021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Andaluzija- 7 noćenja / avionom

Andaluzija je južna španska poktajna i smatra se možda i najboljim reprezentom pravog Španskog duha. Ova “strastvena” regija Španije poznata je po flamenku (plesu koji je ovde nastao), koridi, peščanim plažama, šarmantim selima i autentičnim gradovima, ukusnoj hrani i temperamentim i ljubaznim domaćinima. Andaluzija čuva bogato kulturno-istorijsko nasleđe u kojoj su se susrele dve religije, hrišćanska i islamska. Gradovi Andaluzije prosto odišu ovim uticajima i kao rezultat nude očaravajuća i nesvakidašnja zdanja, od kojih su mnogi na listi Uneska. Najatraktivnije od njih nastale su upravo pod uticajem arapske vlasti.  Centar i glavni grad Andaluzije je Sevilja. Sevilja je grad strasti, ljubavi i romantike i nije ni čudo što je baš to grad najpoznatijeg ljubavnika Don Žuana.

 
Program putovanja

Dan 1 BEOGRAD – MALAGA
Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U jutarnjim časovima se ukrcavamo na let za Malagu. Direktan let iz Beograda. U popodnevnim časovima stižemo u sunčanu Malagu. Transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

Dan 2 MALAGA (1 noćenje)
Slobodan dan u Malagi. Sa svojih 16 sunčanih plaža ovaj andaluzijski grad predstavlja pravu prestonicu Obale sunca. Grad koji se kroz mnoga svoja lica transformisao u moderni centar, zadržao je duh prošlosti, nepopravljiv šarm i gradsku atmosferu veselih ulica gde se u barovima na svakom koraku služe tapasi, sluša lokalna muzika i prepliće bogata istorija. Nekoliko stvari čini Malagu jedinstvenom – na prvom mestu to je rodni grad Pabla Pikasa, potom sunčan dan proveden na kraljici ovdašnjih plaža – Playa de la Malagueta, šetnja lokalnim ulicama gde se smenjuju prodavnice tradicionalne ukusne hrane, suvenira i lokalnog nasleđa. Tu je i svetionik La Farola de Málaga, pešačka ulica Marquess of Larios, ukrašena cvećem i prelepim balkonima. Nakon čarobnog zalaska sunca, noću, Malaga se pretvara u savršeno mesto za šetnju, provod ili romantičnu večeru. Stoga, provodimo narednih 7 dana istražujući i deleći čari ovog bisera Andaluzije. Noćenje.

Dan 3 MALAGA (1 noćenje)
Nakon doručka krećemo u fakulatativni obilazak jednog od najznačajnijih gradova Andaluzije – Granade. Veličanstveni grad i mesto gde je sagrađena poslednja arapska palata na tlu Španije – Alhambra, raskošnih vrtova i dvorišta, skrivena u lavirintu tornjeva i kula koja krije tajne mavarske prošlosti i bogatstva kroz nenadmašni arhitektonski poduhvat i jedinstveno umetničko delo. Provodimo ceo dan diveći se lepoti srednjovekovne prošlosti koja promiče pod našim koracima. Obilazimo i bašte Heneralife kroz kompleks kraljevske palate. Celodnevi obilazak završavamo u kasnim popodnevnim časovima i nakon toga povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4 MALAGA (1 noćenje)
Nakon doručka, krećemo u fakultativni obilazak još jednog bisera Obale sunca, prelepe Sevilje, glavnog grada Andaluzije. Jedan od najlepših gradova Španije, rodno mesto Don Žuana, poznato po koridi, Seviljskom berberinu, prvoklasnom tapasu i neobičnoj arhitekturi gde se ističu čuvena gradska katedrala izgrađena na mestu gde se nalazila stara džamija, Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji. Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Nakon obilaska Sevilje, povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5 MALAGA (1 noćenje)
Nakon doručka, nastavljamo da obilazimo Obalu sunca. Fakultativni obilazak susedne Marbelje i spektakularne Ronde. Poznato mondensko letovališe, dom mnogih slavnih ličnosti koje su u ovom ambijentu večno blage klime i prelepe mediteranske obale pronašle svoje mir – ukratko ime ovog mesta se prevodi kao predivno more, koje ovde to zaista i jeste. Nastavljamo dalje prema Rondi, jedinstvenom mestu karakteristične panorame koja se uzdiže iznad iznad dubokog klanca reke El Taho. Mnogo je neodoljivih tačaka sa kojih se ovaj prizor može posmatrati, dok je svakako najbolje sa mosta Puente Nuevo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria. Povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 6 – 7 MALAGA (2 noćenja)
Slobodan dan u Malagi. Prilika za istraživanje i upoznavanje sa sunčanom Malagom, za kupanje na plaži i prepuštanje mediteranskim čarima. Nakon doručka fakultativni obilazak Kordobe. Planirano je šetanje veličanstvenim kraljevskim gradom sa neverovatnim šarmom, arhitekturom i jako prijatnim lokalcima. Obilazimo Veliku džamiju Mezkitu (Mosque-Cathedral of Cordoba), rimski most (Ponte Romano) preko reke Gvadalvikir, Torre de Calahorra… Prilika da u najintimijoj atmosferi osetimo i tu, romantičnu stranu Andaluzije, da prošetamo uskim gradskim ulicama, uredim i naročito lepim sa posebnim šarmom prošlosti i velike istorije Kordobe koje kriju. Nakon izleta povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 8 MALAGA – BEOGRAD
Polazak na aerodrom u popodnevnim časovima i direktan let do Beograda. Opraštamo se od neobične Španije i sabiramo utiske. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

