021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Plaze na Tasosu

 

Gradska plaza u Limenasu

Gradska plaza u Limenasu je udaljena oko 1300 metara od (pristaniste trajekta),Neposredno pre gradske plaze nalazi se stara luka sa parkiranim ribarskim camcima.

Plaza je lepa,pescana,srednje sirine sa postepenom dubinom.Dobro je organizovana ima puno barova gde su lezaljke besplatne ukoliko porucite pice,kafu,sladoled…

Nakon barova postoji divlja plaza sa suncanim i delovima sa prirodnom hladovinom gde mozete spustiti svoj peskir i suncobran.

 

Na zapadnoj strani na oko 400 metara od nove luke nalazi se Agios Vasilis ili Vournelis plaza koja je pretezno sljunkovita ,manjim delom pescana sa puno prirodne hladovine.Plaza je upotrebljiva,ali ne moze da se uporedi sa gradskom plazom niti spada u najlepse na ostrvu.

 

Makrijamos

Makrijamos plaza se nalazi na oko 2 km od Limenasa i jedina je u sklopu kompleksa hotela (Makrijamos bungalovi).Ulaz na plazu se naplacuje kao i set lezaljki.Imate mali prostor gde mozete spustiti svoj peskir i suncobran.

Plazu karakterise kristalno cista voda sa sitnim belicastim peskom koji se nalazi i u vodi i na obali.

U sklopu kompleksa se nalazi rezervat srna i paunovi koji slobodno setaju oko bungalova.

Udaljena je od magistrale i idealna je za odmor i uzivanje.

 

Mermerna plaza

Mermerna plaza (Marble beach) je jedna od najlepsih plaza na Tasosu.

Nalazi se 6 km od Limenasa (pratite putokaz za Makrijamos i kod rampe sa desne strane nalazi se siroki prasnjavi put koji vodi do Mermerne plaze).

Karakterise je sitan beli mermer koji se nalazi i u vodi i na obali koji je voda sama stvorila i oblikovala.Zbog bele podloge boja vode je svetlo plava i sticete utisak da ste na nekoj egzoticnoj obali.

Na plazi postoji kantina sa brzom hranom i lezaljke koje se posebno naplacuju.Cena seta lezaljki varira iz godine u godinu,a postoji i prostor gde mozete spustiti svoj peskir i suncobran.

 

Golden beach-Zlatna plaza

Golden beach se nalazi na 12 km od Limenasa na istocnoj strani ostrva.Karakterise je sitan pesak i talasi.Plaza je dobro organizovana i duz cele obale se nalaze kafici,restorani,barovi i svakako je jedna od najpopularnijih.

Organizovana je imate lezaljke koje su uglavnom besplatne uz pice ali postoje i barovi koji dodatno naplacuju.Postoji i slobodan prostor gde mozete spustiti svoj peskir i suncobran.

Na plazi imate sportove na vodi i kamp.

[Not a valid template]

Paradiso beach-Rajska plaza

Rajska plaza se nalazi na 22 km od Limenasa na istocnoj strani ostrva.

Karakterise je jako sitan pesak i u vodi i na obali i tirkizno plava boja mora.

Plaza je organizovana,postoji jedan bar i jedan kafic,lezaljke se dodatno naplacuju ali imate i prostor da spustite svoj peskir.

Istocni deo plaze je nudisticki.

 

Aliki

Aliki je prelepa plaza na jugoistocnoj strani ostrva,oko 30 km udaljena od Limenasa.Plaža  je peščana,sa stenama na bokovima, poznata po smaragno zelenoj boji vode. Dubina je postepena, a dno sa najsitnijim peskom. Aliki odlikuje retko lepa priroda.

Sa leve strane videcete obelezen put koji vodi do arheoloskog nalazista,izmedju ostalog i kamenoloma starog 2500 godina.Aliki je nekada davno bio glavni trgovacki centar odakle su stari Grci trgovali mermerom i solju.

 

Psili Amos

Psili Amos se nalazi na 5 km od Potosa i spada u najlepse plaze na Tasosu.Pescana je svom svojom duzinom i sirinom i u vodi i na obali.

Voda je cista,svetlo plava a pesak je jako sitan i mekan.

Na plazi se nalazi jedan restoran i tri bara od kojih se samo u jednom ne placaju lezalhjke.

Plaza je organizovana,imate sportove na vodi,teren za odbojku…

 

Tripiti plaza

Plaza Tripiti duga je nekoliko stotina metara i jedna je od najsirih plaza na Tasosu.

Obala je prekrivena veoma sitnim peskom, a u vodi su uglavnom kamene ploče.

Na plazi postoji nekoliko tuseva i restorana, mreza za odbojku, sto za stoni tenis,bar. Ukoliko iznajmite lezaljke koje pripadaju hotelu Blue Dream Palace ili popijete piće u njihovom baru, možete besplatno koristiti bazen ovog hotela koji se nalazi na samoj plazi.

Na levom delu plaze postoji bar gde ne placate lezaljke vec uz poruceno pice ih dobijate gratis.

Tripiti plaza je mirna ,na njoj uglavnom nema guzve i kao stvorena je za uzivanje i odmor.

 

Smestaj  na Tasosu leto 2022