021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Pariz – 4 noćenja / avionom

5 dana avionom, 4 noćenja smeštaj u hotelima kod Pariske opere
Vodič iz Beograda + lokalni vodiči
U CENU JE UKLJUČENO PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA i
KRSTARENJE SENOM

POLAZAK: 7. novembra 2023.

Tomas Džeferson je jednom rekao: “Šetnja Parizom vam nameće lekciju istorije, postulat lepote i suštine života.”
Bez obzira da li se divite Moneovim lokvanjima u Oranžeri muzeju, preskačete barice stepeništa koje vodi do Sakr Ker bazilike, pa besomučno izbliza želite da ovekovečite visinu Ajfelovog tornja, ispijate čašu starog dobrog Bordoa u “Cafe de Flore” ili pak nakon šetnje po Versaju ili dvorcima Loare žurite na 30 rodjendan Pariškog Diznilenda, ovaj pažljivo pripremljen program je sve što Vam može biti potrebno.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD – PARIZ (PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA I KRSTARENJE SENOM)

Sastanak učesnika putovanja na međunarodnim polascima aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu u 04:30h. Poletanje aviona za Pariz u 06:40h (let JU 310), predviđeno vreme sletanja je u 09:15h. Po sletanju i obavljanju carinskih i aerodromskih procedura na aerodromu Šarl de Gol, u pratnji licenciranog vodiča agencije krećemo u panoramsko razgledanje grada. Pariz je grad kontrasta, sa jedne strane bogat tradicijom, a sa druge moderan i avangardan. U ovom gradu, koji je i sedište Vlade i univerzitetski centar, grad mode, umetnosti, multikulturalan, a istovremeno tipično francuski, možete da uživate, kako u kulturnim sadržajima, tako i u provodu, po kome je nadaleko poznat. Nacionalna pariska opera, Crkva Madlena (građena u neoklasičnom stilu u slavu Napoleona), Trg Vandom, jedan od najraskošnijih bulevara na svetu – Jelisejska polja sa Trgom Etual i Trijumfalnom kapijom (ispod koje plamti prva večita vatra zapaljena nakon rimskih vremena),Trgovi Konkord, Republika i Bastilja, jedan od najznačajnihih svetskih muzeja – Luvr, Trokadero, Palata Invalida (kompleks izgrađen po nalogu Luja XIV za smeštanje invalida iz brojnih ratova s Crkvom invalida, u kojoj se, pored ostalog, nalazi i Napoleonov grob), Panteon, Bogorodičina crkva, Notr Dam (nekadašnja dvorska kapela, remek-deo kasne gotike), Luksemburška palata sa raskošnim parkom, tradicionalna univerzitetska četvrt – Latinski kvart, Monparnas, Marsovo polje sa Ajfelovom kulom, današnjim simbolom grada. Nakon razgledanja, odlazak do pristaništa i isplovljavanje u romantičnu jednočasovnu vožnju brodom po Seni, čije obale krase grandiozne građevine, deo svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nakon krstarenja, odlazak do hotela The Bestwestern Ronceray Opera, kod Pariške opere. Prijavljivanje na recepciji hotela. Noćenje.

2. dan  PARIZ (pešačka tura Pariz, nova priča)

Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne fakultativni izlet u Versaj, u pratnji dva licencirana vodiča. Ovaj dvorac-spomenik čuven je u svetu po svojoj lepoti i događajima koji su se u njemu odigrali. Simboliše vrhunac francuske monarhije. Izgradnju je počeo Luj XIII sa idejom da se na mestu današnje raskošne građevine napravi mali lovački zamak. Luj XIV – „kralj sunca“ je nastavio izgradnju do današnjih kolosalnih dimenzija. Neznatna proširenja su dodata kasnije (Opera u vreme Luja XV). Za vreme Luja XIV Versaj je bio mesto na kome je morao da se nađe svako ko je želeo da ima bilo kakav uticaj u Francuskoj. Pored raskošnih dvorana kao što su Galerija ogledala, Venerina i Herkulova dvorana ili Dvorana izobilja u dvorcu su smeštene i privatne odaje kralja i kraljice. Opera, sagrađena u XVIII veku predstavlja pravi dragulj Versaja. Pored Apolonove fontane ulazi se u prostrani park u kome su Velikim Trijanon, Mali Trijanon i Amo. Jedno krilo velikog Trijanona je bilo za Luja XIV, drugo za njevovu dragu madam de Mentnon, dok je Mali Trijanon sagrađen za njegove miljenice. Posle posete dvorcu i šetnje po parku povratak u hotel. Noćenje.

