021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Limenas Tasos leto 2023

Apartmani i hoteli

Limenas 2023

Limenas ima oko 3.500 stanovnika i glavni je grad Tasosa. Sagrađen je na mestu antičkog grada Tasosa, smešten između dve luke, sa dve gradske plaže i mnoštvom drugih prelepih plaža u okolini.

 

Vila Zanet Limenas

Vila Zanet Limenas

Tasos - Apartmani Vila Zanet - Limenas Vila Zanet se nalazi u centralnom delu letovališta Limenas, na oko 300 metara od gradske plaže i 100 metara...

read more
Hotel Lena Limenas

Hotel Lena Limenas

Tasos - Apartmani Hotel Lena - Limenas Hotel Lena se nalazi u Limenasu. Prijatan trospratni hotel, lociran u samom centru Limenasa, u pešačkoj zoni,...

read more
Vila Costalina Limenas

Vila Costalina Limenas

Tasos - Apartmani Vila Costalina- Limenas Vila Costalina se nalazi na mirnoj lokaciji u Limenasu i na nekih 15-ak minuta hoda od plaže. Vlasnici su...

read more
Vila Amy Limenas

Vila Amy Limenas

Tasos - Apartmani Vila Amy- Limenas Vila AMY se nalazi u centralnom delu Limenasa oko nepunih 200 metara od šetališne zone i oko 550 metara do...

read more

Šta sve treba da znate o Limenasu

Limenas se sastoji iz novog i starog dela grada. Novi deo grada čini splet izukrštanih uličica prepunih taverni, kafića, butika i raznoraznih prodavnica, dok na obodima centra nailazite na desetak antičkih arheoloških nalazišta, koja možete obići samostalno ili u pratnji našeg predstavnika što vam mi i preporučujemo jer svako od njih ima svoju zanimljivu priču. Luka u Limenasu se nalazi na zapadnoj strani grada, te se tako, iz Limenasa moze broz i jednostavno preći na kopno trajektima koji do Keramotija voze na svakih pola sata.  U Limenasu ima nekoliko malih parkova  sa klupicama i igračkama za decu i  zabavni park. Prodavnice su odlično snabdevene, a u samom Limenasu ima i nekoliko prelepih kafića i manjih diskoteka, nekoliko banaka, internet-kafea, pošta, veliki izbor rent-a-car (bike) agencija, mogućnost iznajmljivanja bicikala (Limenas je inače jako pogodan za vožnju bicikla). Limenas, u poredjenju sa  Potosom i Limenarijom, nudi  mnog više sadržaja za posetioce, zauzima  veći prostor pa vam je auto ponekad potreban za vožnju i po samom gradu. Zapadni deo Limenasa je od istočnog udaljen oko 1,5km. Limenas  biraju oni turisti koji žele što više sadražaja u večernjim satima ili bolji noćni provod, dok tokom dana žele da obilaze ostrvo ili  da se kupaju na plažama koje su u neposrednoj okolini Limenasa. Tako Limenas može biti odličan kao baza. Osim arheoloških nalazišta iz Limenasa možete posetiti i najlepše etno selo Panagiju (10km).

 

Plaže u Limenasu

Limenasu je najbliža plaža Tarsanas (400m od nove luke), a koji kilometar dalje jeste Nisteri, Papalimani, La Scala (4km), Pachis (10km), Makriamos (2km), Saliara (mermerna) beach (6km), Golden beach (14km).

Gradska plaza – je udaljena oko 1300 metara od pristaniste trajekta. Neposredno pre gradske plaže nalazi se stara luka sa parkiranim ribarskim čamcima. Plaža je lepa, peščana, srednje širine sa postepenom dubinom. Dobro je organizovana ima puno barova gde su ležaljke besplatne ukoliko poručite piće, kafu, sladoled…Nakon barova postoji divlja plaža sa sunčanim i delovima sa prirodnom hladovinom gde možete spustiti svoj peškir i suncobran.

Makrijamos plaža – se nalazi na oko 2 km od Limenasa i jedina je u sklopu kompleksa hotela (Makrijamos bungalovi). Ulaz na plažu se naplaćuje kao i set ležaljki. Imate mali prostor gde možete spustiti svoj peškir i suncobran. Plažu karakteriše kristalno čista voda sa sitnim beličastim peskom koji se nalazi i u vodi i na obali. U sklopu kompleksa se nalazi rezervat srna i paunovi koji slobodno šetaju oko bungalova. Udaljena je od magistrale i idealna je za odmor i uživanje.

Agios Vasilis ili Vournelis plaža – Na zapadnoj strani na oko 400 metara od nove luke nalazi se ova plaža koja je pretežno šljunkovita, manjim delom peščana sa puno prirodne hladovine. Plaža je upotrebljiva ali ne može da se uporedi sa gradskom plažom niti spada u najlepše na ostrvu.

Mermerna plaza (Marble beach) je jedna od najlepsih plaza na Tasosu. Nalazi se 6 km od Limenasa. Karakteriše je sitan beli mermer koji se nalazi i u vodi i na obali koji je voda sama stvorila i oblikovala. Zbog bele podloge boja vode je svetlo plava i stičete utisak da ste na nekoj egzotičnoj obali. Na plaži postoji kantina sa brzom hranom i ležaljke koje se posebno naplaćuju. Cena seta ležaljki varira iz godine u godinu a postoji i prostor gde možete spustiti svoj peškir i suncobran.

Golden beach (Zlatna plaza) – se nalazi na 12 km od Limenasa na istočnoj strani ostrva. Karakteriše je sitan pesak i talasi. Plaža je dobro organizovana i duž cele obale se nalaze kafići, restorani, barovi i svakako je jedna od najpopularnijih. Organizovana je, ima ležaljke koje su uglavnom besplatne uz piće ali postoje i barovi koji ih dodatno naplaćuju. Postoji i slobodan prostor gde možete spustiti svoj peškir i suncobran. Na plazi imate sportove na vodi i kamp.

Paradise beach (Rajska plaža) – se nalazi na 22 km od Limenasa na istočnoj strani ostrva. Karakteriše je jako sitan pesak i u vodi i na obali i tirkizno plava boja mora. Plaža je organizovana, postoji jedan bar i jedan kafić, ležaljke se dodatno naplaćuju ali imate i prostor da spustite svoj peškir. Istočni deo plaže je nudistički.

Aliki – je prelepa plaža na jugoistočnoj strani ostrva,oko 30 km udaljena od Limenasa. Plaža  je peščana, sa stenama na bokovima, poznata po smaragno zelenoj boji vode. Dubina je postepena, a dno sa najsitnijim peskom. Aliki odlikuje retko lepa priroda. Sa leve strane videćete obeležen put koji vodi do arheološkog nalazišta, izmedju ostalog i kamenoloma starog 2500 godina. Aliki je nekada davno bio glavni trgovački centar odakle su stari Grci trgovali mermerom i solju.