021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Istanbul – 3 noćenja | autobusom

PROGRAM PUTOVANJA:
1. Dan BEOGRAD
Polazak grupe iz Beograda u 17.00h (tačno vreme proveriti dva dana pre polaska) sa parkinga ispred Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća). Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.
2.Dan ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: zidine Konstantinopolja, Valensov akvadukt, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče, Galata most. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativna šetnja sa vodičem. Šetnja obuhvata pretežno ulicu Ordu, glavnu ulicu starog evropskog dela Istanbula.Upoznavanje sa načinom funkcionisanja javnog gradskog prevoza u Istanbulu. Od znamenitosti videće se Laleli
džamija, zgrada državnog Univerziteta u Istanbulu, ostaci Teodosijeve trijumfalne kapije, Bajazitov trg i džamija,robna kuća Morava, Kapali čaršija, Sinanpašino turbe, Konstantinov stub, nekadašnji antički Hipodrom(danas trg Sultanahmet), Plavu džamija,Aja Sofija (spolja). Šetnja se završava u prvom dvorištu Topkapi palate. Slobodno vreme. Noćenje.
3.Dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Odlazak na vidikovac Pjer Loti, a posle vidikovca obilazak Ejupove džamije u čijoj neposrednoj blizini se nalazi i turbe Mehmed paše Sokolovića. Nastavak ka outlet centru Venecija, koji je replika istoimenog grada. Slobodno vreme za šhoping. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče. Noćenje.
4.Dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon toga poseta kvartu Ortakoj, najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na Trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal. Slobodno popodne.
Fakultativno: u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.
5.Dan ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u azijski deo Istanbula: obilazak Čamlidža džamije, Uskudar, Devojačka kula, Bagdad bulevar i slobodno vreme u Kadikoju centru azijskog dela grada. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.
6.Dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima

 

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS

*SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA DOPLATA 20 (minimum 2 putnika) ČAČKA DOPLATA 25 U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA, ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD (putnici iz Novog Sada) ILI DO BATOČINE I NAZAD (putnici iz Čačka)
SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.

Popusti i doplate:
deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10€,
putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30 (na upit),
doplata za 1/1 sobu 60€.

Aranžman obuhvata:
prevoz turističkim autobusom (AC, TV, DVD),
smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom (švedski sto),
smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
usluge pratioca grupe,
usluge lokalnog vodiča,
panoramsko razgledanje grada,
troškovi organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
fakultativne izlete,
međunarodno zdravstveno osiguranje

Cene fakultativnih izleta (podložne su promeni):
Istorijska šetnja Carigradom 15
Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska crkva, Ejup džamija, vidikovac Pjer Loti, Venecia outlet 20€;
Krstarenje Bosforom, Ortakoj, Taksim 25;
Tursko veče na brodu 45;
Tursko veče u restoranu Gar 35€;
Azijski deo Istanbula 25€.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika

Smeštaj u navedenim hotelima ili sličnim:
Hotel Delta 3* Hotel se nalazi u centralnoj četvrti Laleli, na svega 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet. Novi aerodrom je udaljen oko 34 km, a aerodrom Sebiha Gokcen na oko 33 km. Nudi uslugu noćenje sa doručkom.(švedski sto). WiFi internet na recepciji. Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj). Sve sobe imaju kupatilo (tuš), mini bar (uz doplatu, na licu mesta), TV, telefon, klima.Više o hotelu na  https://www.deltahotelistanbul.com/
Hotel Fuar 3*Lokacija :hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula ,AksarayFatih ,na oko 2 kilometra od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije.  Tramvjska stanica Jusuf Paša udaljena je na 10 minuta hoda.Metro stanica Jenikapi je udaljena 250 m od hotela..Sadržaj hotela: hotel raspolaže restoranom, barom, Wifiom, liftom .Smeštaj :jednostavno nameštene sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomocnim ležajem .Opremljene su kupatilom, fenomm za kosu, klimom, telefonom, Sattvom. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja švedski sto)
Više informacija o hotelu na http://fuarhotel.com/

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita banke;
4) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);
5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.
Minimum za realizaciju putovanja je 65 putnika.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 od 16.12.2023.

Napomena:
Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao
od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Napomena za prtljag: Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20.
Cenovnik br. 04 od 01.02.2024.

Za više programa za Istanbul kontaktirajte agenciju