vodopadi-turska-antalija