021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Madrid – 4 noćenja | avionom – Nova godina 2024

5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom
Polazak: 30. decembar (povratak 3. januar 2024)

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko… Madrid je takodje poznat po svojoj
modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu…Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.
 
1. dan BEOGRAD – MADRID
 
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 04.00h. Direktan let za Madrid u 11.25h, let JU 570. Dolazak u Madrid u 14.50h. Panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe…Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.
 
2. dan MADRID
 
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja I obilaske. Noćenje.
 
3. dan MADRID
 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 90 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje.
 
4. dan MADRID
 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija,
narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari…) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka…Povratak u Madrid. Noćenje.
 
5. dan MADRID – BEOGRAD
 
Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Direktan let za Beograd na liniji JU 573 u 18.45h. Dolazak u Beograd u 21.55h.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI : 979
Doplata za jednokrevetnu sobu: 290 €

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: 
 
 • Aerodromske takse 61€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
 •  Avio prevoz na relaciji Beograd–Madrid– Beograd kompanijom Air Serbia
 •  Transfer aerodrom–hotel–aerodrom
 •  4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*
 •  Panoramsko razgledanje grada
 •  Usluge vodiča na srpskom jeziku
 •  Troškovi organizacije putovanja

  U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
 •  Fakultativni izleti
 •  Putno zdravstveno osiguranje

  SMEŠTAJ
  STERLING GRAN VIA***, C. de San Bernardo, 29, 31, 28015 Madrid, Spain, www.hotelsterlingmadrid.com
  Lokacija: Centralno lociran, u blizini Gran Vie, jedne od glavnih ulica, u blizini Trga Puerta del Sol, idealno povezan prevozom s ostalim delovima grada. Najbliža metro stanica je Santo Domingo. Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV, internet, mini bar i sef. Hotelski sadržaj: Hotel ima dva restorana sa ponudom jela internacionalne kuhinje, bar i teretanu.
  ● Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI:
● Toledo – cena izleta: 85 €
● Segovija – cena izleta: 75 €
● Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi.
Potrebno je najmanje 25 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “MADRID“:
● Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do
punog iznosa cene putovanja.

● Plaćanje može biti:
1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Ex
press, Maestro i Dina).
2) Uplatom na rate bez kamate
akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesae) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesae) na maksimalno šest mesečnih rata


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

● Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A
u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657 koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, email adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na email: office@triglav.rs.
.