021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Andaluzija- 7 noćenja / avionom

 

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

Program putovanja

1. dan (četvrtak, 25. maj 2023) BEOGRAD – MALAGA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“  u 11.00 sati.
Poletanje za Malagu u 13.25 sati (let JU 576). Dolazak u Malagu u 17.00 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

2. dan (petak, 26. maj 2023) MALAGA – ANTEKERA – GRANADA Doručak. Napuštanje hotela u Malagi i odlazak u Antekeru. Smeštena na ’’raskršću Andaluzije“, Antekera je impresivan mali grad, sa više od 50 spomenika i pećina koje datiraju još iz bronzanog doba (najpoznatije Menga i Viera). Obilazak centra grada: palata Najera, manastir Katalinas i palata Markiza La Penja. Nastavak putovanja do Granade.
Smeštaj. Noćenje.

3. dan (subota, 27. maj 2023) GRANADA Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih voćnjaka bašte Heneralife. Slobodno popodne za šetnju po Granadi. Noćenje.

4. dan (nedelja, 28. maj 2023) GRANADA – KORDOBA – SEVILJA Doručak. Napuštanje hotela u Granadi I polazak za Kordobu, nekadašnju prestonicu mavarskog emirata koja je, zbog brojnih škola i biblioteka, bila centar kulture i obrazovanja. Centar grada je uvršten u listu
svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a najpoznatija građevina je džamija La Meskita koja se obilazi tokom posete ovom gradu. Nastavak putovanja do Sevilje. Smeštaj u hotel, noćenje.

5. dan (ponedeljak, 29. maj 2023) SEVILJA Doručak. Obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji,
korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Slobodno poslepodne. Noćenje.

6. dan (utorak, 30. maj 2023) SEVILJA – HEREZ DE LA FRONTERA – SEVILJA Doručak. Odlazak do grada Herez de la Frontera poznatom po proizvodnji slatkog likera šerija ali pre svega po kraljevskoj školi jahanja i konjičkog sporta, koja se obilazi u toku boravka. Inače, panoramom grada dominira mavarska tvrđava iz 11. veka koja se smatra za jednu od najlepših primera arhitekture tog perioda. Nakon obilaska, povratak u Sevilju. Noćenje.

7. dan (sreda, 31. maj 2023) SEVILJA – RONDA – MARBELJA – MALAGA Doručak. Polazak za Rondu sa usputnom posetom Marbelji, poznatom mondenskom letovalištu na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposećenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposećenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, nastavak putovanja ka Malagi. Noćenje.

8. dan (četvrtak, 1. jun 2023) MALAGA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 17.50 (let JU 577). Dolazak u Beograd u 21.00 sati.

Cenovnik:

 

 • Aerodromske takse (oko 50 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama agencije,
 • Avionski prevoz na relaciji Beograd – Malaga – Beograd (prevoznik Air Serbia),
 •  smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (1 noćenja s doručkom u hotelu u Malagi, 2 noćenja s doručkom u hotelu u Granadi, 3 noćenja s doručkom u hotelu u Sevilji, i 1 noćenje s doručkom u hotelu u Malagi)
 • Transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma prema programu
 • Panoramsko razgledanje gradova prema programu
 • Ulaznice za katedralu i Alkazabu u Malagi, Alhambru u Granadi, koridu u Rondi, katedralu u Sevilji, džamiju u Kordobi
 • Usluge vodiča i troškovi
  organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
 • Boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela)
 • Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene.
 • Putno zdravstveno osiguranje

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama agencije moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

 SMEŠTAJ

Hotel Don Curro, 3*** , Malaga (www.hoteldoncurro.com)
Hotel Alixares del Generalife, 4****, Granada (www.hotelalixares.com)
Hotel Vertice Seville Aljarafe , 4**** , Sevilja (www.verticehoteles.com)
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „ANDALUZIJA“
● Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

OPŠTE NAPOMENE 

Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 05. oktobra 2022. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000054060 važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine.