021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Lefkada – Apartmani

Nidri Port je kompleks koji čine dve dvospratne zgrade koje nisu međusobno povezane. Nalazi se u širem centru Nidrija, uz šetalište i u blizini marine u Nidriju. U neposrednoj blizini takođe nalaze se restorani, kafići i prodavnice. U sklopu kompleksa se nalazi bazen sa odeljkom za decu. Kuća je udaljena oko 600 m od gradske plaže.
Ležaljke i suncobrani su dostupni na plaži (uz doplatu na licu mesta) i na bazenu (besplatne za goste). Kapacitet ležaljki i suncobrana na bazenu je ograničen.
Kuća poseduje različite tipove smeštajnih jedinica (studija). Smeštajne jedinice opremljene su TWC-om, TV-om, klima uređajem (uz doplatu na licu mesta), mini čajnom kuhinjom, balkonom ili terasom. Studiji u prizemlju imaju ulazni balkon ili terasu. U nekim smeštajnim jedinicama na drugom spratu je iskošen plafon. U sklopu objekta ima WIFI (slabog protoka), dostupan u period jun – septembar.
Sopstveni parking nema. Prostor u funkciji javnog parkinga udaljen je na oko 350m (uz doplatu na licu mesta).

Cenovnik Lefkada apartmani  2023

CENE SU IZRAŽENE PO OSOBI NA BAZI PAKET ARANŽMANA (smeštaj i prevoz) ZA POLASKE IZ BEOGRADA.

Studio za 2 osobe (S2) – nalaze se u prizemlju i na drugom spratu, strukture francuski ležaj manjih dimenzija ili dva osnovna ležaja.

Studio za 3 osobe (S2+1 i S3) – nalaze se u prizemlju i na drugom spratu. Studio sa pomoćnim ležajem je strukture francuski ležaj manjih i pomoćni ležaj (sofa na rasklapanje ili ležaj žičane konstrukcije), namenjen za smeštaj jednog deteta uzrasta do 11.99 god. Trokrevetni studiji su strukture tri osnovna ležaja.

Smeštajne jedinice opremljene su TWC-om, TV-om, klima uređajem (uz doplatu na licu mesta), mini čajnom kuhinjom, balkonom ili terasom. Studiji u prizemlju imaju ulazni balkon ili terasu. U nekim smeštajnim jedinicama na drugom spratu je iskošen plafon. U sklopu objekta ima WIFI (slabog protoka), dostupan u period jun – septembar.

Usluga: najam.

VAŽNA NAPOMENA – Raspored po studijima u okviru kompleksa (blok uz šetalište ili sa zadnje strane) određuje se na licu mesta u zavisnosti od raspoloživih kapaciteta.

Važna napomena: Gosti su u obavezi da se pridržavaju kućnog reda propisanog od strane hotelijera (zakupodavca). U slučaju nepoštovanja kućnog reda, hotelijer (zakupodavac) zadržava pravo da uskrati dalji boravak u smeštajnoj jedinici.

Opšte napomene: Objekat je pokriven Wi-Fi signalom, ali zbog specifičnih tehničkih uslova u Republici Grčkoj, organizator nije u mogućnosti da garantuje konstantnu dostupnost signala i njegovu jačinu, niti da će Wi-Fi internet da bude funkcionalan i dostupan u samoj smeštajnoj jedinici. Vlasnik smeštajnog objekta zadržava pravo da u toku letnje sezone uslugu korišćenja wifi konekcije dodatno naplaćuje, za šta organizator putovanja ne snosi odgovornost i ne može uticati.

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana u 6 mesečnih rata za korisnike VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS kreditnih kartica INTESA BANKE; 30% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, najkasnije 21 dan pre početka aranžmana; 30% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana u 8 jednakih mesečnih rate čekovima građana bez kamate, koji se deponuju prilikom rezervacije;

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, prosečne udobnosti, sa audio i video opremom, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji Beograd – LEFKADA (NIDRI) – Beograd
– Smeštaj na bazi 10 dana boravak / 9 noćenja / sa uslugom po izboru, u studijima ili apartmanima
– Usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera za vreme boravka na destinaciji,
– Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja individualne polise u agenciji),
– Doplate u odnosu na mesto ulaska putnika u autobus,
– Korišćenje klima uređaja od €5 do €10 po danu (po rashladnoj jedinici), koje se plaća na licu mesta i čija je cena podložna promeni, na šta organizator putovanja ne može uticati.
– Individualne troškove,
– Usluge koje nisu predviđene programom,
– Troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – inopartnerskom agencijom,
– Boravišnu taksu u iznosima od €0,5 do €1 po danu i smeštajnoj jedinici, koja se plaća na licu mesta u zavisnosti od kategorizacije smeštajnog objekta.

