021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Rim – 4 noćenja / avionom

RIMfatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Rim krasi  bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso,  pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, Rim je atraktivan  tokom cele godine. Poznato je da “Svi putevi vode u Rim”…I zato kojim god putem da krenete, sigurni smo, da će vas put kad tad dovesti u Rim.. Cezar, poznati Rimski imperator je nakon pobede u Pontijeskom ratu, povikao “Vini, Vidi, Vici” a svako ko poseti Rim može slobodno da uzvikne ” Dođoh, Videh, Zavolih” jer ovo je grad koji će vas osvojiti na prvi pogled.

1. dan BEOGRAD – RIM

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 09.50 h. Poletanje za Rim u 12.20 h (let JU 532). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 13.55 h. Panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Transfer do hotela, smeštaj. Popodne, nastavak obilaska grada pešice u pratnji vodiča: Trg
Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona… Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2. dan RIM

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Noćenje.

3. dan RIM

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki
Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu – Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.

4. dan RIM

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i poseta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan RIM – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 21.00 h (let JU 535). Dolazak u
Beograd u 22.35 h.

Cenovnik :

Polazak Cena DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
4. Oktobar 639 € 140 €
18. Oktobar 689 € 140 €
10. Novembar 569 € 100 €

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

 • Aerodromske takse (77 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama agencije
 • Avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • Smeštaj u hotelu kategorije 3*/4*zvezdice u centru Rima u zoni Termini, četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama,
 • Transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu,
 • Poludnevno panoramsko razgledanje grada,
 • Usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
 • Obilazak znamenitosti Rima pešice je uključen u cenu.
 • Izuzetno zanimljiv izlet Forum i Koloseum.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti i ulaznice,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Gradska taksa za boravak
  u hotelu kategorije 3* plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate.
Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti:1) avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima
10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u
agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest
mesečnih rata.

Međunarodno putno osiguranje:

● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
U poslovnicama agencije moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

SMEŠTAJ

● Hoteli iz lanca Raeli (raelihotels.it) su kategorije 3* ili 4* i nalaze se u zoni stanice Termini, centralnoj gradskoj zoni. Sve sobe su sa telefonom, TV-om, klima uređajem i kupatilom. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje). Hotel u kome će grupa boraviti biće poznat 5 dana pred put.
● Filip Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu. Cena: 65 evra. U cenu je uključena ulaznica i usluge lokalnog vodiča.
● Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Cena: 60 evra. U cenu su uključene usluge lokalnog vodiča i ulaznice za Forum i Koloseum.
● Poludnevni fakultativni izlet autobusom – Tivoli. Cena: 75 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom.

VAŽNA NAPOMENA:

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “RIM”
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u ambasadi Italije u Beogradu.

OPŠTE NAPOMENE 

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A
u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000054060 koja važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine.