021 30 34 229 | 060 44 66 614 | 060 44 66 616      info@promotravel.rs

Amsterdam – 3 noćenja | avionom

FIRST MINUTE POPUST OD 50€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 15. FEBRUARA ILI DO POPUNE
KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU.

(ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu)

Polazak: 03.maj 2024. Povratak: 06.maj 2024.
4 dana / 3 noćenja, avionom

Fakultativna
poseta ZANS SCHANSEVALENDAMHAGŠEVENINGENROTERDAM

Amsterdam je najveći grad Holadije i leži na obali reke Amstel. Ima oko 160 kanala koji grad dele na 90 manjih ostrva, zbog čega nosi naziv „Venecija severne Evrope“. Na prvi pogled stiče se utisak da je u Amsterdamu vreme stalo u sedamnaestom veku koji je poznat kao zlatno doba holandske kulture. Osim što važi za najlibelarniji grad na svetu, Amsterdam očarava svojom slikovitom arhitekturom i brojnim znamenitostima. Svaki deo holandske prestonice je muzej na otvorenom. Prva pomisao na Amsterdam su šarene fasade i unakrsni kanali. Grad ima sve odlike metropole, živost i ritam velikog grada. Nesumnjivo će ispuniiti sva vaša očekivanja: od uživanja u prelepim i neobičnim amsterdamskim pejzažimla do odličnog šopinga ali i još mnogo toga. Preporučuje da posetite muzej Van Goga i Rembranta, kuću Ane Frank , da obiđete ulicu „crvenih fenjera“ De Valen….

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan (
03.05.2024.) BEOGRAD AMSTERDAM Čekiranje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04:40 časova. Redovni let (let JU260) za Amsterdam avio kompanijom Air Serbia u 06:40 časova. Sletanje u Amsterdam u 09:10 časova. Po završetku aerodromskih formalnosti polazak na četvoročasovno panoramsko razgledanje grada: Rembrantov trg, Kraljevska palata, Оpera, reka Amstel, mostovi, Olimpijska četvrt, Muzejska četvrt, Cvetna pijaca, trg Vaterlo… Nakon obilaska smeštaj u hotel (ulazak u sobe od 16.00h). Slobodno vreme. Noćenje
2.dan (
04.05.2024.) AMSTERDAM Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske. Noćenje.
3.dan (
05.05.2024.) AMSTERDAM Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili odlazak na fakultativni izlet Mala Holandska tura (vetrenjače, klompe i sirevi) u trajanju od pet sati (polazak iz hotela u 08.00h/ povratak u hotelu oko 13.00h). Poseta živopisnog seoceta Zaanse Schans koji se nalazi nedaleko od grada Zaandam poznatog po vetrenjačama, radionicama za izradu tradicionalnih holandskih klompi, sirevima i tipičnim holandskim drvenim kućicama. Nakon obilaska odlazak do ribarskog gradića Volendam. Gradić se nalazi na obali jezera Markermeer, severno od Amsterdama, poznat po ribljim speciljalitetima (cena izleta po osobi 89€). Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan (
06.05.2024.) AMSTERDAM BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili odlazak na fakultativni izlet Velika holandska tura sa obilaskom Haga,  Ševeningena i Roterdama. Polazak iz hotela u 08.30h. Poseta grada Roterdama koji je do 2004 godine bi najveća luka na svetu. Danas se s pravom može reći da je Roterdam ne samo lučki grand nego i grad arhitekture. Obilazimo: Euromast toranj, Kubus kompleks (kompleks stanova u vidu krivih kocki), Gradska kuća, trgovački deo grada… Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nakon obilaska odlazak do najvećeg letovališta Holandije Ševeningena. Nastavak puta za Hag gde se nalaze sedišta Strateške skupštine, Državnog saveta i Vrhovnog suda (sudnica Haškog tribunala) kao i tri kraljevske palate. Pored toga što je poznat kao administrativni centar Holandije, grad će vas svakako oduševiti i svojom arhitekturom (cena izleta po osobi 115€). Nastavak puta za aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 20:55 časova (let JU263). Sletanje u Beograd u 23:10 časova. Kraj programa.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Hotel Usluga Cena aranžmana po
osobi u dvokrevetnoj

sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
Hotel XO BLUE SQUARE 3* Noćenje sa
doručkom
899 849 266

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem raspoloživost i cena na upit!
Jednokrevene sobe NA UPIT

