021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Nea Flogita leto 2024

Apartmanski smeštaj

Nea Flogita leto 2024

Nea Flogita je jedno od nama najbližih letovališta u Grčkoj, od Soluna udaljena oko 50 km. U pitanju je živopisno mesto u središnjem delu poluostrva Halkidiki, nedaleko od početka poluostrva Kasandra. Upravo zbog toga Nea Flogita je jedno od omiljenih mesta naših turista. Tome doprinosi i lepa, prostrana i peščana plaža, sa postepenim ulaskom u vodu.
Nea Flogita je smeštena između mesta Nea Plaja i Dionisos, oba na pešačkoj udaljenosti, a nedaleko od mesta Nea Mudania.

Vila Ellina Nea Flogita

Vila Ellina Nea Flogita

Nea Flogita - Apartmani Vila Ellina Vila Ellina se nalazi  u mirnom delu Nea Flogite. Udaljenost vile od plaže i šetališta iznosi 450 m. Vila Ellina...

read more
Vila Andromahi Nea Flogita

Vila Andromahi Nea Flogita

Nea Flogita - Apartmani Vila Andromahi Vila Andromahi nalazi se u novom, mirnom delu Nea FLogite. Udaljenost vile od plaže i šetališta iznosi 500m a...

read more

Nea Flogita leto 2024

Sve što treba da znate o Nea Flogiti

Nea Flogita važi za jedno od najzelenijih mesta u ovom delu Grčke. Krasi je puno zelenila a u centru mesta se nalazi park sa fontanom. Uz plažu se pruža lepo uređeno šetalište sa drvoredom palmi gde u večernjim satima možete ići u duge šetnje. U mestu se nalaze mnogobrojne taverne, riblji restorani, kafići, barovi, diskoteka koja je smeštena nešto dalje od centra. Bez obzira na ove sadržaje, moramo napomenuti da je Nea Flogita mirno mesto koje svakako preporučujemo porodicama sa decom i ljudima koji žele pravi odmor. Prodavnice, marketi, pekare, suvenirnice se takođe nalaze na svakom koraku. S obzirom da se lokalno stanovništvo bavi proizvodnjom povrća, masline, obradom vinograda i proizvodnjom vina, na gradskoj pijaci, koja se nalazi iza gradskog parka, možete nabaviti sveže proizvode. Na 7 kilometara od samog mesta prema Nea Mudanji nalazi se Lidl gde se takođe možete snabdeti potrebnim stvarima.

Plaža u Nea Flogiti

Gradska plaža dugačka je oko 1,5 kilometara, široka oko 100 metara, tako da uvek možete naći slobodno mesto. Vikendom bude malo veća gužva na plaži zbog dolaska Solunjana, kojima je ovo letovalište jedno od najbližih. Plaža je peščana, ulazak u vodu je postepen i opremljena je svim potrebnim sadržajima za ugodan boravak. Na plaži se nalaze tuševi, ležaljke, suncobrani i plažni barovi. U pojedinim delovima plaže ima i prirodnog hlada. Na plaži postoje organizovani vodeni sportovi kao i tereni za sportove na plaži. Zbog sitnog peska, čistog mora i postepenog ulaska u vodu, ovo mesto toplo preporučujemo porodicama sa decom.