fbpx

Kasandra je prvi krak ili prst, kako su ga Srbi nazvali, Grci ga zovu prva noga poluostrva. Na poluostrvu Kasandra se pored prelepih plaža nalaze i velike površine borove šume. Prepoznatljivo je zbog svojih širokih plaža, ali i po malim selima gde su turisti uvek dobrodošli. Letovališta Polihrono, Hanioti i Pefkohori nalaze se na istočnoj obali u zalivu Toroneos.
Kasandra je zapadni prst Halkidikija i najnaseljenija regija za odmor na Halkidikiju. Udaljenost od Soluna i aerodroma nije velika i dovoljno je nešto više od 1. sata vožnje da bi se stiglo do tamo. Na Kasandri su karakteristične plaže sa sitno belim peskom i kamenjem koje su obavijene redovima borova. Turistička odmarališta na Kasandri su većinom smeštena na istočnoj obali duž plaže od Kalitee do Pefkohorija. Odmaralište Sani se nalazi na zapadu.
Pošto je Kasandra najbliža regija Solunu turistički je najrazvijenija pa su mala sela zamenili kompleksi hotela i apartmana što je lokalnu ekonomiju podiglo na jako visok nivo. Pored toga najbolja stvar koju ćete doživeti na Kasandri su njene fantastične plaže od kojih preko 10 ima Plavu Zastavu koja obeležava najčistije plaže. U oblasti Kasandre dosta je guste borove šume, maslinjaka i vinograda.

Share this article