SARAJEVO

SA FAKULTATIVNOM POSETOM VRELU BOSNE I VIŠEGRADU

06.11. – 08.11.2020 

13.11. – 15.11.2020. 

27.11. – 29.11.2020.

O gradu na Miljacki su ispričane hiljade priča. Sarajevo je opevano u mnogim pesmama, a ime glavnog grada Bosne i Hercegovine nalazi se na brojnim listama gradova koje treba posetiti.

Pođite sa nama u jednu avanturu sa merakom…

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. Dan (petak) – NOVI SAD – BEOGRAD – RUMA – SREMSKA MITROVICA – …

Polazak grupe iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici u 23:45 časova. Polazak grupe iz Beograda sa parkinga kod Sava Centra u 01:00 čas (noć petak na subotu), dok je polazak iz Rume (naplatna rampa) u 01:30 časova, a iz Sremske Mitrovice u 02:00 časa. Direktna noćna vožnja od Sarajeva sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 1. Dan (subota) – … SARAJEVO

Planirani dolazak u Sarajevo je u jutarnjim časovima. Po dolasku sledi razgledanje grada na Miljacki uz pratnju vodiča. Upoznavanje sa znamenitostima ovog istorijskog grada i poseta  njegovih najatraktivnijih delova: Baščaršija, Inat kuća, Alipašina džamija, Kazandžijska ulica, Sebilj, Saborna crkva, Gradska kuća, Katedrala…. Nakon obilaska, slobodno vreme za uživanje u gradu… Odlazak na ćevape, šetnja pored Miljacke, uživanje u kafi iz fildžana, opuštanje uz sevdalinke. Smeštaj u hotel. Ovaj grad ima veoma bogat i sadržajan noćni život u kom ćete sigurno uživati. Noćenje.

 1. Dan (nedelja) – SARAJEVO – VIŠEGRAD – BEOGRAD – RUMA – SR.MITROVICA – NOVI SAD

Doručak. Napuštanje hotela. U 09:00 časova odlazak na fakultativni izlet Vrelo Bosne. Na lokalitetu se javlja šest izvora i brojni tokovi, koji se spajaju u jedinstven vodotok, označen kao Mala Bosna. Vrelo Bosne je zbog svoje prirodne lepote uređeno kao banjski kompleks, sa velikim brojem mostića da bi se premostili rukavci i ribnjak, a ugostiteljski objekti daju domaćinsku atmosferu ovoj prirodnoj lepoti. Nakon ugodno provedenog vremena na Vrelu Bosne odlazak do Višegrada i poseta Andrićgradu  ili Kamengradu koji  se nalazi  na mestu gde se reka Rzav uliva u Drinu. Graditelj i tvorac ovog kulturnog projekta je Emir Kusturica. Za posetioce grad je otvoren 2012. godine. Sa pedesetak objekata od kamena u ovom gradu nalazi se crkva, stari trgovi, stari hram, dućani… Slobodno vreme za razgledanje. U kasnim poslepodnevnim časovima nastavak putovanja prema  Beogradu i Novom Sadu. Dolazak oko ponoći u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima. Kraj programa.

 

 

CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, audio i video oprema), prema itinereru sa svim pripadajućim troškovima;
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu Italija 3* http://www.hotelitalia.ba/ ili sličan  (tačan naziv biće poznat po formiranju grupe);
 • Razgledanje Sarajeva, poseta Andićgradu i Višegradu;
 • Troškovi organizacije puta i pratnja turističkog vodiča.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Ulaznice na Vrelo Bosne (5 evra) – prijavljuje se u agenciji a plaćaju na licu mesta kod vodiča;
 • Sve programom nepomenute usluge.

Važna napomena: Putnik prilikom rezervacije ostavlja kopiju lične karte ili pasoša, tj. dokumenta kojim će putovati u Sarajevo.

NAČIN PLAĆANJA: – Gotovinski/platnim karticama: 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pred put. – Karticom Banka Intesa, na 6 jednakih mesečnih rata bez kamate; čekovima: 40% prilikom rezervacije, a ostatak na dve rate nakon završenog putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.
PROGRAM NE PODLEŽE GARANCIJI PUTOVANJA.                           

Program “Sarajevo I Višegrad 06/08.11.2020”, je zaveden pod rednim brojem 123 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.      
Program “Sarajevo I Višegrad 13/15.11.2020”, je zaveden pod rednim brojem 124 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.    
Program “Sarajevo I Višegrad 27/29.11.2020”, je zaveden pod rednim brojem 125 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                                    Cenovnik br. 1 od 19.10.2020. 

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!