Alanja leto 2022

povoljno letovanje u Alanji

Alanja letovanje 2022. godine

Sa obe strane grada nalaze se prelepe peskovito-šljunkovite plaže, a dve najpoznatije su Kleopatrina plaža i Kejkubat, koje se kilometrima pružaju uz obalu. Simbol grada je osmougaona crvena kula – zidine utvrđenja, koje je bilo odbrambeno uporište od okrutnih gusara koji su harali Sredozemljem. Alanja ima krivudave uličice, prepune neobičnih kućica, malih prodavnica, čajdžinica, restorana i kafea. Svojim posetiocima pruža i bogat noćni provod do ranih jutarnjih sati. Nudi nezaboravan provod, lepote prirode, zavodljive plaže, istorijske spomenike i ljubaznu uslugu.

CLUB AQUA PLAZA ALANJA

CLUB AQUA PLAZA ALANJA

CLUB AQUA PLAZA ALANJAHotel je udaljen 90 kilometra od aerodroma u Antaliji, 35 kilometra od centra Alanje. Sagrađen je 2000. godine, renoviran je...

read more
SULTAN SIPAHI RESORT  ALANJA

SULTAN SIPAHI RESORT ALANJA

SULTAN SIPAHI RESORT ALANJA SULTAN SIPAHI RESORT ALANJA je udaljen 10 minuta hoda od centra Alanije, 50 metara od plaže Kleopatra, 116 km od...

read more

Letovanje u Alanji povoljno

Alanja leto 2022

Više o letovalistu Alanja

Alanja se nalazi u centru turske rivijere. Ima ugodnu mediteransku klimu sa dugim letima i blagim zimama. Alanja uživa u 310 sunčanih dana godišnje sa do 14 sati sunčeve svetlosti dnevno u junu i julu.

Po čemu je poznata Alanja ?

Alanja je najpoznatija po  svojim plažama. Peščane plaže u  samom gradu, nanizane duž  obale, idealne su za opušten odmor. Alanja ima više od njene obale.

Da li je letovanje u Alanji skupo ?

Život u Alanji uopšte nije skup, čak je i jeftiniji nego u evropskim gradovima. Sveže voće i povrće možete kupiti na lokalnom tržištu po veoma atraktivnim cenama tokom cele godine.
Cene u restoranima su vrlo pristupačne.

Koliko ja Alanja udaljena od aerodroma?

Udaljenost između Alanje i aerodroma Antalia (AIT) je 114 km. Dužina puta je 127,5 km. Najbolji način da stignete iz Alanje do aerodroma Antalia (AIT) bez automobila je autobus i taksi (oko  2h vožnje).

Da li Alanja dobra za porodično letovanje?

Alanja je jedno od najpopularnijih turskih porodičnih odmarališta. Gostima sa decom ovde su pored plaža na raspolaganju i brojne zanimljive zabave. … Brojni vodeni bazeni koji se nalaze u blizini, a brojne atrakcije i mesta za razonodu su nebrojene.

Alanja ima dve prelepe peščane. Plažu Kleopatra i plažu Keikubat, podeljenu starim gradom Alaniasom i poznatim dvorcem. Plaže su sigurne i pogodne za porodicu i imaju sve pogodnosti poput kafića i tuševa. Takođe možete pronaći aktivnosti poput jetski, parasailing i odbojku. Uz plažu se nalazi prelepo šetalište savršeno za šetnje zalaskom sunca sa fantastičnim pogledom na dvorac i Mediteran.

Alanja letovanje 2022. godine  

Do pre desetak godina, Alanja je bila mali primorski grad kao i svaki drugi, da bi vremenom postala jedno od najpopularnijih mediteranskih letovališta. Nalazi se nadomak Antalije, u podnožju planine Taurus. Malo toga se zna o njenoj istoriji. Veruje se da su je osnovali Grci koji su je nazvali Kalonoros (prelepa planina). Tokom vekova potpala je pod vlast Rimljana, da bi je Marko Antonije poklonio Kleopatri više iz praktičnih nego romantičnih razloga. Bogata šumama, Alanja je Kleopatri bila dragocena jer je od drva iz te oblasti pomognuta brodogradnja Egipatske imperije. Grad je 1221. godine pao pod vlast sultana Alaedin Keykubada koji ju je krstio imenom koje i dan danas nosi i načinio svojim letnjim boravištem. Upravo iz tog perioda potiču najznačajnije istorijske građevine ove oblasti. Stari grad se nalazi na rtu u čijem je središtu pećina Damlataš (kamen koji kaplje). Unutar ove pećine vazduh je izuzetno vlažan i stoga je ovo mesto popularno među astmatičarima. Koliko god da je Alanja živahna danju, isto, ako ne i više je aktivna noću. Ovo je pravo odmaralište za mladu populaciju koja ima prilike da luduje u nekim od mnogih klubova i barova koji se prostiru duž luke. Među popularnijima su Cubana bar, Casper bar, Robin Hood, Doors, Havana, James Dean. Turski suveniri su nezaobilazni u svakoj radnji, popularne plave oči u vidu narukvica, ogrlica i ostalog u ponudi su gotovo svakog štanda. Nakit im je relativno jeftin, kao i proizvodi od kože. Cenjkanje je sastavni deo svake kupovine i ukoliko ste dovoljno vešti cenu ćete spustiti i za 50% a ako ste izuzetno vešti negde i do 75%. U vidu što niže cene možete kroz neobavezan razgovor proturiti i to da ste iz Srbije, jer je opšte poznato da Turci vole naše turiste.

Izdvajamo hotele u Alanji

Alanja

Botanik Hotel & Resort

Hotel se nalazi na 90 km od aerodroma u Antaliji, 32 km od centra Alanje. Otvoren je 1988. godine, a renoviran je 2016. Hotel se prostire na površini od 90.000 m².

Zanzibar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ut eleifend mauris. Aliquam blandit nisl vitae molestie blandit. Vivamus vestibulum felis in commodo hendrerit.

Tajland

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ut eleifend mauris. Aliquam blandit nisl vitae molestie blandit. Vivamus vestibulum felis in commodo hendrerit.

Alanja ima veliki izbor turskih i internacionalnih restorana, kafića i poslastica sa orijentalnim slatkišima. Centar Alanje i luka nude bogat noćni život sa barovima i sa živom muzikom, većim noćnim klubovima i diskotekama.

Alanja ima mnogo toga da ponudi onima koji više vole sportski način života. Ovde možete pronaći sportske sadržaje kao što su teretane u zatvorenom i na otvorenom, tenis, košarka i odbojka. Takođe postoji mnogo lepih oblasti za biciklističke ture ili planinarenje. Uz zabavne i akcione aktivnosti, poput raftinga, paraglajdinga, ronjenja, džip safarija, jahanja, vožnje kočijama i sportova na vodi, u Alanji vam nikada neće dosaditi.

Alanja letovanje 2022