021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Hanioti leto 2022

Hanioti leto 2022

 

Hanioti se smestio na poluostrvu Halkidiki, na istočnoj strani prvog prsta, odnosno na Kasandri. Udaljen je  105 km od Soluna i svega 2 km od mesta Polihrono. Ukoliko na ovu destinaciju krenete iz Novog Sada, preći ćete put od nekih 825 km.

Vila Macedonian Sky

Vila Macedonian Sky

Hanioti leto 2022 - Vila Macedonian SkyVila Macedonian Sky se nalazi u mirnom delu Haniotija na 5 minuta hoda do centra mesta i na 350m od plaže....

read more
Vila Achileas Hanioti

Vila Achileas Hanioti

Hanioti leto 2022 - Vila AchileasVila Achileas Lokacija: Vila Achileas se nalazi u centru Haniotija, u pešačkoj zoni, udaljena od plaže oko 150...

read more
Vila Asterios Hanioti

Vila Asterios Hanioti

Hanioti leto 2022 - Vila AsteriosVila Asterios Nalazi se nedaleko od glavnog trga, u blizini crkve u najživljem delu letovališta. Lepo uredjeno...

read more
Hotel Simotel Ermis Hanioti

Hotel Simotel Ermis Hanioti

Hotel Simotel Ermis - Hanioti leto 2022Hotel Simtel Ermis 3* nalazi se u najlepšem delu turističkog mesta Hanioti, u strogom centru grada. Kako se...

read more

Hanioti leto 2022

Sve što treba da znate o Haniotiju

 

Ovo malo živopisno mesto, veoma je popularno kod turista iz Srbije. Ime Hanioti je dobio  po mestu Hania na Kritu, gde je po predanju,  prvi stanovnik,  koji se nastanio na ovim prostorima bio iz mesta Hania. Hanioti krase zeleni parkovi i priroda koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.  U samom centru je trg na kome je velika fontana. U centar se uliva nekoliko ulica, koje nakon 19 časova čine pešačku zonu koja tada postaje veoma živa. Ovde možete naći puno radnji, restorana, picerija, kafića i objekata sa zabavnim sadržajima. Pored ovoga postoji i promenada uz samu plažu. Mnogi se slažu da je ovo najlepše letovalište na Halkidikiju– ceo Hanioti podseća na veliki park.

Hanioti je idealan za porodično letovanje. Noću je relativno mirno.Poseduje nekoliko dečijih igrališta koja su ograđena, mnoštvo tobogana, klackalica i vrteški. Kako je dobar deo mesta pešačka zona, možete se opustiti bez bojazni da će se vašoj deci nešto nepredviđeno dogoditi. Ono što Haniotiju definitivno nedostaje je noćni život.Postoji nekoliko kafića i barova koji priređuju žurke i karaoke, ali nema nijedne diskoteke klasičnog tipa. Noćni život daleko je življi u susednom Pefkohoriju.

Samo letovalište ima dva veća marketa i mnoštvo lokalnih marketa i suvenirnica. Butici su smešteni u centru, u pešačkoj zoni, kao i oko crkve, dok u glavnoj ulici ima mnogo pekara, piljara, apoteka.

Plaže u Haniotiju

Plaža u Haniotiju je dugačka oko 2km, ali i uska, sa sitnim šljunkom. Oivičena je parkovima sa zelenilom. Čista je i redovno se održava, što joj je omogućilo da dobije tzv. plavu zastavu. Na plaži ima dosta barova, tuševa i kabina za presvlačenje. More je takođe čisto, toplo i nema meduza i trave. Šetnjom po plaži možete stići do severnijeg mesta, odnosno Polihrona, gde je nešto krupniji šljunak, a ako šetate južnije ka Pefkohoriju, šljunak se pretvara u pesak.

Plaža Molos

Ukoliko se, ipak, odlučite da promenite plažu, na oko kilometar južno od Haniotija nalazi se plaža Molos sa peskom i sitnim šljunkom. Ležaljke i suncobrane ćete dobiti na ceo dan uz jedno naručeno piće. Ovu plažu preporučujemo i mladima jer su na njoj česte žurke na plaži. Pošto je plaža šira od one u Haniotiju, na njoj se nalaze i teren za odbojku i igralište za decu.

Plaža Ksenija

Trinaest kilometara južno od Haniotija nalazi se jedna od najpoznatijih plaža na Halkidikiju – Ksenija. Ovu plažu čini jako sitan pesak. Silazak u vodu je postepen, što je idealno za one koji vole more, ali ne i da plivaju.

Plaze u Haniotiju

Preporučujemo

Jednodnevno krstarenje iz Haniotija

Uživajte u jedinstvenom krstarenju sa jedrilicama na Halkidikiju, u zalivu Toroneos, odlaskom na ostrvo Kelifos. Jedrilica dužine 12 metara veoma luksuzna. Uživajte u jedinstvenom doživljaju jedrilice zajedno sa svojom porodicom i prijateljima, sa divnim brodom koji može primiti do 8 ljudi, na krstarenju samo sa vama i kapetanom.

Plaža Paljuri (Paliouri)

 

Plaža Paljuri – Paliouri beach se smatra najlepšom plažom na Kasandri, prvom od „tri prsta“. Kombinacija kristalno čiste, plave vode, peščanih plaža i okolnih brda prekrivenih borovima će sigurno očarati svakoga. Na najjužnijoj tački poluostrva Kasandra, na rtu Paljuri, nalazi se selo Paljuri (Paliouri). Ovde možete videti tradicionalne kamene kućice i uske ulice. Selo Paljuri se nalazi na niskim brdima, oko dva i po kilometra od obale mora, ali se u blizini ovih predivnih plaža nalazi nekoliko hotela i luksuznih vila.

Planina Olimp

Pominje se kao mesto bogova, posebno mesto Kralja bogova: Zevsa. Selo Litohoro je mala zajednica, ali sa jakim značenjem koje se odnosi na mitologiju Grčke. Nalazi se 20 kilometara od Katerinija i poznat je po toplini lokalnog stanovništva i pogodnim područjima za penjanje. Putovanje na Olimp nije samo mitološko. Planina ima oko 52 vrha i ugošćuje veliki broj biljnih i životinjskih vrsta. Zato se organizuju izleti i planinarenje. Planinarske staze nisu mnogo teške, a penjanje se vrši prema iskustvu, neki planinski vrhovi zahtevaju određeni stepen pripreme.

Dvorac Platamonas

Smešten u podnožju planine Olimp, vizantijski dvorac Platamonas (duga plaža na grčkom) jedna je od najstarijih i najlepših građevina u Paraliji Katerini. Sagradio ga je 1205. godine frankofonski kralj Soluna Bonifacije de Monferat, sa koga se pruža neverovatan pogled na područje između Makedonije, Tesalije i Južne Grčke. Do sada su iskopavanja otkrila postojanje nekoliko vizantijskih crkava i ruševina helenističkih utvrđenja. Osim ovih atrakcija, venecijanski dvorac Platamonas domaćin je verskog festivala Agia Paraskevi (26. jula), Promena lica (6. avgusta) i Olimpijskog festivala. Tokom letnje sezone, vizantijski dvorac u Platamonasu otvoren je za turiste svakog dana, između 8.00 i 20.00 časova.

Izdvajamo

Paralija apartmani Zinos

Lokacija: vila se nalazi se na oko 80m od mora i oko 150m od centra Paralije.
Zinos je jedna od najlepših vila u Pariliji

Vila Ziskos

NAJBOLJA LOKACIJA

Lokacija: vila se nalazi u centru Paralije, na samoj obali mora.

Tajland

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ut eleifend mauris. Aliquam blandit nisl vitae molestie blandit. Vivamus vestibulum felis in commodo hendrerit.