021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

 Zanzibar – 12 dana | Nova godina 2024

TERMINI:

25. DEC – 05. JAN
First minute  1799 eur  |  Regular 1899 eur

  27. DEC – 07. JAN  First minute  1799 eur  |  Regular 1899 eur

* * * PAKET OD 8 OBILAZAKA (IZLETA) UKLJUČEN U CENU PUTOVANJA * * ** * * SMEŠTAJ NA NAJLEPŠOJ PLAŽI NA OSTRVU * * *

Plan i program putovanja

Dan 1 BEOGRAD – ZANZIBAR
Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U prepodnevnim časovima se ukrcavamo na let za Zanzibar i naša afrička avantura počinje. Let iz Beograda sa presedanjem.

Dan 2 NUNGWI (1 noćenje)
U ranim jutarnjim časovima stižemo na rajsko ostrvo Zanzibar, gde će nas veseli lokalaci dočekati sa rečima „Karibu!“ („Dobrodošli“) i „Hakuna Matata“ („Nema problema“). Transfer do smeštaja u Nungwiju. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

Dan 3 – 10 NUNGWI (8 noćenja)
Nungwi je najpoznatije turističko mesto na Zanzibaru i sa susednom plažom Kendwa čini najlepši pojas plaža na Zanzibaru. Odnos i promene plime i oseke, kao i na celom severnom delu ostrva, su gotovo neznatne i omogućavaju celodnevno uživanje i kupanje. Nungwi je smešten na koralnom grebenu sa koga se plaže od puderastog peska spuštaju i uranjaju u more predstavlja pravi tropski raj.
Ovde nam neće biti potrebno ništa više osim da posmatramo beskrajnu pučinu tirkiznog mora i uživamo u zvuku talasa. Ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, tradicionalna plovidba čamcem zvanim “garaua”, kajaking ili pecanje u dubokom moru, samo su delić onoga u čemu se možete nadati. Nungwi je bogat raznoraznim turističkim sadržajima pa se po uskim i haotičnim ulicama i prolazima može pronaći niz resorana, barova, kafica i pregršt lokalnih prodavnica sa tradicionalnim suvenirima i rukotvorinama od drveta.
Ponuda hrane i morskih specijaliteta je zaista šarenolika i povoljna. Nungwi kao i sam Zanzibar nudi veliku raznovrsnost atrakcija – roneći pored koralnih grebena kojima je opasano ostrvo, imaćete priliku da vidite barakude, hobotnice, jastoge, raže, kornjače, veliki broj korala, olupine potonulih brodova, sabljarke, delfine i čak nekoliko vrsta ajkula.
Prema planu naših programa odavde je planirano organizovanje brojnih izleta. Odlazak u prestonicu ostrva ‘’kameni grad’’ – Stone Town koji pleni svojim starim kamenim gradom i zidinama. Pregršt prodavnica skrivenih u mnoštvu malih i haotičnih ulica očaraće vas svojim šarmom i jedinstvenošću.
Tokom posete Stone Townu, odlazimo in a Prison island, ostrvo džinovskih kornjača koje iza svoga imena krije mnoštvo tajni. Za ljubitelje ronjenja i podvodnog sveta interesantan je odlazak na Mnemba ostrvo i plivanje sa egzotičnim ribicama. Tu je i izlet na farmu začina. U zavisnosti od sezone, ovde ćete imati priliku da vidite kako se bere kafa sa drveća, ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana, čilija i više od 50 drugih vrsta začina. Sve sa ciljem da saznate zašto se Zanzibar zove još i ‘’ostrvo začina’’.
Interesantna je poseta Jozani šumi, Nacionalnog rezervata u kojem živi posebna vrsta majmuna, nekoliko endemskih vrsta ptica i leptira. Obićićemo i istok ostrva, plažu Paje – jedinstvenu po neverovatnoj oseci gde se more za samo nekoliko sati povlači i po nekoliko kilometara. Pored plaže Paje u planu je i obilazak prelepe Kae Funk plaža i bara gde se uz dobru atmosferu i vatru na plaži ispraća sunce.
Za ljubitelje divljeg života u Africi tu je još i fantastični fakultativni izlet na kopno Tanzanije u Nacionalni park Mikumi, nadomak Dar el Salama, nekadašnje prestonice ostrva. Na safariju ćete moći da vidite iz neposredne blizine, većinu divljih životinja karakterističnih za Afriku, sela Maasai plemane i još mnogo toga autentičnog za Tanzaniju i samu Afriku, kontinenta od kojeg će vam neprekidno zastajati dah. Pored svih planiranih aktivnosti, uvek će bit i dovoljno vremena za kupanje i uživanje na suncu na plažaman Nungwija i Kendwe, ispijanje koktela i vruć noćni provod po barovima i klubovima Nungwija. Stoga, Zanzibar pruža od svega ponešto za svakoga.

Dan 11 – 12 ZANZIBAR – BEOGRAD Poslednjeg dana polazak na aerodrom u večernjim časovima i let do Beograda, sa usputnim presedanjem. Opraštamo se od divlje Afrike i sabiramo utiske. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 25-12-2023
datum povratka: 05-01-2024

1799 eur – First minute – za prijave do 90 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

1899 eur – Regularna cena – za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:
*Avio karta na relaciji Beograd – Zanzibar – Beograd sa svim taksama
*Smeštaj na bazi 9 noćenja sa doručkom u guest house-u u Nungwiju (1/2 i 1/2 +1 sobe)
*Svi transferi na Zanzibaru prema programu putovanja
*Organizovanje putovanja
*Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka
*Paket obilazaka i atrakcija:
– Plaža Kendwa
– Nungwi selo i osnovna škola
– Maasai Show
– Jozani šuma
– Šuma mangrova
– Plaža Paje
– Rock bar
– Plaža Kae Funk

U cenu aranžmana nije uključeno: *Viza za Tanzaniju 50 usd (plaća se prilikom ulaska u zemlju)
*Putno zdravstveno osiguranje (individualno)
*Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
*Individualni troškovi za vreme putovanja
*PCR test ukoliko je neophodan kao uslov za ulazak u krajnju ili tranzitnu destinaciju
*Doplata za Resort 3* u Nungwiju na bazi noćenja sa doručkom

Način plaćanja:
Prilkom prijave 200 eur – rezervacija putovanja
Ostatak iznosa u najviše 3 rate
Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene: Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja.
Program je rađen na bazi minimum 10 putnika.
Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja.

OPŠTE NAPOMENE:

Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 10 dana pre početka putovanja.
Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje, pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Posle kupovine avio karata novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanijama, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
Cene aranžmana koje su rađene na bazi prevoza low cost avio kompanijama podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim i posebnim uslovima putovanja.
Prilikom određivanja rasporeda sedenja u prevoznim sredstvima agencija će nastojati da izađe u susret svim zahtevima putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
U slučaju nedoličnog ponašanja putnika, ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.

NAPOMENE U VEZI SA PUTNIM ISPRAVAMA:

Prilikom prijave je potrebno da putnik dostavi kopiju ili skeniranu prvu stranu pasoša, proveri ispravnost putne isprave, broj slobodnih stranica i rok važenja pasosa (na većini destinacija je potrebno da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja).
Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju. Agencija ne garantuje dobijanje vize i ne snosi odgovornost za nedobijanje vize.
Putnici koji ne poseduju pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje ukoliko su potrebne (osim ukoliko sa agencijom nije drugačije dogovoreno).
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika.
Ukoliko su letovi iz gradova u Evropskoj uniji, preporuka je da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje…) na web stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs .

NAPOMENE U VEZI MEĐUNARODNOG PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA:

Organizator putovanja preporučuje putnicima da, pre polaska na putovanje, pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
U poslovnici Disko Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva, u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove do 40 000 evra.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

Ukoliko iz bilo kog razloga predloženi hotel iz ovog programa putovanja ne bude raspoloživ, zamenski hotel biće najmanje iste kategorije i sličnih karakteristika.
Imena smeštajnih objekata biće potvrđena nakon formiranja grupe, najkasnije 10 dana pre početka putovanja. Opis smeštaja dostupan je i na web stranici diskodrugarputovanja.rs.
Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Agencija uglavnom izlazi u susret željama putnika.
Organizator putovanja ne moze uticati na poziciju sobe, veličinu kreveta i prozora , imajte u vidu da treći pomoćni ležaj nije podjednak osnovnom.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni.
Fakultativne izlete organizuju lokalne agencije i vode lokalni turistički vodiči.
Cene i termini fakultativnih izleta su ponekad podležni promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika, slobodnih termina po lokalitetima i objektivnih okolnosti.

SMEŠTAJ

KIGWEDENI VILLAS GUEST HOUSE ( ili sličan iste kategorizacije)
Guest House se nalazi u neposrednoj blizini plaže u Nungwi-ju. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i besplatnim WiFi internetom. Sve sobe su klimatizovane. U okviru objekta se nalazi vrt kao i restoran gde se služi doručak.

