021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Zanzibar avanturica – 13 dana

 
TERMINI:
07. JUL – 19. JUL |  Promo  1499 eur  |  First minute  1599 eur  |  Regular 1699 eur

 

09. SEP – 21. SEP |  Promo  1399 eur  |  First minute  1499 eur  |  Regular 1599 eur

 

* * * PAKET OD 8 OBILAZAKA (IZLETA) UKLJUČEN U CENU PUTOVANJA * * *

* * * SMEŠTAJ NA NAJLEPŠOJ PLAŽI NA OSTRVU * * *

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

Dan 1 BEOGRAD – ZANZIBAR
Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U prepodnevnim časovima se ukrcavamo na let za Zanzibar i naša afrička avantura počinje. Let iz Beograda sa presedanjem.
Dan 2 NUNGWI (1 noćenje) U jutarnjim časovima stižemo na rajsko ostrvo Zanzibar. Transfer do smeštaja u Nungwi-ju. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.
Dan 3 – 12 NUNGWI (9 noćenja)
Nungwi je najpoznatije turističko mesto na Zanzibaru i sa susednom plažom Kendwa čini najlepši pojas plaža na Zanzibaru. Odnos i promene plime i oseke, kao i na celom severnom delu ostrva, su gotovo neznatne i omogućavaju celodnevno uživanje i kupanje. Nungwi je smešten na koralnom grebenu sa koga se plaže od puderastog peska spuštaju i uranjaju u more predstavlja pravi tropski raj.

 

Ovde nam neće biti potrebno ništa više osim da posmatramo beskrajnu pučinu tirkiznog mora i uživamo u zvuku talasa. Ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, tradicionalna plovidba čamcem zvanim “garaua”, kajaking ili pecanje u dubokom moru, samo su delić onoga u čemu se možete nadati.

Nungwi je bogat raznoraznim turističkim sadržajima pa se po uskim i haotičnim ulicama i prolazima može pronaći niz resorana, barova, kafica i pregršt lokalnih prodavnica sa tradicionalnim suvenirima i rukotvorinama od drveta. Ponuda hrane i morskih specijaliteta je zaista šarenolika i povoljna. Nungwi kao i sam Zanzibar nudi veliku raznovrsnost atrakcija – roneći pored koralnih grebena kojima je opasano ostrvo, imaćete priliku da vidite barakude, hobotnice, jastoge, raže, kornjače, veliki broj korala, olupine potonulih brodova, sabljarke, delfine i čak nekoliko vrsta ajkula.

Prema planu naših programa odavde je planirano organizovanje brojnih izleta. Odlazak u prestonicu ostrva ‘’kameni grad’’ – Stone Town koji pleni svojim starim kamenim gradom i zidinama. Pregršt prodavnica skrivenih u mnoštvu malih i haotičnih ulica očaraće vas svojim šarmom i jedinstvenošću.

Tokom posete Stone Townu, odlazimo in a Prison island, ostrvo džinovskih kornjača koje iza svoga imena krije mnoštvo tajni. Za ljubitelje ronjenja i podvodnog sveta interesantan je odlazak na Mnemba ostrvo i plivanje sa egzotičnim ribicama. Tu je i izlet na farmu začina. U zavisnosti od sezone, ovde ćete imati priliku da vidite kako se bere kafa sa drveća, ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana, čilija i više od 50 drugih vrsta začina. Sve sa ciljem da saznate zašto se Zanzibar zove još i ‘’ostrvo začina’’.

Interesantna je poseta Jozani šumi, Nacionalnog rezervata u kojem živi posebna vrsta majmuna, nekoliko endemskih vrsta ptica i leptira. Obićićemo i istok ostrva, plažu Paje – jedinstvenu po neverovatnoj oseci gde se more za samo nekoliko sati povlači i po nekoliko kilometara. Pored plaže Paje u planu je i obilazak prelepe Kae Funk plaža i bara gde se uz dobru atmosferu i vatru na plaži ispraća sunce.

Za ljubitelje divljeg života u Africi tu je još i fantastični fakultativni izlet na kopno Tanzanije u Nacionalni park Mikumi, nadomak Dar el Salama, nekadašnje prestonice ostrva. Na safariju ćete moći da vidite iz neposredne blizine, većinu divljih životinja karakterističnih za Afriku, sela Maasai plemane i još mnogo toga autentičnog za Tanzaniju i samu Afriku, kontinenta od kojeg će vam neprekidno zastajati dah.

Pored svih planiranih aktivnosti, uvek će bit i dovoljno vremena za kupanje i uživanje na suncu na plažaman Nungwija i Kendwe, ispijanje koktela i vruć noćni provod po barovima i klubovima Nungwija. Stoga, Zanzibar pruža od svega ponešto za svakoga.

