021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Grčka ostrva

redovni i čarter letovi | leto 2023

Grčka ima oko 1400 ostrva ali samo je 227 ostrva naseljeno. Grčka ostrva se nalaze u Sredozemnom, Egejskom i Jonskom moru. Najveće i najjužnije ostrvo je Krit a najsevernije ostrvo je Krf.

Kako se odlučiti na kojem ostrvu provesti letnji odmor?

Grčka ostrva su zaista raznovrsna i u zavisnosti od želja, očekivanja i afiniteta svako može izabrati ono što je po njegovoj meri.

Krit zapljuskuje Sredozemno more i svojim prelepim plažama, istorijom i mitologijom privlači prave avanturiste.

Ostrva u Egejskom moru

Najveće ostrvo Egejskog mora je Evija i poznato je po bogatim termalnim izvorima i lekovitoj vodi. Skijatos je ostrvo koje će vas oduševiti svojim prelepim plažama i bujnom vegetacijom.

Ostrva Kiklada su grupa ostrva u Egejskom moru. Prelepe peščane plaže, arhitektura u  plavo belom stilu, tradicionlani način života meštana su samo neke od karakteristika ovih ostrva. Najpoznatija ostrava u ovoj regiji su: Mikonos, Los, Santorini, Paros, Milos, Folegandros, Andros, Naksos, Antiparos. Najbolji provod će te doživeti na ostrvima Los i Mikonos a nestvarna zalaske sunce na ostrvu Santorini, koje je možda i najfotogeničnije ostrvo Grčke.

Ostrva u Jonskom moru

Jonska ostrva ili Sedam ostrva kako ih još nazivaju, su skupina od sedam većih i više manjih ostrva duž istočne obale Jonskog mora. Jonska ostva čine (od severa ka jugu): Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos, Kitira, Antipaksos. Ova ostrva su prekrivena borovim šumama i maslinjacima a more ima tirkiznu boju. Lefkada i Kefalonija su poznate po prelepim peščanim plažama i čistom providnom moru a Krf je veoma značajan za srpsku istoriju pa je posebno interesantan našim turistima. Zakintos je ostrvo koje rado posećuju mladi zbog dobrog provoda i intenzivnog noćnog života.

Ostrva Dodekaneza 

Rodos je najveće ostvro u skupini Dodekaneza a ostala ostrva ovog arhipelaga su: Kos, Karpatos, Tilos, Kasos, Leros…