021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

  Istanbul – 4 noćenja / avionom – Nova godina 2024

DOLMABAHČE EGIPATSKA PIJACA TOPKAPI AJA SOFIJA PLAVA DŽAMIJA VASELJENSKA PATRIJARŠIJA KRSTARENJE BOSFOROM

5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) avionom

Polazak 30. decembar (povratak: 3. januar 2024.)

ISTANBUL veličanstveni megapolis koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Uz Aja Sofiju, Top Kapi i Plavu džamiju, svakako najčuvenije među njima, i mnoge druge građevine u istorijskom jezgru grada bedemi, džamije, crkve, trgovi, medrese i hamami proglašeni su delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCOa.Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan BEOGRAD ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11:30 h. Poletanje za Istanbul u 13:05 h (let JU 802). Dolazak u Istanbul u 16:45 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smeštaj. Odlazak na razgledanje grada pešice, Trg Taksim i okolina. Slobodno poslepodne. Noćenje.

2. dan ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet: poseta palati Dolmabahče i Egipatska pijaca. Palata Dolmabahče je izgrađena kraj Bosfora sredinom 19. veka, u kombinaciji baroka, rokokoa i turskog imperijalnog stila, i bila je zvanična rezidencija sultana. Okružena prekrasnim vrtom, ima 285 soba, 43 salona, šest hamama i raskošan enterijer sa oko 600 umetničkih slika. Iz palate Dolmabahče je u izgnanstvo otišao poslednji otomanski sultan Mehmed VI (1922), a u njoj se i okončao život oca turske nacije Mustafe Kemala Ataturka (1881 1938). Obilazak se završava odlaskom na čuvenu Egipatsku pijacu, gde se mogu videti ili kupiti razni začini, čajevi ili tipični suveniri. Noćenje.

3. dan ISTANBUL Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija. Poseta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, danas pretvorenih u muzej, izgrađenoj na jednom od sedamistan bulskih brežuljaka. Iz ove palate turski sultani su od 1465.godine, gotovo četiri veka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svetu, nemerljive arhitektonske i umetničke vrednosti. Podignuta je u doba cara Justinijana, pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mestu palate cara Konstantina, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cveta lale u pedesetak varjanti. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”. Poseta Carigradskoj patrijaršiji čije se sedište nalazi u crkvi Sv.Đorđa na obali Zlatnog roga, u nekadašnjem grčkom kvartu Fanar. Carigradska patrijaršija postoji od Vaseljenskog sabora u Carigradu 381.godine. Nakon obilaska, vožnja autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brod, krstarenje Bosforskim moreuzom između evropskog i azijskog dela Istanbula, koji je u najužem delu širok samo 660 metara. No
ćenje.
5. dan ISTANBUL BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 22:30 h (let JU 805). Dolazak u Beograd u 22:10 h
.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 599 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 150 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
Avionski prevoz na relaciji Beograd Istanbul Beograd (prevoznik Air Serbia) Aerodromske takse (oko 60 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata)
Smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi četiri noćenja sa doručkom
Transferi prema programu
Pešačko razgledanje grada
Usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
Fakultativni izleti
Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu nabrojane kao uključene
Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ
Hotel Grand Durmaz 4*
http://www.granddurmazhotel.com/
Hotel se nalazi u starom gradu, preko puta tramvajske stanice Aksarai, i na 15 minuta hoda od Velikog bazara. Svaka soba ima: kupatilo, klima uređaj, TV, mini bar, sef i fen. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (švedski sto)

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela

FAKULTATIVNI IZLETI
F
akultativni izlet autobusom “Dolmabahče palata i Egipatska pijaca” Cena: 65 evra. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu, transfer i usluge vodiča.
● Fakultativni izlet autobusom “Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija” Cena: 75 evra. U cenu su uključene ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palatu i usluge vodiča.

Fakultativni izlet autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom. Cena: 50 evra. U cenu je uključen prevoz,
transferi i usluge vodiča. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu, isključivo u evrima. Potrebno
je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „ISTANBUL“
Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Uz blagovremeni upit u agenciji
postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu. Za državljane R.Srbije viza nije potrebna za boravak u R.Turskoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od prvog dana prvog ulaska. Državljani R.Srbije koji ulaze u R.Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj 6 meseci od dana ulaska u R.Tursku.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na
putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima
10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesae) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesae i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A
u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657 koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, email adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na email: office@triglav.rs.