Egipat leto 2022

Egipat nisu samo piramide… Egipat je i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan noćni život, luksuzni hoteli i restorani, izleti – zabavni ali i oni ozbiljni… Zemlja srdačnih i veselih ljudi, i gotovo neiscrpnih mogućnosti za avanturu i dobar provod.

Šarm el Šeik

Šarm el Šeik

Šarm el Šeik leto 2022 Šarm el Šeik (Sharm el Sheikh) je letovalište u azijskom delu Egipta, na samom jugu Sinajskog poluostrva. Jedno je od...

read more
Hurgada

Hurgada

Hurgada leto 2022   Hurgada je najstarije i najpoznatije egipatsko odmaralište. Obala je popularna zbog šarenog  koralnog i ribljeg sveta na...

read more

Letovanje u Egiptu

Egipat leto 2022

Dok istražujete zemlju čija je pejzaž čaroban koliko i priče o drevnim bogovima koji su ovde nekada vladali,  oslobodite svog Indiana Jones-a ili pustite Laru Croft i istražite prašnjave ruševine i visoke piramide, smeštene među impozantne pustinjske dine. Alternativno, ako više volite da je pesak bliži moru, obala je preplavljena plažama predivnih boja. Crveno more je atrakcija za sebe i šlag na torti za svaki odmor! Postoje spektakularne mogućnosti ronjenja na dah i ronjenja, izbliza i istražujte veličanstveni morskim život poput korala i poznatih kornjača na Crvenom moru. Odmarališta na obali imaju ponešto za svakoga, od porodičnih peščanih plaža do obroka sa beduinima u njihovim pustinjskim selima.

Šta da spakujem za letovanje u EGIPTU?

Ako se zimi ne uputite u Egipat, moraćete da se spakujete za vruće vreme. Trebaće vam puno lagane odeće i ne zaboravite na sunčane naočare. Ponesite i svoju kremu za sunčanje i učinite je visokim faktorom (30 i više) jer su ovde UV zraci prilično intenzivni. Stvari se uveče mogu malo ohladiti, pa ponesite lagani džemper ili jaknu da se zaštitite od večernjeg hlađenja pustinje.

Obavezno spakujte udobne cipele za hodanje. Oni će vam dobro doći ako planirate da prođete kroz ta drevna egipatska arheološka nalazišta. Žene bi trebalo da spakuju najmanje jedan gornji deo dugih rukava i šal za pokrivanje glave, jer ćete to morati prikriti prilikom posete džamijama ili svetim mestima.

Izdvajamo

Hurgada Albatros White Beach

Albatros White Beach

Hotel je smešten na obali Crvenog mora u Hurgadi, na novom šetalištu u Memši. Od aerodroma je udaljen oko 5 km, do starog centra Hurgade, Sakkale se stiže za 10 ak minuta vožnje, a do Nove marine za 15 do 20 minuta.

Zanzibar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ut eleifend mauris. Aliquam blandit nisl vitae molestie blandit. Vivamus vestibulum felis in commodo hendrerit.

Tajland

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ut eleifend mauris. Aliquam blandit nisl vitae molestie blandit. Vivamus vestibulum felis in commodo hendrerit.