POPUSTI I DOPLATE:
Dete 0 – 5.99 godina, u pratnji dve punoplatežne osobe, plaća €79, ima mesto u autobusu i smeštaj u zajedničkom ležaju. U smeštajnoj jedinici samo jedno dete 0 – 5.99 godina može da koristi zajednički ležaj.
Dete uzrasta 0 – 11.99 godina, u pratnji dve punoplatežne osobe, plaća iznos naveden u tabeli programa putovanja sa cenovnikom.  ima mesto u pomoćnom ležaju, uslugu u smeštajnoj jedinici kao punoplatežna osoba i mesto u autobusu.
– Dete bilo kog uzrasta koje koristi osnovni ležaj plaća punu cenu aranžmana.
–  Na pomoćnom ležaju mogu smestiti isključivo deca uzrasta do 11.99 god.
– Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu, studio ili apartman iskazana je u tabeli programa putovanja sa cenovnikom. Rezervacija jednokrevtnih soba se radi isključivo na upit.
– Doplata za dodatno sedište iznosi €55 na cenu aranžmana. Dodatno sedište je moguće rezervisati, u skladu sa raspoloživim mestima, poslednjih 5 dana pred polazak.
– Popust za spajanje smena, na našem prevozu, je €30, po osobi, na cenu aranžmana u drugoj smeni. Spajanje dve smene moguće je samo u trajanju od 18 noći / 19 dana boravka na destinaciji.

DOPLATE u odnosu na mesto ulaska putnika u autobus:
– transfer iz SUBOTICE do Beograda i nazad – doplata €25,50 (3,000 din.) po osobi,
– transfer iz NOVOG SADA do Beograda i nazad – doplata €17,05 (2,000 din) po osobi,
– transfer sa autoputa kod STARE PAZOVE do Beograda i nazad – doplata €10,25 (1,200 din) po osobi.
Doplate se odnose isključivo na mesto ulaska putnika u autobus, koji koriste paket aranžman.
Minimalan broj putnika za realizaciju polazaka iz Subotice i Novog Sada je 20

Kuća Nidri Port – galerija

PROGRAM PUTOVANJA – BUS PREVOZ:

1. dan – Sastanak putnika minimum 30 minuta pre polaska. Polazak autobusa ( tačno vreme i mesto polaska biće definisano 24 časa pre datuma polaska, kada se obaveštavaju putnici ). Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan – Dolazak na destinaciju u prepodnevnim časovima. Ulazak u smeštajne jedinice posle 15:00h po lokalnom vremenu.

2 – 11. Dan – Boravak u izabranim studijima na destinaciji.

12. dan – Napuštanje smeštaja najkasnije do 09:00 časova. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju oko podneva po lokalnom vremenu (za tačno vreme povratka informisati se kod predstavnika agencija dan pre povratka ). Vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema Srbiji.

12/13. dan – Dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim časovima.

PROGRAM PUTOVANJA – SOPSTVENI PREVOZ :

1.dan – Dolazak na destinaciju. Obavezno kontaktirati predstavnika na destinaciji ( kontakt telefon se nalazi na vaučeru koji se preuzima u agenciji ),kako bi putnik dobio informacije o smestaju ( broj sobe, spratnost ). Ulaz u smeštajne jedinice, posle 15:00 časova u određeni tip smeštaja prema uplaćenoj rezervaciji.
2.dan do predposlednji dan – boravak na bazi uplaćenih usluga. Slobodno vreme.

Poslednji dan. – Napuštanje apartmana/studija najkasnije do 09:00 časova po lokalnom vremenu.

