fbpx

lstanbul je najveći grad Republike Turske. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva 'Zlatni rog' sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svoj atar uključuje grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva.
Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad, a danas Istanbul. lstanbul je, ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.

Hotel 3* - Istanbul

Svi se nalaze u starom delu Istanbula, ili u novom delu Istanbula na Taksimu. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom - švedski sto (po turskim standardima). U pitanju je jedan od navedenih hotela sa 3*: GRAND ONS, DEKOR, GRAND ANT, SABENA, FUAR, YALTA, GRAND SAGCANLAR, KECIK, EYFEL, ANT, GOZDE, SULTAN, GRAND EMIN, EMIN ili BUYUK PARIS.

Hotel 4* - Istanbul

Nalaze se u starom delu Istanbula, u blizini St.Sofije,Velikog Bazara,Topkapija ili u novom delu Istanbula na Taksimu.Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom -švedski sto(po turskim standardima). U pitanju je jedan od navedenih hotela sa 4* BUYUK SAHINLER, MOMENTO,GRAND UNAL, BEKDAS,KLAS ili EURO PLAZA.

 

Share this article