(Cena posete Versaju podrazumeva: povratni transfer AUTOBUSOM, stručno vođenje u pratnji licenciranog vodiča agencije, stručno vođenje lokalnog vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za dvorac, ulaznicu za Versajske bašte sa programom i slušalice. Iznosi 99€).

3. dan PARIZ (dvorci Loare)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet, u pratnji dva licencirana vodiča, do doline Loare poznate po raskošnim dvorcima i palatama. Dvorci su sagrađeni u periodu između XIII i XVI veka kao utvrđenja, letnje kraljevske rezidencije ili plemićke palate, a neki su deo svetske kulturne baštine UNECSO-a. Sa dvorcima koji spadaju u najlepša svetska zdanja, dolina Loare čuva reputaciju „kraljevske doline“. Obilazak dvorca Šambor (Chambord), najvećeg posle Versaja, dvorca Šenanso (Chenonceau), sagrađenog na obali reke Šer u stilu renesanse, poznatog i pod imenom „Damski dvorac“ zbog uticaja čuvenih dama koje su u njemu živele i vožnja pored dvorca Amboas (Amboise), kome je čuveni Leonardo da Vinči dao svoj pečat. Povratak u Pariz. Noćenje.
(Cena posete dvorcima Loare podrazumeva: povratni transfer autobusom, stručno vodjenje u pratnji licenciranog vodiča agencije, lokalnog vodiča, ulaznice za dvorce Šenonso i Šambor. Iznosi 135€).

4. dan PARIZ (Versaj)

Doručak. Polazak na fakultativnu šetnju Parizom, u pratnji licenciranog vodiča i predstavnika agencije Olympic Travel, tokom koje obilazimo najstarije krajeve Pariza, koje neodoljivo prožima duh viševekovne burne i uzvišene istorije, te neodoljive pasije za umetnošću. Uz potpuno nove pariške priče i legende stižemo do kuće – muzeja koja je bila Renoarova prva Montmartre adresa. Kuća u dvorištu muzeja je tamošnji najstariji hotel, čiji je prvi vlasnik čuveni glumac Claude de la Rose, poznat u 17.veku kao Rosimond, bio upravo onaj glumac koji je zamenio Moliera i završio na sceni baš kao i njegov predhodnik. Šetamo živopisnim ulicama Monmartra, posmatramo slobodne umetnike, pevače, naratore, slikare do Elysees Montmartre teatra, jednog od najstarijih u Parizu sagradjenog početkom 19.veka. Nekoliko koraka dalje i naći ćemo se ispred velelepne bazilike Sacre-coeur, koja dominira gradom svojim značajem, belinom i položajem. Najstariji vinograd, okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari devetnaestog i dvadesetog veka. Place du Tertr najromantičniji trg ovog grada, gde se nastavlja legenda o velikim majstorima ”Belle epohe” pariške umetnosti: Modiljani, Mone, Renoar, Dega, Tuluz Lotrek, Pikaso, Pisaro i Van Gog. Poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge, pa skok metroom na suprotni kraj grada da biste videli najlepši park Pariza, Luksemburški park sa istoimenom palatom. Panteon, Sorbona, bulevar St Germain, pa šetnja kroz latinski kvart i završavamo sa katedralom Notre Dame. Obilazak peške uz korišćenje metroa.
(Cena izleta uključuje celodnevnu metro kartu i šetnju po različitim kvartovima Pariza, uz stručno tumačenje i zanimljive, nove priče o Parizu – licenciranog vodiča agencije . Iznosi 45eur).