Dan 13  ZANZIBAR – BEOGRAD Poslednjeg dana polazak na aerodrom u večernjim časovima i let do Beograda, sa usputnim presedanjem. Opraštamo se od divlje Afrike i sabiramo utiske. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

U cenu aranžmana je uključeno:

– Avio karta na relaciji Beograd – Zanzibar – Beograd sa svim taksama
– Smeštaj na bazi 10 noćenja sa doručkom u guest house-u u Nungwiju (1/2 i 1/2 +1 sobe)
-Svi transferi na Zanzibaru prema programu putovanja
– Organizovanje putovanja
– Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

Paket obilazaka i atrakcija:
– Plaža Kendwa
– Nungwi selo i osnovna škola
– Maasai Show
– Jozani šuma
– Šuma mangrova
– Plaža Paje
– Rock bar
– Plaža Kae Funk

U cenu aranžmana nije uključeno:

– Viza za Tanzaniju 50 usd (plaća se prilikom ulaska u zemlju)
-Putno zdravstveno osiguranje (individualno)
– Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
– Individualni troškovi za vreme putovanja
– PCR test ukoliko je neophodan kao uslov za ulazak u krajnju ili tranzitnu destinaciju
– Doplata za Resort 3* u Nungwiju na bazi noćenja sa doručkom

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 300 eur – rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Od 01.10.2022. godine avio kompanije ne sprovode Kovid politiku, za destinacije za koje je PCR test i dalje uslov za ulazak. Savetujemo putnike da pronađu druge načine osiguravanja svog putovanja.

SMEŠTAJ

NUNGWI – GUEST HOUSE (ili sličan iste kategorizacije)
Guest House se nalazi u neposrednoj blizini plaže u Nungwi-ju. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i besplatnim WiFi internetom. U okviru objekta se nalazi restoran gde se služi doručak.

KIGWEDENI VILLAS GUEST HOUSE ( ili sličan iste kategorizacije)
Guest House se nalazi u neposrednoj blizini plaže u Nungwi-ju. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i besplatnim WiFi internetom. Sve sobe su klimatizovane. U okviru objekta se nalazi vrt kao i restoran gde se služi doručak.

RESORT 3*
Resort kategorije 3* lociran je na samoj plaži u Nungwiju. Poseduje restoran, bazen i otvoreni bar sa terasom sa koje se pruža pogled na tirkizno plavo more. Sobe su dvokrevetne sa terasom, klima-uređajem, sefom, mini-barom i besplatnim Wi-Fi internetom.

FAKULTATIVE

Jozani šuma, Paje i Rock bar (privatna tura)

U toku ove ture obići ćemo Jozani šumu, izležavaćemo se na plaži u Paje-u i obići Rock bar, jednu od najvećih atrakcija Zanzibara. Turu započinjemo obilaskom Jozani šume koja se prostire na površini od oko 5.000 hektara i od 1952. godine je proglašena Nacionalnim rezervatom. Sa obiljem zelenila, najrazličitijim drvećem, palmama, mangom, crvenim mahagonijem, i drugim biljem, ova gusta šuma stvara veličanstvenu sliku neiskvarene prirode i njene moći. Jozani predstavlja prirodno stanište za oko 3000 Red Colobus majmuna, kojih na svetu ima samo u na ovom mestu. Rezervat nastanjuje i preko 40 vrsta ptica, više desetina vrsta leptira, kao i posebnih vrsta žaba. Nakon Jozanija, putujemo ka jednoj od najlepših plaža u Paje-u, gde ćemo uživati na beskrajno dugoj peščanoj plaži, prelepom tirkizno plavom moru i belom pesku. Obilazimo i čuveni Rock bar gde ćemo napraviti najbolje fotke.

Na kraju dana krećemo ka mestu Michamwi gde na jedinstvenoj Kae Funk plaži i baru, pravom tropskom raju, ispraćamo sunce u još jednom predivnom zalasku.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice i takse za nacionalni park
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Obilazak Kae Funk plaže
Obilazak sela i osnovne škole

Jedinstvena prilika da se oseti duh ostrvskog života, da se provede vreme sa lokalnim stanovništvom istražujući živopisno selo Nungwi. Upoznaćemo njihove navike, svakodnevicu i družiti se sa nasmejanim i ljubaznim žiteljima. Takođe, obilazak osnovne škole u Nungwiju i poseta đacima jedinstvena je prilika za druženje sa decom. Tradicionalno su planirani i skromni poklončići za mališane kojima naše malo zaista puno znači.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Plaža Kendwa

Provodimo sjajno vreme kupajući se na prelepoj plaži Kendwa, jednoj od najlepših na ostrvu. Pijemo koktele, probamo zanimljivu lokalnu hranu i iščekujemo zalazak sunca koji po lepoti izdvaja ovu plažu kao posebnu.

