021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Šarm el Šeik leto 2024

Šarm el Šeik (Sharm el Sheikh) je letovalište u azijskom delu Egipta, na samom jugu Sinajskog poluostrva. Jedno je od najlepših i najpopularnijih letovališta u Egiptu. Sunce tokom čitave godine a za ljubitelje ronjenja fantastični koralni grebeni sa raznolikim podvodnim svetom glavna su obeležja Šarm el Šeika

Šarm el Šeik je letovalište u azijskom delu Egipta, na samom jugu Sinajskog poluostrva, udaljeno 480 km od Kaira. Povoljna klima i izuzetan geografski položaj uticali su da ovo šarmantno letovalište izraste u jedno od najlepših i najpopularnijih u Egiptu. Sunce tokom čitave godine, a za ljubitelje ronjenja fantastični koralni grebeni sa raznolikim podvodnim svetom, more je izuzetno bistro, tirkizno i toplo. Morsku obalu Šarm el Šeika, u dužini od oko 50 km, čine tri koralna zaliva: Naama Bay, Sharks Bay i Nabq Bay.

Postoji nekoliko turističkih centara u kojima se turisti mogu zabaviti u večernjim časovima. Naama Bay najstariji centar letovališta, poznat je po šetalištu uz samu obalu, brojnim hotelima, tradicionalnim restoranima, kafićima i prodavnicama. Soho, sasvim različit od starog grada ali takođe zanimljiv, moderan deo Šarm el Šeika, u blizini hotela Savoy, sa muzičkom fontanom, mnoštvom moderno uređenih kafića, prodavnica i raznih atrakcija na šetalištu. Za kupovinu suvenira ili poklona preporučujemo Old Market, tradicionalnu pijacu ili savremeno uređen shopping centar Mercato.

Pored sportova na vodi, ronjenja, jedrenja, krstarenja, vožnje džipovima i jahanja kamila kroz pustinju, gostima se nudi mogućnost fakultativne posete pravoslavnom manastiru Sveta Katarina i Mojsijevoj Gori, odlazak u Jerusalim (Izrael), antički grad Petra (Jordan) ili u obližnji Nacionalni park Ras Mohamed. Uz kristalno čisto more, nestvaran podvodni svet, modern i luksuzne hotele, predivnu hranu, ljubazne domaćine, uzbudljiv noćni život, egzotičnu muziku, bogatu i čarobnu istoriju Egipta, možemo zasigurno reći da Šarm el Šeik ili Azurna obala Afrike, kako ga zbog njegove lepote još nazivaju, predstavlja jedno od najpopularnijih letovališta u ovom delu sveta.