021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Krstarenje Đerdapskom klisurom 1 dan (sa posetom Golubačkoj tvrđavi)

 
-Mesto polaska Beograd i Novi Sad

Jednodnevni izlet autobusom do Đerdapa tokom kojeg ćete zaploviti najatraktivnijom klisurom na Dunavu, posetiti fantastičnu renoviranu Golubačku tvrđavu i kolevku evropske civilizacije Lepenski vir. Uživati u vlaškim specijalitetima sa predivnim pogledom na Đerdapsku klisuru i provesti nezaboravan dan prepun lepih utisaka.

Aktivnosti:

Posetite srednjovekovnu Golubačku tvrđavu
Uživajte u pogledu sa najlepšeg vidikovca na Dunavu
Ne propustite fantastične vlaške specijalitete u etno domaćinstvu
Doživite nezaboravno krstarenje Đerdapskom klisurom
Otkrijte fascinantnu istoriju u arheološkom nalazištu Lepenski vir

Opis ture:

Polazak autobusom iz Novog Sada u 6.30 h ispred nove autobuske stanice na Sentandrejskom putu, iza Nisove pumpe; polazak s Novog Beograda u 8.00 h (kod Skejt parka preko puta TC Ušće pored Brankovog mosta).

Posle nešto više od 2 sata vožnje stižemo do Golubačke tvrđave. Izgrađena na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, opasana kulama koje su međusobno povezane bedemom, na veoma nepristupačnom mestu, imala je značajan položaj u osvajačkim planovima Osmanlija, pa je odmah nakon Kosovskog boja pao u ruke Bajazitu I. Danas je ovo spomenik kulture koji seća na daleku prošlost a od skoro u novom ruhu dočekuje turiste.

Nakon posete tvrđavi, nastavljamo putovanje autobusom prema Donjem Milanovcu. 

Transfer do Kapetan Mišinog brega na ručak sa odličnim srpskih i vlaškim specijalitetima. Na ovom, jednom od najlepših vidikovaca u Srbiji, uživamo u pogledu na Dunav i posebnoj atmosferi ovog prostora.

Sledi jednočasovna vožnja autobusom do Tekija. Ovde ćemo se ukrcati na brod kojim započinjemo krstarenje Đerdapom, najdubljom klisurom u Evropi i najvećim nacionalnim parkom u Srbiji. Proći ćemo kroz Mali kazan (između kojih dubina vode iznosi neverovatnih 90 metara!), videćete stare signalne stanice, glavu kralja Decebala s rumunske strane, kao i čuvenu Trajanovu tablu s naše strane koju je moguće videti samo s vode!

Nakon završetka krstarenja, autobusom odlazimo u Lepenski vir. Obići ćemo arheološko nalazište staro 9.500 godina! Brojne naučne studije potvrdile su da je ovo mesto zapravo kolevka evropske civilizacije! Ovaj lokalitet bio je sedište jedne od najvažnijih neolitskih kultura. Na njemu je od 6.500-8.800 p.n.e stajalo naselje od najmanje stotinu stambenih i sakralnih objekata. Inače, ovo naselje starije je od Antičke Grčke, od piramida u Gizi u Egiptu (2.560 p.n.e) ili bilo kog drugog poznatog drevnog grada (Jerusalim, Bejrut, Damask i Alepo u Siriji, Biblos u Libanu).

Povratak za Beograd predviđen je za oko 21.30 h, a u Novi Sad oko 23.00 časova.

NAPOMENA: Ovaj izlet sa krstarenjem Đerdapom realizujemo svake subote. Kada nije moguć ulazak u Golubačku tvrđavu, ovaj program realizujemo sa posetom Ramskoj tvrđavi. Program sa tačnom satnicom polaska možete pogledati na ovom linku – Krstarenje Đerdapskom klisurom sa posetom Ramskoj tvrđavi

 

 

Datumi polazaka:

 
Mart: 18.
April: 1, 15, 29, 30.
Maj: 1, 6, 13, 20, 27.
Jun: 3, 10, 17, 24.
Jul: 1, 8, 15, 22.
Avgust: 5, 12.
Septembar: 2, 9.

Cena za sve polaske je:

Odrasli: 5 900 RSD
Penzioneri: 5 700 RSD
Deca: 4 000 RSD
 
 
Lokacije polazaka Adresa lokacije Vreme polaska Doplata ili popust za polazak iz mesta
Skejt park preko puta TC Ušće pored Brankovog mosta 8:00 h
Nova autobuska stanica na Sentandrejskom putu, iza Nisove pumpe 6:30 h 1200 RSD

 

Uslovi besplatnog otkazivanja

Otkazivanje bez penala moguće do 5 dana pre polaska. U slučaju kasnijeg otkaza refundacija je moguća pod sledećim uslovima: 4 i 3 dana pred polazak (utorak i sreda) 50%, otkaz dva dana pred polazak (četvrtak) 20%, dan pred polazak 10% refundacija uplaćenog iznosa. Ne pojavljivanje na polasku ili otkazivanje na dan polaska – bez refundacije s tim da se za novu rezervaciju ostvaruje pravo na 10% popusta.

Jezici vodiča

Serbian, English

Napomene za prevoz

Prevoz autobusima – mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih). Doplata za polazak iz Novog Sada iznosi 1.200 dinara, minimalno za polazak iz NS je 10 putnika.

Uključeno u cenu

Prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika)
Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanje ture
Ulaznica za obilazak Golubačke tvrđave (Zelena zona obuhvata posetu Palati i kulama 9,8,5)
Krstarenje Đerdapskom klisurom
Ručak

Nije uključeno u cenu

Ulaznica za Lepenski vir 400 dinara – (deca do 15 godina plaćaju 200 dinara).
Piće uz ručak
Ostali individualni troškovi koji nisu obuhvaćeni programom

Napomene za decu

Deca imaju mesto u mini busu ili autobusu i dečiji meni.

Ostale napomene

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 3 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina. Penzioneri moraju na putovanje poneti dokaz o penziji na svoje ime. NAPOMENA: Kada nije moguć ulazak u Golubačku tvrđavu, ovaj program realizujemo sa posetom Ramskoj tvrđavi. Program sa tačnom satnicom polaska možete pogledati na ovom linku: https://serbianadventures.com/sr/adventure/view/759/krstarenje-djerdapskom-klisurom-1-dan-sa-posetom-ramskoj-tvrdjavi

Uslovi za plaćanje

Ukoliko turu rezervišete po promotivnoj ceni, uplatu je potrebno izvršiti najkasnije do 4 dana pred putovanje. Ukoliko rezervišete po redovnoj ceni, neophodno je uplatu izvršiti najkasnije 48 sati pred polazak. Po izvršenoj rezervaciji dobićete prvo mail da je rezervacija urađena, zatim mail od organizatora – potvrdu rezervacije sa instrukcijama za plaćanje. Uplatu možete izvršiti prema instrukciji organizatora u najbližem uplatnom mestu ili putem e-bankinga, kao i paypall-a (ukoliko ste dijaspora). Po prispeću uplate dobićete mail sa potvrdom da je Vaša uplata evidentirana, a dan pred put između 12 i 14 časova SMS poruku sa kontaktom vodiča i podsetnikom za mesto i vreme polaska. Za putnike koji kreću iz Novog Sada potrebno je doplatiti 1200 RSD. Minimalan broj putnika iz Novog Sada je 10.