Na kraju dana, uz vatru na plaži, biće organizovan jedinstveni Maasai Šou.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Maasai šou
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

 

 

 

 

Mnemba (privatna tura)

U toku izleta će nas lokalci odvesti brodom daleko od obale Nungwija i zaustaviti se na mestu gde ćemo uskočiti u vodu i naći se u jatu nalepših ribica drečavih boja. Nakon što smo se isplivali sa ovim preslatkim stvorenjima, iskrcavamo se na peščani sprud biserno bele boje nadomak privatnog ostrva Mnemba i divimo se lepoti tirkiznog Indijskog okeana. Tu će nas lokalci poslužiti specijalitetima od sveže morske ribe, nakon čega ćemo se vratiti na brod i uživati u vožnji do Nungwija.

Ukoliko budemo imali sreće susrećemo se i sa delfinima, koji žive u vodama u okolini ovog mesta

Cena izleta: 40 EUR

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer brodom
 • Ručak
 • Oprema za snorkeling
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

 

 

Stone Town i Prision Island (privatna tura)

U toku izleta ćemo obići glavni grad Zanzibara – Stone Town i Changuu ostrvo poznatije po imenu “Prison Island”, koje se nalazi nadomak Stone Town-a. Nasa prva stanica je Stone Town, jedini grad koji postoji na ostrvu i u kom je sačuvano svedočanstvo o bogatoj istoriji magicnog Zanzibara. Ovaj grad se veoma malo promenio u poslednjih 200 godina, a zbog mnoštva fascinantnih građevina koje ga krase i pričaju priču o davnim vremenima, UNESCO ga je uvrstio u svoju kulturnu baštinu.

Nebrojeno mnogo isprepletanih uskih ulica, haotične pijace na kojima možete da isprobate lokalne specijalitete od morskih plodova i kupite autentične ručno rađene suvenire, mnoštvo džamija i velikih arapskih kuća sa raskošnim drvenim vratima, samo stvaraju prvi utisak o Stone Town-u. Nakon obilaska grada brodom putujemo do ostrva koje je nekada služilo arapskim robovlasnicima za čuvanje robova, a kasnije je korišćeno i kao karantin za obolele od žute groznice. Nastanjeno je  mnoštvom džinovskih kornjača koje su donete sa Sejšela u 19-om veku, od kojih su neke starije više od 100 godina. Tamo žive i različite vrste ptica, paunovi, leptiri i Duikers – retka vrsta antilope.

Uživaćemo u flori i fauni ovog ostrvceta, hraniti i maziti kornjače, plivati oko koralnog grebena koji ga okružuje… Kad završimo obilazak izležavamo se na prelepoj plaži sa sitnim belim peskom i divimo se lepoti tirkiznog Indijskog okeana. Nakon što smo istražili ostrvo uzduž i popreko i odmorili na njegovim plažama, uživamo u vožnjim brodom i pogledu na

Cena izleta: 60 EUR

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer brodom od Stone Town-a do Prison Island-a
 • Ulaznica u nacionalni park
 • Ulaznica za muzej robova
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

 

 

 

 

 

Tura Začina (privatna tura)

Fakultativni izlet tokom koga ćemo obići Farmu začina. U zavisnosti od sezone, ovde ćete imati priliku da vidite kako se bere kafa sa drveća, kako se ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana, čilija i više od 50 drugih vrsta  začina. Lokalci koji rade na farmi ponudiće vam da pomirišete karanfilić, probate lemon grass, žvaćete kakao i zagrizete vanilu… Možda ćete čak dobiti zadatak da omirišete i probate određene začine pa da pogađate koji je koji. Na farmi ćemo pogledati i show u toku koga će se meštani penjati na palme pevajući ‘’Hakuna matata’’ i ubrati nam koji kokos. Ako budemo imali sreće možda dobijemo i narukvicu od lista palme ili ogrlicu u obliku žabe. Po završetku izleta shvatamo zašto je drugo ime za Zanzibar “Ostrvo začina”.