 

PREVOZ:  Polazak autobusa datuma navedenog u tabeli na sajtu:
– iz SUBOTICE u 11:00h – sa autobuske stanice (minimalan broj putnika za realizaciju polaska je 20),
– iz NOVOG SADA u 13.00h – sa parkinga paralelanim sa ulicom Sentandrejski put i ugla ulice Put Novosadskog partizanskog odreda, iza Nisove benzinske stanice (minimalan broj putnika za realizaciju polaska je 20),
– sa autoputa kod STARE PAZOVE u 13.30h – PETROL pumpa,
– iz BEOGRADA u 15.00h – GLAVNA AUTOBUSKA STANICA “BAS”, predviđeni peroni od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi),
– iz KRAGUJEVCA u 16.30h – sa javnog parkinga kod železničke stanice (minimalan broj putnika za realizaciju polaska je 20),
– iz NIŠA u 18.00h – sa parkinga ispred železničke stanice.
Mesta polazaka su podložna promeni, a u skladu sa trenutnom odlukom lokalnih organa vlasti.
Promene mesta ulaska putnika moguće su najkasnije 7 dana pre datuma polaska i ne mogu biti razlog odustanka putnika od aranžmana.
U slučaju nedovoljnog broja putnika po predviđenom polasku, moguće je spajanje sa putnicima na destinaciji PARGA, uz organizovan lokalni transfer do smeštajnog objekta, po potrebi, kao i mogućnost transfera drugim prevoznim sredstvom sa dela puta (do, ili sa destinacije) čime bi polazak bio realizovan.

Cene prevoza za putnike koji koriste samo usluge prevoza:

Novi Sad – Odrasla osoba povratna karta: 80 €; deca 2 – 10 godina starosti 65 €; deca do 2 godine starosti ne plaćaju prevoz i nemaju svoje mesto u autobusu; karta u jednom pravcu bez obzira na godine starosti 60€.

Obrenovac, Smederevo, Batočina, Jagodina, Paraćin, Niš, Leskovac, Vranje – Odrasla osoba povratna karta: 65 €; deca 2 – 10 godina starosti 55 €; deca do 2 godine starosti ne plaćaju prevoz i nemaju svoje mesto u autobusu; karta u jednom pravcu bez obzira na godine starosti 50€

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja:
– Beograd (Glavna autobuska stanica Beograd “BAS”) – odnosi se na polaske iz Subotice i Novog Sada,
– motel Predejane – Srbija (pauza minimum 30 minuta),
– Lukoil benzinska pumpa – Makedonija (pauza minimum 20 minuta),
– Eko benzinska pumpa – Grčka (pauza minimum 20 minuta), a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
– Raspored sedenja u prevoznom sredstvu određuje se kompjuterski, u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog, i ne postoji mogućnost rezervacije željenog sedišta.

Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske i energetske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, posebno servisa, na svim destinacijama, (a posebno do restrikcija u snabdevanju strujom, grejanjem i sl.), na šta Argus Tours, s obzirom na to da se radi o opšte poznatim razlozima, koji su van domašaja naše delatnosti, ne može imati uticaja.
– U cenu prevoza uključen je prevoz do 2 (dva) komada ličnog prtljaga: jedan komad prtljaga koji se pakuje u boks autobusa, uobičajene veličine, a ukupne težine do 20 kg i jedan manji ručni prtljag – koji se može smestiti u prtljažni deo iznad sedišta ili ispod sedišta u putničkom delu autobusa. Mini frižider je brojčano sastavni deo ličnog prtljaga.
– U slučaju većeg broja prtljaga, prevoznik ili Organizator putovanja (u interesu komfora ostalih putnika) nije u obavezi da primi višak prtljaga. Organizator putovanja može naplatiti prevoženje viška prtljaga u odnosu na predviđen programom.
– Zabranjeni prtljag: bilo koje oružje, droge ili tečnosti (osim lekova), kolica na baterije ili skutere, dečija kolica koja se ne sklapaju, bicikle, surferske daske, hrana ili bilo koje druge artikle ili supstance koje nisu dozvoljene za prevoz prema zakonu bilo koje zemlje kroz koju prolazi autobus (o čemu je putnik dužan da se sam informiše), ili mogu izazvati povredu ili oštećenje imovine, predmeta, ili za koje mi smatramo da su nepodesni za prevoz zbog svoje težine, veličine, oblika ili karaktera, ili koji su lomljivi ili isparivi, kao i predmeti sa oštrim ili isturenim ivicama (npr. hrana koja nije adekvatno pakovana, u skladu sa propisima; konzumno ulje, kao i ostale zapaljive tečnosti; pesak i kamenje; ćebad i jastuci; kuhinjsko posuđe i ostala oprema za pripremu zimnice; stolice za plažu, životinje, kao i druga roba koja nije za ličnu upotrebu).
– Obeležite vaš prtljag: ime, prezime, telefon, kako bi u slučaju gubitka lakše bio pronađen. Za zaboravljene stvari agencija kao prevoznik ne odgovara.
– Prtljag koji je primljen na prevoz biće obeležen agencijskim nalepnicama. Prtljag bez nalepnice neće biti primljen na prevoz. Vaša je odgovornost da proverite da li je Vaš prtljag unet ili iznet iz autobusa.
– U slučaju oštećenja prtljaga potrebno je da se obratite pratiocu puta, koji će izvršiti uvid u oštećenje i sastaviti belešku.
-Autobus po dolasku, kao i u odlasku, staje što je moguće bliže smeštajnom objektu, što zavisi od konfiguracije terena i u najvećoj meri od saobraćajne prohodnosti.
– Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta.
– Tokom vožnje autobusom pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava je najstrože zabranjeno.
– Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

 

 

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora, Licenca Republike Srbije za organizovanje turističkih putovanja OTP 89/2021, kategorija licence A. GARANTNA polisa za slučaj insolventnosti i radi naknade štete osiguranika (limit pokrića 250.000 EUR) od osiguravajuće kuće TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD br. 470000053970

 

 

 

Lefkada je dobila ime po belim liticama – grčka reč lefko znači belo. Poznata je po netaknutoj prirodi koju krase  nepregledna brda gde dominiraju čempresi, borovi i masline kao i po mlečno plavoj boji mora i belim stenama i šljunku. Na severnoj strani ostrva nalazi se glavni grad Lefkas. On je upravo i  prvo naseljeno mesto na koje se naiđe kada se pređe most koji spaja Lefkadu sa kopnom. Najpopularnije turističko mesto na ostrvu je Nidri, koje se nalazi na istočnoj obali. Na jugu se nalazi Vasiliki koje predstavlja surferski centar ne samo na Lefkadi već i na čitavom Mediteranu.
Lefkada je idealna destinacija za one koji vole aktivan odmor i ne predstavlja im problem da se vozaju po ostrvu i obilaze plaže. Svakako to i preporučujemo, jer ostrvo obiluje prelepim plaža od kojih su neke svrstane i u najlepše plaže sveta. Što se tiče noćnog života, on je poprilično raznovrstan. Barovi, noćni klubovi i mesta sa živom muzikom privlače mnoge koji žele da se provodu do zore. Najbogatiji noćni provod na ostrvu Lefkada se može naći u prestonici Lefkadi i mestima Nidri i Vasiliki. Postoje barovi, noćni klubovi i mesta sa živom muzikom, što znači da svako može naći nešto za sebe.

Zapadna i istočna obala Lefkade se potpuno razlikuju. Dok je za istočnu obalu karakteristično uglavnom mirno more, bez talasa i vetra, na zapadnoj obali, koja je okrenuta ka otvorenom moru, talasi su češći ali je boja mora nestvarna – mlečno plava. Dolazak do većine plaža na zapadnoj obali podrazumeva dugu vožnju uskim putevima i  malo pešačenja. Zauzvrat dobijate potpuno oduševljenje onim što vas sačeka na kraju puta. Ove plaže su karakteristične po belom šljunku, relativno nagloj dubini, vetru i talasima. Istočna obala je potpuno drugačija. Naselja se nalaze uz pitomu obalu gde nema vetra ni talasa ali ni one mlečno plave boje mora.

Izdvojićemo neke od najlepših plaža koje bi trebalo da posetite.

Porto Katsiki – Možda i najlepša plaža na Lefkadi i sigurno jedna od najlepših u Grčkoj ali i na svetu. Nalazi se na jugozapadu ostrva, udaljena oko 40 km od glavnog grada i 15-tak km od mesta Vasiliki. Do plaže se može doći brodićem ali i automobilom. Ukoliko idete automobilom pripremite se na poduži put pun serpentina. Na litici iznad plaže je parking i poželjno je doći pre podne kako biste zauzeli mesto. Kod parkinga su i kantine gde možete kupiti hranu i piće. Do plaže vode betonske stepenice a kada se spustite možete uživati u pravom raju. Plaža je prekrivena belim kamenčićima zbog kojih je boja mora tirkizno plava. U vodi nema plićaka i brzo nailazite na dubinu pa treba biti oprezan jer su česti i talasi a spsilaca nema. U jednom delu dana plaža je u senci stena a najlepša je možda predveče kad možete prisustvovati predivnom zalasku sunca.

