021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Kapadokija

Kapadokija…

Ako bismo joj prevodili ime, onda bi to bila zemlja lepih konja, kako su je još Persijanci nazivali. Kad prvi put ugledate Kapadokiju, pomislićete da je ona delo nekakvog čarobnjaka, jer upravo tako i izgleda, magično i nestvarno. A glavni “krivac” za njen izgled je zapravo magija prirode. Pre nekoliko miliona godina, serija vulkanskih erupcija koja je zadesila prostore Male Azije, dala joj je današnji, veoma prepoznatljiv ali nesvakidašnji, izgled.

Oduševiće vas bezbroj kamenih figura u kojima su ljudi pravili kuće pa i cele podzemne gradove. Derinkuju je najveći podzemni grad u Kapadokiji u kome je živelo oko 20 hiljada ljudi. Zanimljiv je podatak da su pećine ovog grada veoma dobro povezane tunelima. Ako bi neko naselje bilo napadnuto, stanovnici pećina bi preko tunela nalazilo sigurno utočište.

Osim balona, koji danas krstare Kapadokijom, a jedan su od glavnih razloga brojnih turističkih dolazaka, nezaobilazna je i poseta muzeju na otvorenom – mestu Goreme, prepoznatljivo po svojim bajkovitim dimnjacima – kupastim stenovitim formacijama, podzemnim gradovima i hrišćanskim crkvama isklesanim u stenama.

Kapadokija je jedna od najposećenijih i najatraktivnijih regija Turske. Njen jedinstven pejzaž će vas oduševiti i nije ni čudo što je stavljena na listu svetske baštine UNESCA.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.