021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Pariz – 4 noćenja | avionom – Nova godina 2024

Izleti i posete: DVORAC I MUZEJ LUVR VERSAJSKI DVORAC OBILAZAK MONMARTRA

5 dana (4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) avionom
Polazak: 29. decembar (povratak 3. januar 2024
)

Pariz, jedna od najlepših i najznačanijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti; njegovim elegantnim bulevarima i avenijama godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Najpoznatiji pariski kvartovi i spomenici, deo su svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCOa. Uži centar Pariza koji izaziva najveće divljenje, nastao je pre 150 godina, za samo dve decenije, voljom jednog osporavanog vladara i preduzimljivošću njegovog čoveka od poverenja cara Napolena III (1808 1873) i nepopularnog prefekta Senskog okruga (gradonačelnika) Žorža Osmana (Georges Haussmann, 1809 1891). Realizujući od 1852. do 1870. jedan od
najvećih urbanističkih projekata u svetu u 19. veku, Osman je angažovao preko pola miliona radnika koji su porušili i potpuno uklonili tri petine kuća srednjovekovnog Pariza, ostavljajući samo dvorce, palate, crkve i vredne građevine, koje je zatim povezao širokim bulevarima i avenijama, dodajući im nove trgove, parkove i fontane. Tada su počele da niču prelepe pariske zgrade sa pet ili šest spratova sa mansardama i tipičnim fasadama sa visokim prozorima, dugim terasama i ukrasnim gvozdenim ogradama. Vekovima pre ove ”velike obnove” kao i posle nje, Pariz je imao kao i danas izuzetnu ulogu na svim poljima, u Evropi i u svetu. Ključni događaji iz prošlosti mnogih naroda i država zbili su se u Parizu ili su u tesnoj vezi sa njim. Pored zaključenih sporazuma o prijateljstvu i saradnji sa mnogobrojnim gradovima na svim kontinentima, Pariz je do sada prihvatio samo jedno jedino bratimljenje sa Rimom, 1956. godine. Kratko obrazloženje tadašnjeg gradskog veća je glasilo: “ Samo je Rim dostojan Pariza i samo je Pariz dostojan Rima”
 
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan (petak,29.decembar) BEOGRAD–PARIZ Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04:15h. Poletanje za Pariz u 06:45h (let JU 310). Dolazak u Pariz u 09:20h. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
2. dan (subota,30.decembar) PARIZ Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcui muzeju Luvr. Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umetničkim delima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej. Danas, 219 godina
posle ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umetničkih predmeta koju nikada niko nije video u celosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. Veka. Tokom posete Luvru videde se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza”i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan (
nedelja,31.decembar) PARIZ–VERSAJ–PARIZ (oko 50 km) Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks okružen prostranim parkom–sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najvedi i najraskošniji u Evropi-izgrađen je i dograđivan po nalogu i željama Luja XIV ( 1643–1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. “Kralj sunce” koji je, od svoje pete godine, formalno bio na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunskeumetnike svoga vremena koji su kontinuirano radili na proširenju i ulepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.
4. dan (ponedeljak,1.januar) PARIZ Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz ,nalazi se na njenom severnom obodui spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni deosiluete francuske prestonice. Oeljad sedamdesetih godina 19. veka Monmartrnaseljavaju i na njegovim padinama dolaze da stvaraju veliki umetnici kao Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali… pretvorivši ga u prostor nekonvencionalnog i boemskog života. Poseta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za svojim štafelajima, do mesta gde su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola nodnog života Pariza (individualni povratak u hotel).Noćenje.
5. dan (
utorak,2.januar) PARIZ–BEOGRAD Doručak. Slobodan dan. Popodne, transfer do aerodroma. Let JU317 za Beograd u 21:50h. Dolazak u Beograd u 00:10h.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI : 829€
Doplata za jednokrevetnu sobu: 215 €
Maksimalan broj putnika po sobi: 2 odrasle osobe + 1 dete do 11,99 godina

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: prevoz avionom na relaciji Beograd Pariz Beograd (prevoznik Air Serbia), aerodromske takse u Beogradu i Parizu u iznosu od 95 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama (4 noćenja sa doručkom), transferi autobusom na relacijama aerodrom hotel i hotel aerodrom u Parizu, panoramsko razgledanje Pariza, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i posete, međunarodno putno zdravstveno osiguranje
, gradska taksa u iznosu od 1.5 evra po osobi i noći (plaća se na recepciji hotela), individualni troškovi.

SMEŠTAJ
● Hotel IBIS LA DEFENSE CENTRE ***, Pariz, 4 Boulevard de Neuilly, 92081 Paris, telefon: +33 4197 4040,
www.ibis.com
Nalazi se u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 nedavno renoviranih soba sa kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTVom. Kontinentalni doručak samoposluživanje.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
Poludnevna poseta dvorcu i muzeju Luvr. Cena: 60 evra. U cenu je uključen dvočasovni obilazak Luvra po programu u pratnji vodiča i ulaznica.
Poludnevni obilazak
Monmartra u trajanju od oko tri sata. Cena: 35 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni
povratak u hotel).

Poludnevni izlet “Versaj”. Cena: 80 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodi
ča (individualni povratak u hotel).
● Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Parizu, isključivo u evrima i u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovog izleta i posete. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PARIZ”
Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do
punog iznosa cene putovanja.

● Plaćanje može biti:
1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Ex
press, Maestro i Dina).
2) Uplatom na rate bez kamate
akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesae) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesae) na maksimalno šest mesečnih rata


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

● Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A
u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657 koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, email adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na email: office@triglav.rs.
.