Egremni Beach – Još jedna  plaža sa neodoljivim tirkiznim morem. Plaža je u blizini Porto Katsikija, tako da je put do ove plaže isto veoma izazovan. Krivudav je i uzan a jedan deo puta (1 km) ćete morati da prepešačite kako biste došli do litice sa koje se stepenicama spuštate do plaže. Prekrivena je belim kamenčićima i na njoj nema nikakvih sadržaja tako da nije na odmet da ponesete svoj suncobran i ležaljku. Kod stepenica je i mali restoran gde možete kupiti hranu i piće. Do plaže možete doći i brodićem u okviru organizovanih izleta. Talasi znaju da budu visoki a plićak je veoma kratak, tako da morate biti pažljivi.

Katisma plaža – je još jedna u nizu fantastičnih plaža na zapadnoj obali ostrva. Udaljena je 15 km od glavnog grada i do nje možete lako stići automobilom jer je put dobar i nema puno krivina. Za razliku od prve dve plaže koje smo naveli, Katisma je mnogo dostupnija a podjednako lepa. Uređena je, sa obezbeđenim parkingom a ima i dovoljno prostora za sve posetioce sa sopstvenom opremom čak i u jeku sezone. Odlična je i za one koji na Lefkadu dođu bez sopstvenog prevoza, jer do ove plaže voze lokalni autobusi. Neki barovi na plaži svoje ležaljke ne naplaćuju, već se dobijaju uz poručeno piće ili hranu, ali većina njih ležaljke naplaćuje a cena zavisi od bara do bara. Plaža poseduje tuševe, kabine za presvlačenje i toalete u okviru kafića. Prekrivena je kamenčićima a plićaka gotovo da nema jer dubina je već nakon 2-3 m. Talasi znaju da budu veliki pa treba biti posebno oprezan. Boja mora je tirkizno plava što je karakteristično za zapadnu obalu Lefkade.

Milos –  plaža smeštena pored mesta Agios Nikitas. Plaža je ušuškana između visokih brda i do nje se možete spustiti stazom i stepenicama. I na obali i u vodi je sitan šljunak bele boje te je i more svetlo plavo i mlečno kao i na drugim poznatim plažama na Lefkadi. Plaža je široka i dugačka i nema gužve pa se lako možete smestiti sa svojim suncobranom i peškirom. Nije uređena ali postoji kantina gde možete iznajmiti ležaljku i suncobran. U levom delu, gledano ka moru, možete pronaći prirodni hlad koji prave okolne stene.

Agiofili plaža – nalazi se na 2 km od Vasilikija. Do nje možete doći automobilom ali se spremiti da poslednjih 700 m prepešačite. Plaža nije velika, šljunkovita je kao i većina na Lefkadi a boja mora je svetlo plava i providna pa je pogodno i za ronjenje. Na plaži postoje suncobrani i ležaljke koji se mogu iznajmiti. U sezoni je bolje poraniti ili poneti svoju opremu zbog velike gužve. U vodi nema velikog plićaka, dubina je postepena ali svakako treba biti oprezan.

SMEŠTAJ u Grčkoj:
– Opisi smeštajnih kapaciteta i slike objekata dostupni su na sajtu organizatora putovanja.
– Cena smeštajnog objekta pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije.
– Minimalni broj punoplatežnih osoba je određen brojem osnovnih ležaja u smeštajnoj jedinici. U slučaju promene broja korisnika u okviru ugovorene smeštajne jedinice (odustanka nekog od putnika sa ugovora), obavezna je korekcija strukture smeštajne jedinice, i shodno tome, i cene aranžmana po važećem cenovniku.
– Putnici ulaze u očišćenu smeštajnu jedinicu (posle 15:00h) u skladu sa protokolima i pravilima propisanim od strane lokalnih zdravstvenih organa, usled epidemije ili pandemije Covid-19, ali su u obavezi da tokom svog boravka sami vode računa o higijeni iste.
– Smeštajne jedinice nisu opremljene peškirima i sredstvima za higijenu.
– Pomoćni ležaj u svim objektima u Grčkoj je na sklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, manjih dimenzija, što može bitno pogoršati uslove smeštaja.
– Svi objekti u Grčkoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrevanje vode, što podrazumeva nešto nižu temperaturu tople vode, u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima dana, a u odnosu na kapacitet objekta.
– Organizator putovanja ne garantuje spratnost, pogled, broj smeštajne jedinice, ukoliko to nije predviđeno cenovnikom kao mogućnost doplate.

Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske i energetske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, posebno servisa, na svim destinacijama, (a posebno do restrikcija u snabdevanju strujom, grejanjem i sl.), na šta agencija, s obzirom na to da se radi o opšte poznatim razlozima, koji su van domašaja naše delatnosti, ne može imati uticaja.

OPŠTE NAPOMENE:
– U slučaju da dva ili više putnika koji putuju zajedno polaze iz različitih mesta, agencija ne može garantovati da će prevoz biti obavljen istim prevoznim sredstvom i da će sedeti zajedno.
– Zadržavanje na duty free shop-u nije obavezujuće.
– Aktuelni uslovi za ulazak u Grčku dostupni su na internet portalu: Protocols for Arrivials in Grecce.
– Preporučuje se putnicima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (kao što su: potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju, i sl.) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji: www.europa.rs ili u ambasadi i konzulatu zemlje u koju putuju.
– Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje Evropske unije moraju imati rok važenja minimum 3 meseca od dana napuštanja teritorije EU.
– Molimo putnike da vode računa o važnosti putnih isprava, naročito dečijih.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
– Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
– Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je ino partner TRAVEL SOLUTION – Nidri, LEFKADA.
– Broj telefona predstavnika na lokaciji će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem Covida-19 se preporučuje za putovanja u inostranstvo radi Vaše sigurnosti, te putnici sami snose odgovornost, ukoliko, u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja, ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju.
– Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel ili vlasnik smeštajnog objekta zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, etc. ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate, ne mogu biti relevantne.
– Napuštanje smeštajnog objekta, u toku trajanja aranžmana, ne predstavlja osnov za bilo kakvu refundaciju na teret ogranizatora putovanja ili neposrednog pruzaoca usluge smeštaja.
– Putnici se obavezno moraju informisati o tačnom vremenu i mestu polaska, što mogu učiniti, dva dana pre polaska na sajtu organizatora.