Cena izleta: 40 EUR

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer  od Nungwija do farme začina
 • Ulaznica
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Mikumi Safari

Trodnevni izlet uključuje safari u Nacionalnom parku Mikumi i odlazak do Dar es Salaama u povratku. Prvog dana izleta, putujemo sa Zanzibara za Dar es Salaam brodom, odakle ćemo nastaviti put ka Nacionalnom parku Mikumi, koji je četvrti po veličini Nacionalni park u Tanzaniji i prostire  na površini od 3230 kvadratnih kilometara. Sledi ručak u nacionalnom parku ( ili lanč paket ) nakon čega idemo na večernje razgledanje i susret se sa lavovima, nosorozima, zebrama, gazelama, antilopama, krdima bizona, a ako budemo imali sreće sresćemo se i sa pripadnicima Maasai plemena. Drugog dana izleta, nakon doručka idemo na jutarnje posmatranje životinja u dolini reke Mkata gde ćemo videti slonove i žirafe koji će nam spremno pozirati kako bismo napravili što bolje fotke. Jedna od glavnih atrakcija parka su i nilski konji koje ćete zateći kako se brčkaju u močvarama, dok oko njih obigravaju različite vrste ptica kojima je ovaj Nacionalni park prebogat. Nakon jutarnjeg obilaska napuštamo Mikumi i putujemo nazad za Dar es Salaam. Sve vreme imamo utisak da smo bili učesnici nekog dokumentarca. U večernjim časovima imaćete priliku da prošetate po Dar es Salaamu, bivšoj prestonicu Tanzanije. Grad koji je poznat i pod imenom “Luka mira” je smešten na obali Indijskog okeana i jedna je od najvećih luka u Africi. Tu ćete uživati u vrtlogu boja, mirisa i zvukova, okruženi milionima ljudi i šarenilom različitih kultura. Trećeg dana izleta u ranim jutarnjim časovima, sledi povratak brodom do Zanzibara.

Cena izleta: na upit!

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od Stone Town-a do Dar es Salam-a (kombi i trajekt)
 • Povratni transfer od  Dar es Salam-a do Mikumija
 • 1 noćenje u hotelu ili bungalovima u Mikumiju
 • 1 noćenje u hotelu u Dar es Salam-u
 • Obroci: 2 ručka, 1 večera i 1 doručak
 • Vecernji safari džipovima prvog dana izleta u Mikumiju
 • Jutarnji safari džipovima prvog dana izleta u Mikumiju
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

OPŠTE NAPOMENE:

 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 10 dana pre početka putovanja.
 • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje, pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Posle kupovine avio karata novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanijama, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene aranžmana koje su rađene na bazi prevoza low cost avio kompanijama podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim i posebnim uslovima putovanja.
 • Prilikom određivanja rasporeda sedenja u prevoznim sredstvima agencija će nastojati da izađe u susret svim zahtevima putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
 • U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača  u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 •  

 

NAPOMENE U VEZI SA PUTNIM ISPRAVAMA:

 • Prilikom prijave je potrebno da putnik dostavi kopiju ili skeniranu prvu stranu pasoša, proveri ispravnost putne isprave, broj slobodnih stranica i rok važenja pasosa (na većini destinacija je potrebno da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja).
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju. Agencija ne garantuje dobijanje vize i ne snosi odgovornost za nedobijanje vize.
 • Putnici koji ne poseduju pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje ukoliko su potrebne (osim ukoliko sa agencijom nije drugačije dogovoreno).
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika.
 • Ukoliko su letovi iz gradova u Evropskoj uniji, preporuka je da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje…) na web stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs .

 

NAPOMENE U VEZI MEĐUNARODNOG PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA:

 • Organizator putovanja preporučuje putnicima da, pre polaska na putovanje, pribave  polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
 • U poslovnici Disko Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja  koja pokriva, u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove do 40 000 evra. 

  

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • Ukoliko iz bilo kog razloga predloženi hotel iz ovog programa putovanja ne bude raspoloživ, zamenski hotel biće najmanje iste kategorije i sličnih karakteristika.
 • Imena smeštajnih objekata biće potvrđena nakon formiranja grupe, najkasnije 10 dana pre početka putovanja. Opis smeštaja dostupan je i na web stranici organizatora.
 • Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Agencija uglavnom izlazi u susret željama putnika.
 • Organizator putovanja ne moze uticati na poziciju sobe, veličinu kreveta i prozora , imajte u vidu da treći pomoćni ležaj nije podjednak osnovnom.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni.
 • Fakultativne izlete organizuju lokalne agencije i vode lokalni turistički vodiči.
 • Cene i termini fakultativnih izleta su ponekad podležni promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika,  slobodnih termina po lokalitetima i objektivnih okolnosti.

Organizator Turistička agencija DISKO TRAVEL DOO (Strahinjića Bana 22, 11000 Beograd, licenca br. OTP 248/2021, kategorija A, PIB: 110326990, MATIČNI BROJ: 21337552)