Jedinstvena cena obuhvata: prevoz redovnom linijom avio kompanije AIR SERBIA na relaciji BeogradAmsterdamBeograd, ručni prtljag (1 torba do 8kg, dimenzija 40x20x55cm) kao i jedna torba predatog prtljaga do 23kg, transferi autobusom aerodromhotelaerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 3* na bazi noćenja sa doručkom, panoramsko razgledanje Amsterdama, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji (ne podrazumeva asistenciju 24h), troškovi organizovanja putovanja, boravišna taksa, aviotakse u trenutku pravljenja putovanja od 108,36 evra (EUR 12.00YR ne podleže refundaciji, ostale takse EUR 0.98RF, EUR 20.40RS, EUR 0.22RS, EUR 4.48LG, EUR 17.08CJ, EUR 24.15RN, EUR 29.05VV). Iznos aviotaksi je podložan promeni a konačan iznos se utvrđuje prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

Jedinstvena cena ne obuhvata:
fakultativni izleti i posete/ulaznice/brodić (obavezna prijava za izlete Velika I Mala Holandska tura prilikom pravljenja rezervacije), međunarodno putno osiguranje sa COVID prokrićem, lični troškovi.

Hotel XO BLUE SQUARE 3* ili sličan
Lokacija:
hotel se nalazi u zapadnom delu Amsterdama, u delu grada koji se zove Western Gardens, s jedne strane okružen kanalom Erasmus. U blizini hotela se nalazi tramvajska stanica (linija br. 13), odakle se lako stiže do centra grada i centralne stanice. U blizini hotela se nalazi tržni centar I market kao I kafići.
Hotelski sadržaj:
raspolaže sa recepcijom, restoranom, barom, liftom I besplatnim Wi Fi internetom.
Sobe:
sobe su dvokrevetne I jednokrevetne. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, sef uz doplatu, mini frižider i kafe aparat.
Dvokrevetna soba max 2 osobe (francuski le
žaj ili dva odvojena kreveta)
Jednokrevetna soba max 1 osoba (jedan singl
ležaj)
Usluga:
noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola (toplo/hladni obroci).
Kontakt
https://xohotels.com/hotel/xohotelsbluesquareamsterdam/?utm_source=GMBlisting
BSQ&utm_medium=organic

FAKULTATIVNI IZLETI:
Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i
zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika
. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi inopartner. Detalji izleta se nalaze u programu putovanja. Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. OBAVEZNA prijava fakultativnih izleta Velika I Mala Holandska tura prilikom rezervacije aranžmana a izleti se plaćaju na licu mesta, u evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U cenu izleta vožnja kanalima nije uključen prevoz od hotela do pristaništa i nazad (prevoz se organizuje gradskim prevozom uz doplatu)

VAŽNE NAPOMENE:
Rezervacija se vrši na upit. Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. U slučaju da rezervacija ne bude potvrđena putnik će o tome biti obavešten i biće mu ponuđene alternative od strane Organizatora
putovanja.

Ukoliko ponuđene alternative putniku ne budu odgovarale Organizator putovanja ima pravo da raskine ugovor o putovanju sa putnikom.
Putnik je upoznat sa ovom činjenicom i saglasio se sa istom prilikom potpisivanja ugovora o putovanju sa Organizatorom putovanja.
Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od
strane avio
kompanija, a troškove snose sami putnici.
Vreme leta navedeno u programu putovanja je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane aviokompanije.
Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije
uključeno obavezno međunarodno putno osiguranje.


OPŠTE NAPOMENE:
Platežno sredstvo u većini lokaliteta kao I prodavnicama je isključivo kartica. Ukoliko se odlučite da plaćate gotovinom predlažemo da ponesete novčanice u manjim apoenima (10,20 ili 50 eur). NOVČANICE OD 200 I 500 EVRA SU ZABRANJENE. Javni prevoz se isključivo plaća karticom. Ulaznice za muzeje se rezervisu i kupuju online.
Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
Za putovanje u Holandiju je potreban pasoša važnosti najmanje 3 meseca po povratku sa putovanja. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje
Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

 
 

Krajnji rok za otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 7 dana pre puta. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag
maksimalne težine 8kg.

Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 15. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom
radnog vremena i slično).

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano).
Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
NAČINI PLAĆANJA:

gotovinski avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
čekovima građana do 6 mesečnih rata.
platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
kreditnim karticama Intesa banke moguće je pladati do 6 jednakih mesečnih rata.
preko računa.
administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o
administrativnoj zabrani sa agencijom).

Organizator putovanja je BIG BLUE GROUP D.O.O. Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021. Kategorija licence A. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A,
po polisi br. IN0000005, počev od 01.10.2023 godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381112020444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na email: office@globos.rs.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.
PROGRAM PUTOVANJA br.
1 važi od 22.01.2024.
Cenovnik br.
1 važi od 22.01.2024