021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Sarti leto 2023

Apartmani i hoteli

Sarti leto 2023

Sarti je smešten na istočnoj obali Sitonije (takozvanag drugog prst Halkidikija). Ovaj mali gradić je najpopularnije letovalište na Sitoniji. Udaljen je oko 140 km od Soluna.

 

Katerina Resort Sarti

Katerina Resort Sarti

Sarti- Apartmani Katerina Resort Novija kuća Katerina resort se nalazi na oko 340m od mora. Veoma prostran kompleks ima bazen većih dimenzija od oko...

read more
Kuća Akis Sarti

Kuća Akis Sarti

Sarti- Apartmani Kuća Akis Nalazi se na oko 390m od mora, sa uređenim dvorištem sa roštiljem, parkingom i manjim dečijim igralištem. Studiji za 2 do...

read more
Kuća Agnadi Sarti

Kuća Agnadi Sarti

Sarti- Apartmani Kuća Agnadi Nalazi se na 170m od plaže u starom delu Sartija. Studiji za 2-4 osobe se nalaze na drugom spratu i neki imaju prelep...

read more
Ammolofos Sarti Beach

Ammolofos Sarti Beach

Sarti- Apartmani SARTI BEACH - Ammolofos Na samo 70m od plaže u Sarti Beach-u, nalazi se kuća Ammolofos. Studiji za 2-4 osobe su u prizemlju, na...

read more
Kuća Afroditi Sarti

Kuća Afroditi Sarti

Sarti- Apartmani Kuća Afroditi Nalazi se u starom delu Sartija, na oko 30m od mora, u neposrednoj blizini agencije Astra Travel ,na samom šetalištu,...

read more

Sarti leto 2023.

 

Sve što treba da znate o Sartiju

Sarti je klasičan primorski gradić, okružen planinama i sa pogledom na Svetu Goru. Ima oko 1000 stanovnika ali tokom sezone potpuno oživi. Uz obalu se nalazi dugačko šetalište koje spaja stari i novi deo Sartija. Novi deo Sartija je mirniji i preporučuje se onima koji žele pravi odmor. U starom Sartiju je skoncentrisan najveći broj sadržaja, tu je crkva, mali trg okružen prodavnicama, restoranima, suvenirnicama, poslastičarama… Treći deo Sartija je Sarti beach, koji je smešten na kraju zaliva, na oko 2km udaljenosti od starog Sartija. On je savšen za sve koji žele biti nadomak svih dešavanju u Sartiju, ali izvan buke i gužve. Duž obale laganom šetnjom uz more za 10-ak minuta dolazi se iz Sarti Beach-a u stari deo.

Sarti ima sve što je potrebno za jedan ugodan odmor: prodavnice, markete, suvenirnice, apoteke, pekare, ambulantu, taverne, restorane, kafiće…Najveća prednost Sartija jeste to što je prilagođen svim uzrastima i tipovima turista. Dobar je izbor kako za porodice, tako i za parove koji mogu uživati na tajnovitim plažama i romantičnim tavernama, ali i za mlade ljude željne provoda i zabave. U Sartiju se nalazi veliki broj kafića, klubova i barova sa različitom vrstom muzike koja će zadovoljiti svačiji ukus.

Plaže u Sartiju

 

Sarti ali i cela Sitonija je poznata po prelepim plažama od kojih su neke skrivene i ušuškane između mora i borove šume.

Duž Sartija se pruža dugačka peščana plaža koja je nosilac plave zastavice. Plaža je veoma prostrana sa ležaljkama i suncobranima, ali postoje i delovi plaže gde možete staviti svoj peškir i suncobran. Na plaži postoje tuševi, kabine za presvlačenje i mnogobrojni barovi. Jedina mana plaže u Sartiju je što ponekad duva vetar i pravi malo veće talase. Kada je voda mirna, idealna je za plivanje i brćkanje mališana.

Ukoliko ste u Sarti došli kolima, preporučujemo da posetite i okolne plaže:

  1. Orange Beach- Nalazi se nekoliko kilometara severno od Sartija i najpopularnija je plaža u ovoj oblasti. Vrlo je egzotičnog izgleda, prekrivena belim peskom, okružena belim stenama, a naziv nosi po baru koji se tu nalazi. Ima veliki plićak pa je odlična za decu, ali je, naravno, često prepuna. Zato je neophodno doći ranije kako bi se zauzelo mesto.
  2. Platania – Ova plaža se nastavlja na gradsku plažu Sartija, odvojene su samo stenama. Sjajno je mesto za decu jer je peščana, uređena i široka, a uglavnom nema gužve. Tu je i samo jedan plažni bar sa lepim suncobranima od pruća.
  3.  Goa – Ova plaža je udaljena samo 3km od Sartija. Prekrivena je šljunkom i stenama i poznata je po ludom provodu i zabavi koja nikad ne prestaje. Zbog toga je čest izbor mladih i svih onih željnih zabave. Ovde se organizuju kako dnevne, tako i noćne žurke sa gostujućim dižejevima.
  4.  Armenistis – Ovo je dobar izbor za celodnevni boravak, delom i zbog toga što je u pitanju kamp u koji se plaća ulaz odvojeno od plažnog mobilijara. Može se pohvaliti Plavom Zastavicom i belim peskom koji zapljuskuju talasi tirkiznog i kristalno čistog mora. U kampu su dostupni razni sadržaji poput prodavnice, restorana i barova, a tu je i teren za odbojku.
  5.  Kalamitsi – Kalamitsi definitivno spada u jednu od najlepših plaža na Sitoniji. Kalamitsi je mestašce oko 15km udaljeno od Sartija sa prelepom, peščanom plažom i velikim plićakom, na kojoj se nalazi i nudistički deo.
  6. Ahlada – Smeštena na krajnjem severu Sartija, ova plaža je odličan izbor kada želite da se sklonite od talasa na glavnoj plaži. Reč je o dve uvale, od kojih je jedna dobro zaštićena od vetra, pa je more mirno, a brzo se može došetati do nje.
  7.  Platanitsi – Jedna je od najlepših plaža u ovoj oblasti, pa se tokom sezone plaća boravak duži od dva sata. Redovne su gužve, a tu se nalazi i veoma popularan Africafe bar, pa je mesto okupljanja mladih i onih koji vole glasnu muziku i zabavu. Takođe su česti talasi, i nema velikog plićaka, tako da za porodice sa decom ima mnogo boljih izbora.

Preporučujemo da posetite:

  1. Krstarenje i obilazak plaža Sitonije
  2. Odlazak brodićem oko Svete Gore

Sveta Gora

Sveta Gora je jedan od najznačajnijih centara pravoslavlja na svetu. Po predanju Presveta Bogorodica je putujući na Kipra brodom, zbog nevremena, pristala na planinu Atos. Od tada pa do danas Sveta Gora se još naziva i “Vrt Presvete Bogorodice”. Na Svetoj Gori ima 20 suverenih manastira i monaško naselje. Od 10 veka pa sve do danas, ženama je zabranjen ulazak na Svetu Goru, bez obzira što Evropska unija ovo smatra nezakonito. Tokom vekova, nekoliko žena je ipak uspelo da naruši ovo nepisano pravilo i stupi na tlo Svete gore. Pouzdano se zna da je na Atosu boravila carica Jelena, žena cara Dušana. On je tvrdio da “Jelena nije žena, već carica”, pa je smatrao da je ona izuzeta od ovog života, iako ni u jednom trenutku svog boravka nije nogom stupila na tlo Svete gore, već su je nosile sluge na nosilima. Na tlo Svete Gore stupila je i princeza Marija, kći srpskog despota Đurađa Brankovića i žena turskog sultana Murata I.

 

Sveta Gora