VAŽNO JE ZNATI:
– Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd.) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000,00 RSD, po ugovoru, bez obzira na to da li promena ugovora već podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.
– Organizator putovanja koristi pravo da putem FIRST ili LAST MINUTE ponude prodaje svoje slobodne kapacitete po cenama koje su niže ili drugačije od onih u cenovniku koji je važio prilikom rezervacije. Putnici koji su uplatili aranžman po cenama objavljenim u cenovniku u momentu rezervacije, ne ostvaruju pravo za nadoknadu na ime razlike u ceni.
– U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, koji se odnose na turističko putovanje, cena aranžmana podleže promeni. Organizator putovanja može da poveća cenu iz ugovora o putovanju, u slučajevima, pod uslovima i na način predviđen Zakonom i ugovorom o putovanju, a putnik ima pravo, pod istim uslovima, na smanjenje ugovorene cene ukoliko dođe do smanjenja troškova, u skladu sa Zakonom.
– Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u bilo kom trenutku pre otpočinjanja putovanja, uz plaćanje odgovarajuće ugovorene naknade sadržane u čl.11. Opštih uslova putovanja organizatora.
– Samo opisi usluga sadržani u programima putovanja su merodavni, a ne i opis usluga u katalozima – publikacijama ili na web sajtovima neposrednih pružalaca usluga kao npr. hotela i drugo koji nisu obuhvaćeni datim programom.
– Neophodno je da se svaki putnik, posebno strani državljanin, pre izbora destinacije i polaska na putovanje detaljno upozna o statusu države u koju putuje, ili kroz koju prolazi, te da u skladu sa tim pribavi svu propisanu dokumentaciju.
– U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
– Maloletno lice, do navršene 16. godine života, ukoliko putuje samo ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ni zakonski zastupnik, mora da poseduje overenu saglasnost oba roditelja ako zajednički vrše roditeljsko pravo ili zakonskog zastupnika.
– Obaveštavaju se putnici, s obzirom na postojeću situaciju, uzrokovanu kretanjem velikog broja migranata i vanrednim nepredvidivim okolnostima na pojedinim graničnim prelazima, granični prelaz ili pak zemlja tranzita može biti promenjen, od onoga što je navedeno u programu putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.
– U slučaju štrajka, blokade na putevima i drugih nepredviđenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može uticati, organizator zadržava pravo promene rute putovanja kao i izmene redosleda sadržaja u programu.
– Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja. Turistička putovanja, s obzirom na još uvek postojeću situaciju, usled okolnosti koje su uzrokovane pandemijom Covid-19, kao i trenutnim, geopolitičkim i vojnim događanjima, se razlikuju u odnosu na sva dosadašnja, zbog postojanja posebnih uslova i pravila koja važe na svim destinacijama i koja se moraju poštovati. Obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. U skladu sa navedenim, može doći do promene propisanih pravila ponašanja i uputstava nadležnih, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta, načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, važećih pravila za avio prevoz, pravila za prelazak granica i sl. što molimo da imate u vidu.
– U slučaju navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predviđenih Zakonom, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.
– Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid-19, organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi.
– Realizacija programa zavisi od imperativnih mera, koje su, u zavisnosti od epidemioloških i ostalih opštepoznatih uslova, podložne stalnim promenama. Uvođenje novih mera, izmene ili ukidanje postojećih, kao i sve druge promene, uslovi i procedure, koji se odnose na putovanje, a ne isključuju njegovu realizaciju, ne mogu biti opravdan razlog za otkaz ugovorenog putovanja od strane putnika, u smislu novonastalih okolnosti; jer su putnici, kao i organizator putovanja dužni da prihvate i poštuju sve državne odluke i mere važeće na dan početka putovanja, u cilju njegove realizacije. U slučaju da putnik ipak otkaže ugovoreno putovanje, zbog promenjenih okolnosti ili ne započne putovanje zbog bolesti izazvane virusom Covid-19, pirmenjivaće se Opšti uslovi putovanja agencije Argus Tours čl. 11, važeći na dan zaključenja ugovora.
– Nadalje, obaveštavamo putnike da su sve zemlje, u cilju prevencije, usvojile posebne protokole o pojačanoj higijeni na javnim mestima i u smeštajnim objektima, a u skladu sa preporukama SZO. Sa tim u vezi, radi postupanja u skladu sa ovim protokolima, hotelski i smeštajni objekti zadržavaju pravo promene načina pružanja pansionskih usluga, prijema i odjave gostiju, kao i mogućnosti promene uslova pa čak i obustavu pružanja pojedinih servisa i usluga u spa centrima, na spoljašnjim i unutrašnjim bazenima, u restoranima, barovima, ili drugim objektima i sadržajima, a sve u cilju bezbednog boravka i zaštite putnika. To znači da se pojedine usluge i načini pružanja istih ne mogu garantovati i podložni su promenama, u skladu sa preporukama ili odlukama nadležnih epidemioloških vlasti, radi čega, s obzirom na postojeću situaciju, prigovori i reklamacije u vezi sa tim ne mogu biti osnovane.
– Putnici se upozoravaju da mogu biti podvrgnuti nasumičnom testiranju na destinaciji, da su dužni poštovati sva pravila koja se tiču fizičke distance, okupljanja i sl. da je obavezno nošenje zaštitnih maski (osim u slučajevima provere identiteta) tokom boravka na aerodormu i trajanja leta u avionu, kao i u prevoznom sredstvu kojim se obavlja transfer na destinaciji.
– S obzirom na novonastalu situaciju, procedure na graničnim prelazima kao i na mogućnost nastupanja nepredviđenih situacije, i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji nije u mogućnosti da utiče.
– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako u polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji.
 Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče i sl.), već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti. U slučaju eventualne štete koju putnik učini u smeštajnoj jedinici, objektu ili prevoznom sredstvu dužan je troškove prouzrokovane istom nadoknadi na licu mesta.
– Sve vrste usluga, specifičnog obima, kvaliteta, karakteristika i namene koje nisu predviđene programom putovanja, a za koje je putnik zainteresovan, putnik je u obavezi posebno pismeno ugovoriti sa organizatorom, pre putovanja, ukoliko je organizator u mogućnosti da obezbedi realizaciju posebnih usluga. Ukoliko između putnika i organizatora nisu posebno pismeno ugovorene usluge drugačijeg obima, kvaliteta, karakteristika i namene, iste ne mogu biti opravdano očekivane i zahtevane.

NAPOMENE ZA PROGRAM PUTOVANJA „LEFKADA leto 2023 (autobuski prevoz)“
Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika po autobusu.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajni rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 20 (dvadeset) dana pre planiranog polaska.
Opisi smeštajnih jedinica sadržani su u dodatku koji prati ovaj cenovnik, i sastavni su deo programa putovanja.
Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja agencije ARGUS TOURS.
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja.