021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Lefkada leto 2023

Lefkada povoljno letovanje

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Lefkada leto 2023

Lefkada – idealna destinacija za one koji žele nenadmašne peščane plaže i more u nijansama tirkizne boje.

 Ovo četvrto po veličini ostrvo Jonskog arhipelaga nalazi se između Krfa I Kefalonije. Ime je dobila po svom najjužnijem rtu, Lefkatasa, koji je u antičko doba nosio naziv Lefkos Petra ili Beli kamen. Lefkada je idealna za one koji traže najlepše plaže Mediterana i neverovatno prirodno okruženje. Lefkadu okružuju 24 manja i veća ostrva, među njima i najpoznatije ostrvo Skorpios, privatno ostrvo porodice Onazis, koje možete posetiti i kupati se na jednoj od plaža otvorenih za javnost.

Izdvajamo hotele na najlepšim plažama

Hurgada Albatros White Beach

Paloma Foresta 5*

Hotel je smešten na obali Crvenog mora u Hurgadi, na novom šetalištu u Memši. Od aerodroma je udaljen oko 5 km, do starog centra Hurgade, Sakkale se stiže za 10 ak minuta vožnje, a do Nove marine za 15 do 20 minuta.

Zanzibar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ut eleifend mauris. Aliquam blandit nisl vitae molestie blandit. Vivamus vestibulum felis in commodo hendrerit.

Tajland

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ut eleifend mauris. Aliquam blandit nisl vitae molestie blandit. Vivamus vestibulum felis in commodo hendrerit.

Dok ste na letovanju na LEFKADI, ne propustite :

Agia Mavra
Ako putujete na Lefkadu automobilom, vozićete se putem koji povezuje ostrvo sa kopnom i vodi direktno u centar grada. Oni koji idu ovom rutom imaju priliku da uživaju u pogledu koji obuhvata ne samo kanal i lagunu, koja je deo zaštićenih močvara Lefkade i dom retkih vrsta ptica kao što su pelikani i male čaplje, već i impresivan zamak Agia Mavra (takođe poznat kao Santa Maura), koji se nalazi otprilike 1 km severoistočno od grada Lefkade. Zamak je izgrađen oko 1300. godine da bi branio grad od gusarskih napada i svedoči o bogatoj istoriji ostrva, što se takođe odražava u njegovoj arhitekturi. U svom vrhuncu, zamak je bio središte aktivnosti, sadržavao je dve crkve, nekoliko kuća, ambulantu i ogromnu barutanu za hranjenje svojih sedam džinovskih topova, koji su nekada pravili kratak nalet neprijateljskih brodova i još uvek preteći prema moru– Izlet banja Edipsos sa manastirima.

Muzeji:

Grad Lefkada ima nekoliko malih muzeja koje vredi posetiti ako imate vremena. Čudesni Muzej fonografija nalazi se odmah pored glavne pešačke ulice i ima eklektičnu i fascinantnu kolekciju starih gramofona, ploča, fotografija, slika, dragulja i muzičkih instrumenata. Ako želite da saznate više o samim stanovnicima Lefkade, možete posetiti Muzej folklora Orfeja . Smešten pored crkve Svetog Spiridona u blizini centralnog trga, posvećen je novijoj istoriji naroda Lefkade, izlažući predmete koji oslikavaju tradicionalni svakodnevni život ostrvljana i sa nekim od prelepih tkanih predmeta koji se tradicionalno proizvode na ostrvu. . Ovde je predstavljena i tipično uređenje prostorija lefkadskih kuća.