fbpx

Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji, najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš... Poznat je i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Nazivaju ga i „Malim Bečom", jer je veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.


PROGRAM PUTOVANJA
• Polazak u 06:30 sati iz Novog sada, Železnička stanica kod " LOKOMOTIVE". Vožnja sa kracim usputnim pauzama i zadržavanjem na granicnim prelazima radi obavljanja carinskih formalnosti.
• Dolazak u Temišvar (Timişoara). Razgledanje grada: odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Trg slobode (Piaţa Libertăţii), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine;
• Slobodno vreme za individualnu šetnju, poseta trznom centru Lulius mall i u kasnim popodnevnim satima polazak za Novi Sad. Dolazak u večernjim časovima.
Cena aranžmana obuhvata:

Aranžmana obuhvata:
    prevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji po pragramu putovanja
    pratilac grupe
    organizacioni i drugi troškovi Agencije

Aranžman ne obuhvata:
    grupno osiguranje 1 euro po osobi na dan,
    individualne troškove.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “GRAND TOURS” i YUTA–e


Share this article