021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Andaluzija – 7 noćenja | avionom

MALAGA – GRANADA – SEVILJA – KORDOBA – MARBELJA – RONDA
8 dana (7 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3* u Malagi) – avionom
Polazak: 28. aprila (povratak 5. maja 2024.)


Plan i program putovanja

Dan 1 BEOGRAD – MALAGA
Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U jutarnjim časovima se ukrcavamo na let za Malagu. Direktan let iz Beograda. U popodnevnim časovima stižemo u sunčanu Malagu. Transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

Dan 2 MALAGA (1 noćenje)
Slobodan dan u Malagi. Sa svojih 16 sunčanih plaža ovaj andaluzijski grad predstavlja pravu prestonicu Obale sunca. Grad koji se kroz mnoga svoja lica transformisao u moderni centar, zadržao je duh prošlosti, nepopravljiv šarm i gradsku atmosferu veselih ulica gde se u barovima na svakom koraku služe tapasi, sluša lokalna muzika i prepliće bogata istorija. Nekoliko stvari čini Malagu jedinstvenom – na prvom mestu to je rodni grad Pabla Pikasa, potom sunčan dan proveden na kraljici ovdašnjih plaža – Playa de la Malagueta, šetnja lokalnim ulicama gde se smenjuju prodavnice tradicionalne ukusne hrane, suvenira i lokalnog nasleđa. Tu je i svetionik La Farola de Málaga, pešačka ulica Marquess of Larios, ukrašena cvećem i prelepim balkonima. Nakon čarobnog zalaska sunca, noću, Malaga se pretvara u savršeno mesto za šetnju, provod ili romantičnu večeru. Stoga, provodimo narednih 7 dana istražujući i deleći čari ovog bisera Andaluzije. Noćenje.

Dan 3 MALAGA (1 noćenje)
Nakon doručka krećemo u fakulatativni obilazak jednog od najznačajnijih gradova Andaluzije – Granade. Veličanstveni grad i mesto gde je sagrađena poslednja arapska palata na tlu Španije – Alhambra, raskošnih vrtova i dvorišta, skrivena u lavirintu tornjeva i kula koja krije tajne mavarske prošlosti i bogatstva kroz nenadmašni arhitektonski poduhvat i jedinstveno umetničko delo. Provodimo ceo dan diveći se lepoti srednjovekovne prošlosti koja promiče pod našim koracima. Obilazimo i bašte Heneralife kroz kompleks kraljevske palate. Celodnevi obilazak završavamo u kasnim popodnevnim časovima i nakon toga povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4 MALAGA (1 noćenje)
Nakon doručka, krećemo u fakultativni obilazak još jednog bisera Obale sunca, prelepe Sevilje, glavnog grada Andaluzije. Jedan od najlepših gradova Španije, rodno mesto Don Žuana, poznato po koridi, Seviljskom berberinu, prvoklasnom tapasu i neobičnoj arhitekturi gde se ističu čuvena gradska katedrala izgrađena na mestu gde se nalazila stara džamija, Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji. Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Nakon obilaska Sevilje, povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5 MALAGA (1 noćenje)
Nakon doručka, nastavljamo da obilazimo Obalu sunca. Fakultativni obilazak susedne Marbelje i spektakularne Ronde. Poznato mondensko letovališe, dom mnogih slavnih ličnosti koje su u ovom ambijentu večno blage klime i prelepe mediteranske obale pronašle svoje mir – ukratko ime ovog mesta se prevodi kao predivno more, koje ovde to zaista i jeste. Nastavljamo dalje prema Rondi, jedinstvenom mestu karakteristične panorame koja se uzdiže iznad iznad dubokog klanca reke El Taho. Mnogo je neodoljivih tačaka sa kojih se ovaj prizor može posmatrati, dok je svakako najbolje sa mosta Puente Nuevo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria. Povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 6 – 7 MALAGA (2 noćenja)
Slobodan dan u Malagi. Prilika za istraživanje i upoznavanje sa sunčanom Malagom, za kupanje na plaži i prepuštanje mediteranskim čarima. Nakon doručka fakultativni obilazak Kordobe. Planirano je šetanje veličanstvenim kraljevskim gradom sa neverovatnim šarmom, arhitekturom i jako prijatnim lokalcima. Obilazimo Veliku džamiju Mezkitu (Mosque-Cathedral of Cordoba), rimski most (Ponte Romano) preko reke Gvadalvikir, Torre de Calahorra… Prilika da u najintimijoj atmosferi osetimo i tu, romantičnu stranu Andaluzije, da prošetamo uskim gradskim ulicama, uredim i naročito lepim sa posebnim šarmom prošlosti i velike istorije Kordobe koje kriju. Nakon izleta povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 8 MALAGA – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do tranfera na aerodrom. Polazak na aerodrom u popodnevnim časovima i direktan let do Beograda. Opraštamo se od neobične Španije i sabiramo utiske. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI:
Promo 999 eur  |  First minute  1099 eur  |  Regular 1199 eur

999 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1099 eur First minute – za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe 1199 eur Regularna cena – za prijave od 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe


U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Malaga – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Malagi (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka


U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i nacionalne parkove
 • Individualni troškovi za vreme putovanje
 • Fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLETI:

● Granada cena izleta: 80
Granada – jedan od najposećenijih gradova Andaluzije i Španije. Tokom izleta obićićemo uži istorijski centar na čiju arhitekturu i veličanstven izgled su uticale mnoge civiliziacije i kulture. Šetnja sa vodičem i obilaskom Katedrale i Kraljevske kapele. Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate do Sakromontea, dela grada u kojem žive andalužanski cigani. Tu se nalaze čudesne Zambre, pećine u kojima su nekada živeli, a danas kultno mesto pravog, autentičnog Flamenka. Svakako je preporuka da posetite raskošnu kraljevsku rezidenciju Alhambra.
U cenu izleta je uključeno:

