021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Bodrum

Veliki izbor hotela

Bodrum je sunce, more ali pre svega istorija. Ukratko – za svakog po nešto. Ovaj lučki grad u jugozapadnom delu Turske, na obalama Egejskog mora, poznat je kao dom jednog od sedam svetskih čuda, Mauzoleja iz Halikarnasa.

Danas je Bodrum jedan od najznačajnijih centara trgovine, umetnosti i zabave. Ovo živopisno i primamljivo mesto, gde tradicionalni i moderan život idu „ruku pod ruku” u savršenoj harmoniji jedno sa drugim. Ljubitelji ovog grada kažu da ovde sunce sija drugačije, da i kiša i more mirišu drugačije… Uverite se i sami.

Sve što treba da znate o Bodrumu

Najprestižnije letovalište Turske s reputacijom mondenske destinacije i centra umetničke populacije ove zemlje. Šarm neformalnog uokviren u bogaststvo vrhunskg noćnog provoda uz autentičan šoping i uživanje na lepim plažama u atraktivnim zalivima, čini Bodrum sve poželjnijom destinacijom u celom svetu.
Biser Karijske rivijere, na obali Egejskog mora, poznat još iz vremena antičke Grčke kao bogati i elegantni Halikarnas. Grad je smešten u velikom zalivu na jugu Bodrumskog poluostrva, okružen brojnim uvalama, na čijim se plažama nalazi veliki broj hotela. U uskim ulicama belih zidova, šarmantni butici uz obavezno cenkanje nude ćilime, tepihe, obuću, odeću od kože i pamuka, začine… Bodrum je dobio reputaciju centra turske umetničke populacije zahvaljujući svojoj živoj, prijateljskoj i boemskoj atmosferi i velikom broju malih galerija. Karakteriše ga neformalan dnevni i uzbudljiv noćni život. Duž obale, u centru grada, smeštena je velika marina pored koje se nalazi srednjovekovna tvrđava svetog Petra, primer krstaške arhitekture iz 15.veka, koja je pretvorena u muzej podvodne arheologije. Preko dana se možete odvesti do jedne od plaža u nekom od obližnjih zaliva ili kupati na gradskoj plaži, a uveče možete sedeti u jednom od brojnih restorana koji nude sveže morske specijalitete. Uz noćne klubove i diskoteke (čuvena diskotekaֱ “Halikarnas” prima 5000 ljudi), život u Bodrumu traje do zore.

 

Plaže u Bodrumu

 

Bilo da ste u potrazi za mirnim plažama gde ćete uživati uz knjigu ili igrati se sa decom u pesku ili više volite živu atmosferu i žurke na plaži, Bodrum vam pruža i jedno i drugo. Većina hotela u Bodrumu ima svoju plažu, a na njima i besplatne ležaljke za goste hotela. Ipak, ako želite da otkrivate i druge plaže u Bodrumu – to možete i učiniti. Kada je u pitanju Bodrum plaže su mesto na kome ćete provesti najviše vremena, a evo koje ne bi trebalo da propustite:

Fener beach- Ako uživate u vodenim sportovima i jedrenju ovo je prava plaža za vas. Zbog vetra koji struji između Fener plaže i ostrva Kos, koje se nalazi preko puta, stvaraju se talasi koji su idealni za one hrabre i željne uzbuđenja.

Plaža Gumusluk- U zalivu Gumbet, koji takođe pripada Bodrumu a nalazi se tri kilometara od grada čeka vas oaza mekog peska. Ova plaža je idealna za porodice jer je mahom okružena hotelima i restoranima. Takođe je vrlo šumovita, te nudi hlad.  Mališani će se rado prskati u plićaku, dok tinejdžere očekuje nekoliko sportova na vodi.

Plaža Camelija- Za mnoge lokalce i turiste koji se vraćaju i po nekoliko puta uu Bodrum, ovo je najlepša plaža. Do nje ćete doći sa dolmušem iz centra Bodruma. Ova plaža se takođe posećuje u sklopu izleta koji uključuju krstarenje obalom i kupanje na otvorenom moru. Na ovoj plaži je moguće jahati kamile.