021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

LISABON

4 dana | 3 noćenja – Uskrs

Ušuškana između sedam brda, prestonica Portugala Lisabon leži na mestu gde se reka Težo uliva u Atlantik. U njoj se prepliću građevine u stilu art nuovo, trotoari ukrašeni mozaicima, blistave zgrade obložene azuležo pločicama sa brojnim primerima srednjevekovne mavarske arhitekture. Grad se proteže od Belema i manastira Svetog Žeronimuša sve do kvarta Alfama naseljenog još od vremena Feničana. Tradicionalna muzika fado potekla je iz tamošnjih zabačenih barova a sada se može čuti na mnogim mestima u gradu. Danas je grad mešavina duge istorije i modernih trendova. Šetnja njegovim strmim ulicama, vožnja čuvenim žutim tramvajem i uživanje u pogledu na crkve i palate, ostavljaju posetioce bez daha…

Program putovanja:
1.dan BEOGRAD LISABON

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja. Individualna prijava za let i predaja prtljaga.

Poletanje aviona za Lisabon u 13:15h (JU 562). Sletanje na aerodrom u 16:15h. Smeštaj u hotel. Slobono popodne. Noćenje.

2.dan LISABON PANORAMSKI OBILAZAK PEŠAČKA TURA LISABON

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet pešački razgled Lisabona. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo… U večernjim časovima preporučujemo odlazak na fado, veče portugalske nacionalne muzike. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan LISABON OBIDOŠ BATALJA NAZARE LISABON

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Batalju, Nazare i Obidoš. Po dolasku u Batalju razgledanje manastira Santa Maria da Viktoria koji je izgrađen po nalogu kralja Žoaoa I i posvećen je velikoj pobedi u bici kod Alžubarote. Nastavak vožnje do obale Atlantika, do popularnog letovališta Nazare, na obali okeana. Vožnja do Obidoša, vrlo prijatnog i elegantnog gradića. Cveće, voće, bele vile, asfaltne staze, mirne ulice sve je slično scenografiji iz dobre bajke. Verovatno je zato i izabran za mesto gde se održalo bajkovito venčanje budućih kraljeva, desetogodišnjeg Alfonsa (budući Alfonso V) i osmogodišnje Izabele. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan LISABON SINTRA KABO DA ROKA ESTORIL BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni poludnevni izlet Sintra, Kabo da Roke i Lisabonske rivijera. Vožnja do Sintre traje oko 45 minuta. Odlazak autobusom do Nacionalne palate, potom odlazak do palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala koja se nalazi na brdu iznad mesta Sintra. Ova palata se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Nakon obilaska palate slobodno vreme u ovom šarmatnom gradu gde ćete imati priliku da probate tradicionalne slatke poslastice Portugala. Nakon kraćeg odmora nastavak puta za Kabo da Roko najzapadniju tačku Evrope. Posle kraće pauze povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U dogovorene vreme polazak od hotela na aerodrom. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 23:05 (let JU 563). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ 08.05. u 03:55h. Kraj programa.

Termin putovanja Hotel CENA PO OSOBI SPECIJALNA CENA
USKRS: 04.0507.05.2024 AVENIDA PARK 3* 689€ 659

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara

POPUSTI I DOPLATE:
doplata za 1/1 sobu: 150 (NA UPIT).

ARANŽMAN OBUHVATA:
avio prevoz na relaciji Beograd Lisabon Beograd (prevoznik Air Serbia),
Panoramsko razgledanje grada,
aerodromsku taksu 65 (na dan objavljivanja programa podložne promeni),
transfer aerodrom hotel aerodrom,
smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
usluge vodiča
agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
fakultativne programe,
međunarodno zdravstveno osiguranje
boravišnu taksu koja iznosi 2 po osobi i noći i plaća se direktno na recepciji hotela.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
SINTRA KABO DA ROKA EŠTORIL Cena 70 obuhvata: autobuski prevoz od hotela po predviđenoj turi, ulaznicu u Nacionalnu palate u Sintri, usluge vodiča
PEŠAČKA TURA Pešačko razgledanje grada 20€
BATALJA NAZARE OBIDOŠ Cena 65 €  obuhvata: autobuski prevoz po turi, ulaznicu u manastir u Bataljii kao i usluge vodiča Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja zaputovanje, a plaćanje je u Lisabonu
VEČE FADO MUZIKE – 65 eur odrasli / 55 eur deca

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI NEKOM SLIČNOM:
Hotel Avenida Park 3*

Lokacija: Hotel se nalazi na par metara od Edward VII Parka i Marques de Pombal Square, na 150 metara od Parque metro stanice.
Aerodrom u Lisabonu nalazi se na 15 minuta vožnje
Sadržaj: Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, internet, parking. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi.

Smeštaj: Hotel ima klimatizovane sobe opremljene radnim stolom i flatscreen TVom sa satelitskim kanalima i sopstvenim kuptilom.

Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja kontinentalni švedski sto)

Više informacija o hotelu :
http://www.hotelavenidaparklisbon.com/index.htm|

MOGUCI NACINI PLACANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana,
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),
5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.
Kalkulacija je rađena za najmanje 20 putnika.

NAPOMENA:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcijecena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 16.12.2023.
Cenovnik br.1 od 10.01.2024.