RESORT 3* Resort kategorije 3* lociran je na samoj plaži u Nungwiju. Poseduje restoran, bazen i otvoreni bar sa terasom sa koje se pruža pogled na tirkizno plavo more. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa terasom, klima-uređajem, sefom, mini-barom i besplatnim Wi-Fi internetom.

FAKULTATIVE

Jozani šuma, Paje i Rock bar (privatna tura)

U toku ove ture obići ćemo Jozani šumu, izležavaćemo se na plaži u Paje-u i obići Rock bar, jednu od najvećih atrakcija Zanzibara. Turu započinjemo obilaskom Jozani šume koja se prostire na površini od oko 5.000 hektara i od 1952. godine je proglašena Nacionalnim rezervatom. Sa obiljem zelenila, najrazličitijim drvećem, palmama, mangom, crvenim mahagonijem, i drugim biljem, ova gusta šuma stvara veličanstvenu sliku neiskvarene prirode i njene moći. Jozani predstavlja prirodno stanište za oko 3000 Red Colobus majmuna, kojih na svetu ima samo u na ovom mestu. Rezervat nastanjuje i preko 40 vrsta ptica, više desetina vrsta leptira, kao i posebnih vrsta žaba. Nakon Jozanija, putujemo ka jednoj od najlepših plaža u Paje-u, gde ćemo uživati na beskrajno dugoj peščanoj plaži, prelepom tirkizno plavom moru i belom pesku. Obilazimo i čuveni Rock bar gde ćemo napraviti najbolje fotke.

Na kraju dana krećemo ka mestu Michamwi gde na jedinstvenoj Kae Funk plaži i baru, pravom tropskom raju, ispraćamo sunce u još jednom predivnom zalasku.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice i takse za nacionalni park
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Obilazak Kae Funk plaže
Obilazak sela i osnovne škole

Jedinstvena prilika da se oseti duh ostrvskog života, da se provede vreme sa lokalnim stanovništvom istražujući živopisno selo Nungwi. Upoznaćemo njihove navike, svakodnevicu i družiti se sa nasmejanim i ljubaznim žiteljima. Takođe, obilazak osnovne škole u Nungwiju i poseta đacima jedinstvena je prilika za druženje sa decom. Tradicionalno su planirani i skromni poklončići za mališane kojima naše malo zaista puno znači.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Plaža Kendwa

Provodimo sjajno vreme kupajući se na prelepoj plaži Kendwa, jednoj od najlepših na ostrvu. Pijemo koktele, probamo zanimljivu lokalnu hranu i iščekujemo zalazak sunca koji po lepoti izdvaja ovu plažu kao posebnu.

Na kraju dana, uz vatru na plaži, biće organizovan jedinstveni Maasai Šou.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Maasai šou
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

 

 

 

 

Mnemba (privatna tura)

U toku izleta će nas lokalci odvesti brodom daleko od obale Nungwija i zaustaviti se na mestu gde ćemo uskočiti u vodu i naći se u jatu nalepših ribica drečavih boja. Nakon što smo se isplivali sa ovim preslatkim stvorenjima, iskrcavamo se na peščani sprud biserno bele boje nadomak privatnog ostrva Mnemba i divimo se lepoti tirkiznog Indijskog okeana. Tu će nas lokalci poslužiti specijalitetima od sveže morske ribe, nakon čega ćemo se vratiti na brod i uživati u vožnji do Nungwija.

Ukoliko budemo imali sreće susrećemo se i sa delfinima, koji žive u vodama u okolini ovog mesta

Cena izleta: 40 EUR

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer brodom
 • Ručak
 • Oprema za snorkeling
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

 

 

Stone Town i Prision Island (privatna tura)

U toku izleta ćemo obići glavni grad Zanzibara – Stone Town i Changuu ostrvo poznatije po imenu “Prison Island”, koje se nalazi nadomak Stone Town-a. Nasa prva stanica je Stone Town, jedini grad koji postoji na ostrvu i u kom je sačuvano svedočanstvo o bogatoj istoriji magicnog Zanzibara. Ovaj grad se veoma malo promenio u poslednjih 200 godina, a zbog mnoštva fascinantnih građevina koje ga krase i pričaju priču o davnim vremenima, UNESCO ga je uvrstio u svoju kulturnu baštinu.

Nebrojeno mnogo isprepletanih uskih ulica, haotične pijace na kojima možete da isprobate lokalne specijalitete od morskih plodova i kupite autentične ručno rađene suvenire, mnoštvo džamija i velikih arapskih kuća sa raskošnim drvenim vratima, samo stvaraju prvi utisak o Stone Town-u. Nakon obilaska grada brodom putujemo do ostrva koje je nekada služilo arapskim robovlasnicima za čuvanje robova, a kasnije je korišćeno i kao karantin za obolele od žute groznice. Nastanjeno je  mnoštvom džinovskih kornjača koje su donete sa Sejšela u 19-om veku, od kojih su neke starije više od 100 godina. Tamo žive i različite vrste ptica, paunovi, leptiri i Duikers – retka vrsta antilope.

Uživaćemo u flori i fauni ovog ostrvceta, hraniti i maziti kornjače, plivati oko koralnog grebena koji ga okružuje… Kad završimo obilazak izležavamo se na prelepoj plaži sa sitnim belim peskom i divimo se lepoti tirkiznog Indijskog okeana. Nakon što smo istražili ostrvo uzduž i popreko i odmorili na njegovim plažama, uživamo u vožnjim brodom i pogledu na

Cena izleta: 60 EUR

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer brodom od Stone Town-a do Prison Island-a
 • Ulaznica u nacionalni park
 • Ulaznica za muzej robova
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

 

 

 

 

 

Tura Začina (privatna tura)

Fakultativni izlet tokom koga ćemo obići Farmu začina. U zavisnosti od sezone, ovde ćete imati priliku da vidite kako se bere kafa sa drveća, kako se ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana, čilija i više od 50 drugih vrsta  začina. Lokalci koji rade na farmi ponudiće vam da pomirišete karanfilić, probate lemon grass, žvaćete kakao i zagrizete vanilu… Možda ćete čak dobiti zadatak da omirišete i probate određene začine pa da pogađate koji je koji. Na farmi ćemo pogledati i show u toku koga će se meštani penjati na palme pevajući ‘’Hakuna matata’’ i ubrati nam koji kokos. Ako budemo imali sreće možda dobijemo i narukvicu od lista palme ili ogrlicu u obliku žabe. Po završetku izleta shvatamo zašto je drugo ime za Zanzibar “Ostrvo začina”.

Cena izleta: 40 EUR

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer  od Nungwija do farme začina
 • Ulaznica
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Mikumi Safari

Trodnevni izlet uključuje safari u Nacionalnom parku Mikumi i odlazak do Dar es Salaama u povratku. Prvog dana izleta, putujemo sa Zanzibara za Dar es Salaam brodom, odakle ćemo nastaviti put ka Nacionalnom parku Mikumi, koji je četvrti po veličini Nacionalni park u Tanzaniji i prostire  na površini od 3230 kvadratnih kilometara. Sledi ručak u nacionalnom parku ( ili lanč paket ) nakon čega idemo na večernje razgledanje i susret se sa lavovima, nosorozima, zebrama, gazelama, antilopama, krdima bizona, a ako budemo imali sreće sresćemo se i sa pripadnicima Maasai plemena. Drugog dana izleta, nakon doručka idemo na jutarnje posmatranje životinja u dolini reke Mkata gde ćemo videti slonove i žirafe koji će nam spremno pozirati kako bismo napravili što bolje fotke. Jedna od glavnih atrakcija parka su i nilski konji koje ćete zateći kako se brčkaju u močvarama, dok oko njih obigravaju različite vrste ptica kojima je ovaj Nacionalni park prebogat. Nakon jutarnjeg obilaska napuštamo Mikumi i putujemo nazad za Dar es Salaam. Sve vreme imamo utisak da smo bili učesnici nekog dokumentarca. U večernjim časovima imaćete priliku da prošetate po Dar es Salaamu, bivšoj prestonicu Tanzanije. Grad koji je poznat i pod imenom “Luka mira” je smešten na obali Indijskog okeana i jedna je od najvećih luka u Africi. Tu ćete uživati u vrtlogu boja, mirisa i zvukova, okruženi milionima ljudi i šarenilom različitih kultura. Trećeg dana izleta u ranim jutarnjim časovima, sledi povratak brodom do Zanzibara.

Cena izleta: na upit!

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od Stone Town-a do Dar es Salam-a (kombi i trajekt)
 • Povratni transfer od  Dar es Salam-a do Mikumija
 • 1 noćenje u hotelu ili bungalovima u Mikumiju
 • 1 noćenje u hotelu u Dar es Salam-u
 • Obroci: 2 ručka, 1 večera i 1 doručak
 • Vecernji safari džipovima prvog dana izleta u Mikumiju
 • Jutarnji safari džipovima prvog dana izleta u Mikumiju
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta