021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Lido di Jesolo

Apartmani i hoteli

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo je popularno letovalište u severnoj Italiji. Smešteno je na obali Jadranskog mora dvadesetak kilometara udaljen od Venecije. Samo ime gradića je Jesolo a Lido u prevodu sa italijanskog znači plaža. Glavna karakteristika ovog letovališta i njen simbol je dugačka peščana plaža koja se proteže duž celog mesta.

Sve što treba da znate o Lido di Jesolu

 

Na početku prošlog veka, Jesolo je bilo malo naselje u oblasti Veneto. S obzirom da ga je oduvek krasila prelepa plaža, Jesolo polako počinje da privlači pažnju sve većeg broja ljuda. Danas Lido di Jasolo ima oko 25 000 stanovnika i u proseku godišnje ugosti par miliona ljudi. U letovalištu se nalazi oko 390 hotela i rezidencija sa oko 80 000 ležajeva. Lido di Jesolo često nazivaju još i evropski Majami. Veoma živo mesto sa pregršt restorana, kafića, diskoteka, barova… pa je s toga popularno među mladima koji ovde pronalaze zaista dobar noćni provod. Kroz mesto se proteže Via Bafie, najduža peščana avenija u ovom delu Evrope a tu je i na desetak malih trgova.

Svi hoteli su višespratnice i nalaze se na samoj plaži. Svaki ima svoju privatnu plažu na kojoj su besplatni suncobrani i ležaljke za njihove korisnike. U prizemlju hotela nalaze se kafići, picerije i poslastičarnice u kojima se možete osvežiti. Hotelska usluga je uglavnom poluspansion i vlada porodična atmosfera, jer većina hotela su u vlasništvu porodica. Oduševiće vas njihova ljubaznost i potreba da vam ugode i priskoče u pomoć za sve što vam je potrebno.

Tokom leta se u Lidu di Jesolu organizuju festivali i ulični performansi a svake godine 15.avgusta na praznik Feragosto se priređuje veliki vatromet na plaži. Tokom juna i jula se organizuje festival i izložbe u izradi peščanih figura, što će malim posetiocima biti sigurno interesantno.

Možemo slobodno reći da je Lido di Jesolo letovalište za sve kategorije turista. Ovde će svako pronaći nešto zanimljivo za sebe. Prelepa peščana plaža i brojna igrališta i atrakcije za decu će privući porodice sa decom a sa druge strane bogat noćni život će zadovoljiti sve mlade i one koji vole da se zabave.

Plaža u Lido di Jesolu

Plaža u Lidu di Jesolu je svakako njen glavni adut. Proteže se kroz celo mesto u dužini od oko 19 km. Uz plažu je i šetalište koje u večernjim satima biva preplavljeno turistima. Plaža je celom svojom dužinom organizovana i dobro uređena. Na njoj su tuševi, kabine za presvlačenje, suncobrani, ležaljke. Uglavnom svaki hotel ima svoj deo plaže, pa su suncobrani i ležaljke za goste hotela besplatni. Na plaži je i bezbroj barova i restorana u kojima možete uživati u italijanskim specijalitetima. Plaža je prekrivena sitnim, žućkastim peskom a more je toplo i mirno, bez prevelikih talasa. Ulazak u vodu je postepen, tako da je kupanje i plivanje veoma pogodno za decu i slabije plivače. Na pojedinim mestima na plaži postoje i igrališta za decu a prava atrakcija i akva park koji se nalazi u samom mestu. Na plaži svakodnevno dežuraju spasioci, tako da ste sigurni i možete u potpunosti da se opustite i uživate.

Šta posetiti? 

Venecija

Na dvadesetak kilometara od Lido di Jesola se nalazi “Kraljica Jadrana” Venecija. Izdvojite jedan dan da posetite ovaj prelep gradić. Do Venecije možete doći organizovano, brodićem ili autobusom i u oba slučaja će vam trebati oko sat vremena vožnje. Venecija je poznata po svojim kanalima i mostićima kao i gondolama koje krstare njenim “vodenim ulicama”. Ukoliko posetite Veneciju, obavezno obiđite: Trg svetog Marka, Baziliku svetog Marka, Duždevu palatu, most Uzdaha… Obavezno se provozajte gondolom i kao suvenir iz Venecije ponesite neku od prepoznatljivih venecijanskih maski.

Venecija- izlet iz Lido di Jasolo

Vožnja brodom Džoli Rodžer

Ova vožnja je posebno zanimljiva deci, pogotovo onima koji vole pirate. Avantura plovidbe piratskim brodom Džoli Rodžer traje sat i po vremena. Na ulazu u brod se dobija kuka, mač i privremena tetovaža. Džoli Rodžerom upravlja kapetan Džek Sperou. U okviru piratske avanture se napada drugi brod. Na kraju plovidbe se pobeda slavi uz muziku i igru.

Piratski brod Džoli Rodžer- Lido di Jesolo

Tropikarijum i akvarijum

Još jedna atrakcija za najmlađe. U okviru tropikarijuma možete videti najrazličitije vrste egzotičnih životinja – preko reptila do ajkula. Park je podeljen na akvarijum i reptilarijum u kojem možete videti zmije, kornjače, guštere, tropske ribe, paukove, škorpione i insekte. Najzanimljiviji deo je akvarijum sa ajkulama. U akvarijumu se nalaze 24 vrste ajkula uključujući tigar-ajkulu i bik-ajkulu.

Akvarijum-Lido di Jesolo