021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Put Do Evije

Kako stići do ostrva Evia u mesto Pefki kolima?

Pre početka Vašeg putovanja kolima do ostrva Evia i mesta Pefki lično se raspitajte o dokumentaciji i opremi potrebnoj u Vašem vozilu i važećim zakonima u Republici Makedoniji i Republici Grčkoj. Detalji vezani za putovanje kolima nalaze se na www.mup.gov.rs i www.amss.org.rs     Potrebna dokumenta pogledajte

Preporučujemo Vam da uplatite svoju polisu putnog zdravstvenog osiguranja, jer u slučaju zdravstvenih problema kada nemate Polisu snosite sami sve troškove lekara i dodatne troškove koji su često vrlo visoki.

Mesto Pefki se nalazi na severnom delu ostrva Evija. Od Novog Sada do Pefkija imate oko 1000 km vožnje. Putovanje traje od 12 do 15 sati u zavisnosti od stanja na putevima i zadržavanjima na graničnim prelazima. Vožnja se odvija pretežno auto-putem uz dobru signalizaciju tako da se do ostrva Evije i Pefkija lako stiže.
Od Novog Sada kroz Srbiju vozite auto-putem za Niš i Skoplje ka graničnom prelazu Preševo čijim prelaskom izlazite sa teritorije Republike Srbije. U Republiku Makedoniju ulazite na graničnom prelazu Tabanovce, vozite kroz Makedoniju auto-putem (oko 180 km) i stižete na granični prelaz Bogorodica gde napuštate teritoriju Makedonije i ulazite na teritoriju Republike Grčke na graničnom prelazu Evzoni. Napominjemo vam da ne kupujete u Grčkom Duty Free Shop-u jer Grčke vlasti ne dozvoljavaju unos neoporezovane robe. Savetujemo vam da kupovinu obavite po povratku sa ostrva Evija i mesta Pefki.
Putovanje kroz Grčku od graničnog prelaza Evzoni nastavljate autoputem prema Atini prateći putokaze za Atinu preko Katerini, pored Larise , Lamije i skretanja za Volos. Nailazite na isključenje za mesto Glyfa, pratite putokaze za Glyfu i Ferry Boat . U luci Glyfa se ukrcavate na trajekt za ostrvo Evia. Tokom sezone trajekt vozi na svakih sat vremena jer voze dve brodske kompanije.
Karte za trajekt se kupuju na kiosku u luci . Cene vožnje variraju, orijentaciono u jednom pravcu za putnike je oko 2,5 €, za decu od 5-10 godina 1,30 € , a za automobile 13,30-15€ u zavisnosti od dužine vozila. Vožnja trajektom traje oko 25-30 minuta.

Raspored i cene trajektne linije Glyfa – Agiokampos

Kada se iskrcate sa trajekta u luci Agiokampos na ostrvu Evia posle raskrsnice nastavljate levo prema magistralnom putu i pratite putokaze za Pefki do kojeg imate oko 20 km vožnje. Prolazite kroz grad Istijea gde je potrebno da dobro obratite pažnju na putokaze za Pefki i Halkidu.
Na raskrsnici kod putokaza Pefki sa magistrale skrećete levo i ulazite u mesto glavnom ulicom koja je paralelna sa obalom.

Javite se našem predstavniku agencije na broj telefona upisan na Vašem vaučeru koji će Vas uputi do Vašeg smeštajnog objekta. Ukoliko ste sami došli do Vašeg smeštajnog objekata obavestite našeg predstavnika da ste stigli i informišite se o vremenu održavanja Info sastanka gde ćete dobiti sve informacije koje će upotpuniti Vaš boravak u Pefkiju i na ostrvu Evija.

Srećan put i prijatan boravak!

Osetite miris borova i maslina.  Spa na Edipsosu