021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Lisabon – 6 noćenja / avionom – Nova godina 2023

POLAZAK: 30. decembar 2022.

7 dana – avionom

Program putovanja:
1. dan 30.12.2022 BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 15.00h. Poletanje aviona za Minhen (let LH 1737) u 17.30h. Sletanje u Minhen u 19.05. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.30h (let LH 1780). Sletanje u Lisabon u 22.45h. Transfer do hotela. Noćenje.
2. dan Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstarijeg i po mnogima najlepšeg kvarta grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca. Slobodno vreme SREĆNA NOVA GODINA. Noćenje.
3. dan 01.01.2023 LISABON Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru.  Noćenje.
4.dan 02.01.2023 LISABON – SINTRA – LISABON Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak najromantičnije, bajkovite palate Pena Palace, pod zaštitom UNESCO-a. Spektakularno zdanje palate je u crvenoj, žutoj i ljubičastoj boji, sa neverovatnim kulama i cik-cak kamenom ogradom kao na srednjovekovnim tvrđavama. Unutrašnjost palate je jednako izvanredna, jer sve sobe, saloni, dvorane, kapela, odišu bogatstvom. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa zadivljujućim pogledom na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih, mondenskih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan 03.01.2023 LISABON – BATALJA – LISABON Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare i Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje, Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija, veličanstveni manastir kao od kamene čipke, koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. veka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja sa divnom širokom peščanom plažom, poznatog po tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog, veselog i živopisnog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cveća. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće uživa u fado muzici. Noćenje.
6.dan 04.01.2023 LISABON Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Evoru, grad-muzej, grad sa bogatom istorijom i kulturnim korenima iz rimskih vremena. Vožnja ka jugu preko mosta 25. april i prolazak pored statue Hrista, kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO-a. Nalazi se u provinciji Alentaž, u brdovitim predelima, sa divnim seoskim pejzažima, vinogradima, poznatim plantažama hrasta plutnjaka. Obilazak: katedrala Svetog Franciska i „Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha; rimski hram Templo Romano iz prvog veka; impresivna gotska katedrala Evora iz XII veka i glavna kapela – barokno remek delo. Slobodno vreme za uživanje u prelepoj arhitekturi Evore na glavnom gradskom trgu. Povratak u Lisabon preko jedinstvenog 17 km dugog mosta Vasko da Gama, najdužeg mosta u Evropi. Noćenje.
7. dan 05.01.2023 LISABON-FRANKFURT – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 12.25h (let LH 11667). Sletanje u Frankfurt u 16.25h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.30h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.20 h.

CENA ARANŽMANA: 

849€ 

Cena za dete 2-11,99 godina (u pratnji 2 odrasle osobe): na upit

Doplata za jednokrevetnu sobu: (isključivo na upit)

U cenu putovanja je uračunato:
• prevoz avionom na relaciji Beograd Minhen – Lisabon – Frankfurt – Beograd
• Aerodromske takse (u momentu objavljivanja programa iznose 168 eur i podložne su promeni, konačan iznos utvrđuje se dva dana pre početka putovanja)
• Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu
• Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
• Panoramsko razgledanje Lisabona
• Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
• fakultativni izleti – minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
• Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit) • gradska taksa u Lisabonu 2 evro po osobi i noći – plaća se na recepciji hotela
Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika.

SMEŠTAJ: HOTEL VIP INN BERNA 3*/ 4* – smeštaj u executive sobama https://www.viphotels.com/en/Menu/Hotels/Portugal/Vip-Inn-Berna/About-Hotel.aspx Hotel VIP Inn Berna lociran je nedaleko od finansijskog i poslovnog i na samo nekoliko minuta od istorijskog centra grada, metroa stanice Campo Pekueno. Odlična je polazna tačka za otkrivanje Lisabona i njegovih znamenitosti. Svaka executive sobe su potpuno renovirane i imaju sledeće specifikacije: bežični pristup internetu, TV, klima uređaj, sef, kupatilo i USB priključak za punjač pogodan za mobilne uređaje.

Organizator putovanja zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

Fakultativni izleti:
Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cena € 75. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za Royal palatu. Trajanje izleta oko 8 sati.
Celodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – Cena € 60 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.
Celodnevni izlet Evora – Cena € 55 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u katedralu i kapelu. Trajanje izleta oko 8 sati.
Fado veče – Cena € 55 U cenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.
Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska. BESKAMATNI KREDITI: – Čekovima građana na 3 rate bez kamate – Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Važne napomene za putovanje:
● U trenutku objavljivanja programa ne postoje nikakva ograničenja vezana za epidemiološke I druge mere .
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Portugal. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Opšte napomene: ● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja. ● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata ili razloga tehničke prirode…). ● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje. ● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put. ● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa ● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga. ● Opšti uslovi putovanja organizatora su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Agencija smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.
Broj licence OTP 198/2021, kategorija licence А