5. dan PARIZ (Muzej Luvr)

Doručak. U pratnji vodiča agencije i lokalnog vodiča fakultativan odlazak do Luvra – najpoznatijeg muzeja na svetu sa značajnim delima svetskih velikana (Mona Liza, Nika od Samotrake, Miloska Venera, Splav Meduze). Muzej je smešten na severnoj obali Sene, a nastao je oko 1200. godine kao deo prvog velikog utvrđenja, da bi tokom vekova bio pretvoren u raskošnu rezidenciju. Krajem XX veka je prilikom obimne modernizacije u dvorištu muzeja dodata staklena piramida, koja je i danas predmet raznih kontraverznih mističnih priča, urbanih legendi i polemika, kako kulturnih, tako i političkih. Vodjenje i stručno tumačenje, prema pravilima muzeja, u trjanju od dva do dva i po sata na srpskom jeziku, u pratnji dva licencirana vodiča. Slobodno vreme u muzeju. Transfer ka aerodromu oko 18:00h. Poletanje aviona za Beograd u 20:25h (let JU315). Sletanje na Beogradski aerodrom u 22:45h.

(Cena posete Luvru sa grupnom rezervacijom, ulaznicom za grupu, slušalicama i stručnim vođenjem u pratnji dva licencirana vodiča na srpskom jeziku. Iznosi 55€).

*Nadomak hotela se nalazi muzej Grevin voštanih figura koji preporučujemo da obidjete samostalno.

Cenovnik:
Polazak Victoria Hotel 2* Hotel Best Western Ronceray Opera 3*
7.11-11.11.2023. 749€ 799€
U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

 prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Beograd

 Aerodromske takse (u trenutku objavljivanja programa iznose 95 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Olympic Travel-a ili kod ovlašćenih agencija)

 smeštaj u dvokrevetnim sobama u centralno lociranom hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom

 panoramsko razgledanje Pariza i krstarenje Senom

 usluge vodiča agencije na srpskom jeziku

 troškovi organizacije i realizacije putovanja.

 svi transferi navedeni u programu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

 fakultativni izleti – minimum za realizaciju 15 putnika

 međunarodno putno zdravstveno osiguranje

 individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE

Visa i Master kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.

TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

HOTEL:

Hotel The Best Western Ronceray Opéra ima privilegovanu poziciju uz sam Montmartre bulevar, nadomak Opere, Muzeja Grevin i Galerije Lafajet. Odredjeni broj soba gleda na Montmartre i baziliku Sacre Coeur. Hotel je neobično zdanje iz 19. veka u kojem se prepliću luksuz, istorija i modernizam. Sobe su udobne, moderne sa kompletno opremljenim kupatilima, besplatnim internetom. Hotel ima izuzetno lep restoran u kojem se služi doručak, kao i bar.
Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo grada Pariza.
Parovima se posebno svidela lokacija – ocenili su je sa 9,3 za boravak u dvoje.

Važne napomene:

U uslovima pandemije realizacija aranžmana zavisi od trenutne epidemioloske situacije u našoj zemlji i uslovima za prijem turista i epidemiološke situacije u zemlji domaćinu.

Cene avio karata su promenljive usled raspoloživosti i porasta cene naftnih derivata na svetskom tržištu, koje uslovljavaju porast doplate za gorivo i porast cene avio karata.

Trenutno za ulazak u Francusku nema Covid protokola.

HOTEL VICTORIA 2*
Lokacija: Veoma skroman hotel na idealnoj lokaciji, 3 minuta hoda od hotela Best Western Ronceray Opera. Hotel ima istinsku istorijsku prošlost: nalazi se u zgradi koja datira iz 1870. godine, u kojoj je živeo Šopen i napisao neke od svojih kompozicija.Smeštaj: sve sobe imaju kupatilo, satelitsku televiziju, sef.telefon . Hotelski sadržaj: recepcija, sala za doručak ,lift.

HOTEL BEST WESTERN RONCERAY OPERA 3*
Lokacija: Na privilegovanu poziciju uz sam Montmartre bulevar, nadomak Opere, Muzeja Grevin i Galerije Lafajet. Odreženi broj soba gleda na Montmartre i baziliku Sacre Coeur. Hotel je neobično zdanje iz 19. veka u kojem se prepliću luksuz, istorija i modernizam. Smeštaj: Sobe su udobne, moderne sa kompletno opremljenim kupatilima, besplatnim internetom. Hotelski sadržaj : Hotel ima izuzetno lep restoran u kojem se služi doručak, kao i recepciju, salu za sastanke ,bar i sobu za prtljag. Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo grada Pariza.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Organizator putovanja: Licenca kategorije A, broj OTP 198/2021 od 24.11.2021.