 

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta


● Sevilja cena izleta: 95
Glavni grad Andaluzije jedan od najlepših gradova Španije. Poznat kao rodno mesto Don Žuana, takođe pozant po koridi, Seviljskom berberinu, prvoklasnom tapasu i neobičnoj arhitekturi gde se ističu čuvena gradska katedrala izgrađena na mestu gde se nalazila stara džamija, potom Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji. Nakon šetnje po gradu pauza za ručak (nije uključen u cenu). Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. U cenu izleta su uključeni transfer, sve ulaznice, stručni lokalni vodič.
U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta


● Marbelja i Ronda cena izleta: 80
Marbelja je poznato mondensko letovališe, dom mnogih slavnih ličnosti koje su u ovom ambijentu večno blage klime i prelepe mediteranske obale pronašle svoje mir – ukratko samo ime ovog mesta se prevodi kao predivno more, koje ovde to zaista i jeste. Imaćemo priliku da prošetamo najlepšim delovima mesta, plažom i centralnim šetalištem. Pauza za ručak (nije uključen u cenu). Nastavljamo dalje prema Rondi, jedinstvenom mestu karakteristične panorame koja se uzdiže iznad dubokog klanca reke El Taho. Mnogo je neodoljivih tačaka sa kojih se ovaj prizor može posmatrati, dok je svakako najbolje sa mosta Puente Nuevo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Obilazak Lara Ronda muzeja. Cena izleta uključuje: transfer, sve ulaznice za lokalitete, stručnog vodiča.

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta


● Kordoba – cena izleta: 80€ Obilazak kraljevskog grada i još jednog bisera Andaluzije. Planirano je šetanje veličanstvenim ulicama i romantičnim gradskim jezgrom neverovatnog šarma i arhitekture. Oduševiće nas prijatni i nasmejani lokalci. Obilazimo Veliku džamiju Mezkitu (Mosque-Cathedral of Cordoba), rimski most (Ponte Romano) preko reke Gvadalvikir, Torre de Calahorra… Prilika da u najintimijoj atmosferi osetimo i tu romantičnu stranu Andaluzije, da prošetamo uskim gradskim ulicama, uredim i naročito lepim sa posebnim šarmom prošlosti i velike istorije Kordobe koje kriju. Pauza za ručak (nije uključen u cenu). Izlet obuhvata transfere, ulaznice za lokalitete, pratnju stručnog vodiča.

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

 

Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 20 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

 

SMEŠTAJ:
MALAGA – HOTEL 3* Smeštaj je centarlno lociran, a takođe se nalazi i u neposrednoj blizini plaže Playa de la Malagueta i Pikasovog muzeja. Sve sobe su dvokrevetne ili trokrevetne, udobno opremljene imaju klimu i besplatan WiFi internet. U okviru hotela nalazi se restoran gde se služi doručak, kao i ponuda jela internacionalne i mediteranske kuhinje.

● Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije

VAŽNE NAPOMENE:

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • Prilkom prijave 200 eur – rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate
 • OPŠTE NAPOMENE:
  • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika.
  • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 10 dana pre početka putovanja.
  • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje, pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
  • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
  • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  • Posle kupovine avio karata novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
  • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanijama, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
  • Cene aranžmana koje su rađene na bazi prevoza low cost avio kompanijama podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
  • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
  • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim i posebnim uslovima putovanja.
  • Prilikom određivanja rasporeda sedenja u prevoznim sredstvima agencija će nastojati da izađe u susret svim zahtevima putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
  • U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača  u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.
  • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.

  NAPOMENE U VEZI SA PUTNIM ISPRAVAMA:

  • Prilikom prijave je potrebno da putnik dostavi kopiju ili skeniranu prvu stranu pasoša, proveri ispravnost putne isprave, broj slobodnih stranica i rok važenja pasosa (na većini destinacija je potrebno da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja).
  • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju. Agencija ne garantuje dobijanje vize i ne snosi odgovornost za nedobijanje vize.
  • Putnici koji ne poseduju pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje ukoliko su potrebne (osim ukoliko sa agencijom nije drugačije dogovoreno).
  • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika.
  • Ukoliko su letovi iz gradova u Evropskoj uniji, preporuka je da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje…) na web stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs .

   

  NAPOMENE U VEZI MEĐUNARODNOG PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA:

  • Organizator putovanja preporučuje putnicima da, pre polaska na putovanje, pribave  polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

    

  NAPOMENE U VEZI SA SMEŠTAJEM:

  • Ukoliko iz bilo kog razloga predloženi hotel iz ovog programa putovanja ne bude raspoloživ, zamenski hotel biće najmanje iste kategorije i sličnih karakteristika.
  • Imena smeštajnih objekata biće potvrđena nakon formiranja grupe, najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  • Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Agencija uglavnom izlazi u susret željama putnika.
  • Organizator putovanja ne moze uticati na poziciju sobe, veličinu kreveta i prozora , imajte u vidu da treći pomoćni ležaj nije podjednak osnovnom.
  • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

   

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

  • Fakultativni izleti nisu obavezni.
  • Fakultativne izlete organizuju lokalne agencije i vode lokalni turistički vodiči.
  • Cene i termini fakultativnih izleta su ponekad podležni promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika,  slobodnih termina po lokalitetima i objektivnih okolnosti.

Organizator putovanje Turistička agencija DISKO TRAVEL DOO, licenca br. OTP 248/2021, kategorija A, PIB: 110326990, MATIČNI BROJ: 21337552)