Cenovnik:

Cena putovanja po osobi:
999 eur – PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!
1099 eur First minute – za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe
1199 eur Regularna cena – za prijave od 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Malaga – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Malagi (1/2 i 1/2 +1 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i nacionalne parkove
 • Individualni troškovi za vreme putovanje
 • Fakultativni izleti

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur – rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Od 01.10.2022. godine avio kompanije ne sprovode Kovid politiku, za destinacije za koje je PCR test i dalje uslov za ulazak. Savetujemo putnike da pronađu druge načine osiguravanja svog putovanja.

MALAGA – HOTEL 3*
Smeštaj je centarlno lociran, a takođe se nalazi i u neposrednoj blizini plaže Playa de la Malagueta i Pikasovog muzeja. Sve sobe su dvokrevetne ili trokrevetne, udobno opremljene imaju klimu i besplatan WiFi internet. U okviru hotela nalazi se restoran gde se služi doručak, kao i ponuda jela internacionalne i mediteranske kuhinje.

Fakultative

Granada sa posetom Alhambre

Alhambra je možda i najznačajnija znamenitost čitave Andaluzije i poslednja arapska palata na tlu Španije –raskošnih vrtova i dvorišta, skrivena u lavirintu tornjeva i kula koja krije tajne mavarske prošlosti i bogatstva kroz nenadmašni arhitektonski poduhvat i jedinstveno umetničko delo. Provodimo ceo dan diveći se lepoti srednjovekovne prošlosti koja promiče pod našim koracima. Obilazimo i bašte Heneralife kroz kompleks kraljevske palate. Razgledanje i šetanja prelepom Granadom. Planirana je i pauza za ručak (nije uključen u cenu). Izlet uključuje sve ulaznice za lokalitete, za Alhambru, prevoz, stručnog lokalnog vodiča.

Cena izleta: 110€
U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 
Sevilja

Glavni grad Andaluzije jedan od najlepših gradova Španije. Poznat kao rodno mesto Don Žuana, takođe pozant po koridi, Seviljskom berberinu, prvoklasnom tapasu i neobičnoj arhitekturi gde se ističu čuvena gradska katedrala izgrađena na mestu gde se nalazila stara džamija, potom Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji. Nakon šetnje po gradu pauza za ručak (nije uključen u cenu). Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. U cenu izleta su uključeni transfer, sve ulaznice, stručni lokalni vodič.

Cena izleta: 95€
U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Marbelja i Ronda

Marbelja je poznato mondensko letovališe, dom mnogih slavnih ličnosti koje su u ovom ambijentu večno blage klime i prelepe mediteranske obale pronašle svoje mir – ukratko samo ime ovog mesta se prevodi kao predivno more, koje ovde to zaista i jeste. Imaćemo priliku da prošetamo najlepšim delovima mesta, plažom i centralnim šetalištem. Pauza za ručak (nije uključen u cenu). Nastavljamo dalje prema Rondi, jedinstvenom mestu karakteristične panorame koja se uzdiže iznad dubokog klanca reke El Taho. Mnogo je neodoljivih tačaka sa kojih se ovaj prizor može posmatrati, dok je svakako najbolje sa mosta Puente Nuevo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Obilazak Lara Ronda muzeja. Cena izleta uključuje: transfer, sve ulaznice za lokalitete, stručnog vodiča.

Cena izleta: 80€
U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Kordoba

Obilazak kraljevskog grada i još jednog bisera Andaluzije. Planirano je šetanje veličanstvenim ulicama i romantičnim gradskim jezgrom neverovatnog šarma i arhitekture. Oduševiće nas prijatni i nasmejani lokalci. Obilazimo Veliku džamiju Mezkitu (Mosque-Cathedral of Cordoba), rimski most (Ponte Romano) preko reke Gvadalvikir, Torre de Calahorra… Prilika da u najintimijoj atmosferi osetimo i tu romantičnu stranu Andaluzije, da prošetamo uskim gradskim ulicama, uredim i naročito lepim sa posebnim šarmom prošlosti i velike istorije Kordobe koje kriju. Pauza za ručak (nije uključen u cenu).  Izlet obuhvata transfere, ulaznice za lokalitete, pratnju stručnog vodiča.

Cena izleta: 90€
U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta