021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Toroni leto 2024

Apartmani i hoteli

Toroni leto 2024

Toroni je malo mesto smešteno na zapadnoj obali Sitonije. Udaljeno je oko 135 km od Soluna. Toroni je odlična destinacija za sve koji žele potpuni odmor a posebno ga preporučujemo porodicama sa decom, prvenstveno zbog lepe plaže i mirne i čiste vode.
Kuća Olga Toroni

Kuća Olga Toroni

Toroni - Apartmani Kuća Olga Toroni Kuća Olga se nalazi na najlepšem delu plaže. Studiji, apartmani i duplexi su u glavnoj zgradi, smešteni u...

read more
Kuća Flower Toroni

Kuća Flower Toroni

Toroni - Apartmani Kuća Flower Toroni Kuća Flower se nalazi na oko 40 m udaljenosti od obale u potpuno prirodnom okruženju sa prelepim dvorištem....

read more
Kuća Flora Toroni

Kuća Flora Toroni

Toroni - Apartmani Flora Toroni Kuća Flora se nalazi se na 40 m udaljenosti od mora, između kuće Ana (Sakis III) i kuće Fay (Sakis I). Studiji za 2...

read more
Kuća Fay – Sakis I Toroni

Kuća Fay – Sakis I Toroni

Toroni - Apartmani Fay - Sakis I Toroni Kuća se nalazi u središnjem delu mesta Toroni. Studiji se nalaze sa zadnje strane kuće daleko od ulice i...

read more
Kuća Basil (Blue Sea) Toroni

Kuća Basil (Blue Sea) Toroni

Sarti - Apartmani Kuća Basil (Blue Sea) Nalazi se na samoj plaži, u sklopu hotela Blue Sea. U ponudi su studiji i apartmani za 2-4 osobe koji se...

read more

Sve što treba da znate o Toroniju

Toroni je mirno mesto a noćni život se svodi na šetnje pored plaže ili večeru u nekom restoranu. U mestu postoji par taverni i barova i nekoliko manjih ali dobro snabdevenih marketa. Ukoliko se uželite gužve i provoda na 20 km od Toronija je Neos Marmaras, gde je noćni život mnogo sadržajniji. Ono što je glavna karakteristika ovog mesta je peščana plaža sa kristalno čistom vodom i plićakom tako da je idealno za porodice sa decom.

 

Plaža u Toroniju

Toroni ima 2,5 km dugačku plažu koja je nosilac “Plave zastavice”. Jedan deo plaže je organizovan sa ležaljkama i suncobranima ispred plažnih barova ali postoji i deo plaže na koji možete staviti svoj suncobran i peškir. More je mirno, čisto a na plaži postoje tereni za odbojku i igrališta za decu.

Ukoliko ste u Toroni došli kolima preporučujemo da posetite i ostale plaže Sitonije koje važe za neke od najlepših u Grčkoj:

  1. Kalamitsi – Kalamitsi definitivno spada u jednu od najlepših plaža na Sitoniji. Kalamitsi je mestašce oko 15km udaljeno od Toronija sa prelepom, peščanom plažom i velikim plićakom, na kojoj se nalazi i nudistički deo.
  2. Dvadesetak kilometara od Toronija u  pravcu prema Sartiju su plaže Kriaritsi,Tigania, Klimataria. Ove plaže ubrajaju se u najlepše plaže na Sitoniji. Među njima bismo kao najlepšu izdvojili plažu Klimataria, koja je savršena za porodice sa decom zbog veoma sitnog peska i dugačkog plićaka.
  3. Destenika plaža se nalazi na izlazu iz Toronija i u zavisnosti od toga gde ste tačno smešteni u Toroniju do nje možete doći pešice za 5 ili 10 minuta hoda. U pitanju je mala peščana plaža sa uređenim delom i delom gde možete postaviti svoj peškir i suncobran. Voda je na ovoj plaži uvek čista i mirna, dubina postepena, a zalasci sunca očaravajući.
  4. Aretes je plaža udaljena 5 km od Toronija prema Neos Marmarisu. Dugačka je 400m i peščana je i pogodna je i za decu.
  5. Lagomandra- oko 7 km severno od Neos Marmarasa i 25 km udaljenosti od Toronija nalazi se ova izuzetno popularna plaža. Nosilac je “Plave zastavice”, potpuno je uređena i ima sve što vam je potrebno za potpuno uživanje. Na zaleđu plaže je borova šuma pa se plaža može pohvaliti i debelom hladovinom. Ukoliko želite da budete bliže vodi, tu su suncobrani i ležaljke koji se naplaćaju. Na plaži je i dosta aktivnosti poput sportova na vodi, barova, restorana a u blizini je i supermarket. Na Lagomandri, predveče možete uživati u predivnom zalasku sunca, koje polako nestaje iza plavog horizonta.

Preporučujemo:

  1. Krstarenje i obilazak plaža Sitonije
  2. Odlazak brodićem oko Svete Gore

Sveta Gora

Sveta Gora je jedan od najznačajnijih centara pravoslavlja na svetu. Po predanju Presveta Bogorodica je putujući na Kipra brodom, zbog nevremena, pristala na planinu Atos. Od tada pa do danas Sveta Gora se još naziva i “Vrt Presvete Bogorodice”. Na Svetoj Gori ima 20 suverenih manastira i monaško naselje. Od 10 veka pa sve do danas, ženama je zabranjen ulazak na Svetu Goru, bez obzira što Evropska unija ovo smatra nezakonito. Tokom vekova, nekoliko žena je ipak uspelo da naruši ovo nepisano pravilo i stupi na tlo Svete gore. Pouzdano se zna da je na Atosu boravila carica Jelena, žena cara Dušana. On je tvrdio da “Jelena nije žena, već carica”, pa je smatrao da je ona izuzeta od ovog života, iako ni u jednom trenutku svog boravka nije nogom stupila na tlo Svete gore, već su je nosile sluge na nosilima. Na tlo Svete Gore stupila je i princeza Marija, kći srpskog despota Đurađa Brankovića i žena turskog sultana Murata I.

Sveta Gora