021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Budimpešta – 3 noćenja | autobusom – Nova godina 2024

BUDIMPEŠTA je glavni grad Mađarske, stvoren 1873 godine od Budima, Obudima i Pešte, na tlu gde je nekad bilo Panonsko more. Broji oko 2 miliona stanovnika. Dunav razdvaja grad na Budim i Peštu. Budimbrdoviti deo, koji je šarmantnija i starija oblast, čijoj atmosferi doprinose kaldrmisane ulice, male živopisne kude i srednjovekovna kultura. Pešta je smeštena na prostranom i ravnom terenu i ona je komercijalna oblast. Odlikuje se modnim radnjama i širokim bulevarima. Ono što karakteriše Budimpeštu jesu mostovi, koji su bili srušeni u II svetskom ratu, pa su ponovo sagrađeni. Najača privredna grana je turizam, zahvaljujudi banjama i termalnim izvorima.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 23:00h ispred muzeja 25. Maj Kuda cveda. Vožnja preko Subotice i Segedina sa kradim zadržavanjima radi odmora. Nodna vožnja.
2. dan BUDIMPEŠTA
Dolazak u Budimpeštu u ranim prepodnevnim časovima. Razgledanje grada sa stručnim vodičem (Trg Heroja, Andraši bulevar, Opera, Baletski institut, Ruzveltov trg, lančani most Sečenji, Ribarski bastioni, crkva Sv. Mateje, Citadela, kraljevski dvorac, most Eržebet, ulica Vaci). Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Nodenje.
3. dan BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA – BUDIMPEŠTA
Doručak. Slobodno prepodne za individualno razgledanje grada ili fakultativni polazak za Sent Andreju: Obilazak Trga Vuka Karadžida, Požarevačka i Beogradska crkva, kuda Jakova Ignjatovida, krst Cara Lazara, muzej Srpske Pravoslavne crkve, Trgovački trg. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2024. GODINE. Noćenje.
4. dan BUDIMPEŠTA
Doručak. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima fakultativna vožnja brodom po Dunavu uz vodiča na srpskom jeziku. Fakultativni odlazak na reprizu Nove godine u Čardu (večera i muzički program). Nodenje.
5. dan BUDIMPEŠTA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do tržnog centra Campona uz posetu Tropikarijumu. Polazak za Srbiju u
popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI SPECIJALNA
PONUDA
NOVA GODINA: 29.12.2023 02.01.2024. B&B Budapest City 3* 259 € 249 €

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara.

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARADINA, DUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€; BATOČINE I KRAGUJEVCA DOPLATA 20€; MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA I SMEDEREVA DOPLATA 15€; U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je ISPRED BIVŠE AS ATP VOJVODINA (podložno promeni).

POPUSTI I DOPLATE:
– popust za decu do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe 10 ,
– treda odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 ,
– popust za putnike na sopstvenom prevozu 15 €,
– doplata za 1/1 sobu 120 .

ARANŽMAN OBUHVATA:
– prevoz visokopodnim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),
– tri nodenja sa doručkom (švedski sto) u Budimpešti u hotelu sa 3*,
– smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
– razgledanja i obilaske prema programu,
– usluge pratioca grupe tokom putovanja,
– usluge lokalnog vodiča,
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– međunarodno zdravstveno osiguranje
– fakultativne programe.

CENE FAKULTATIVNIH PROGRAMA:
vožnja brodom – 20 odrasli, 15 € deca (podložno promeni);
tržni centar Campona sa ulaznicom za Tropikarijum 20 € odrasli, 15 € deca;
izlet za Sent Andreju 15 € odrasli, 10 € deca;
repriza dočeka (večera u Čardi uz muzički program) – 50 odrasli, 45 € deca (podložno promeni) (OBAVEZNO prijavljivanje prilikom rezervacije).
Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNOM:
•B&B Hotel Budapest City 3* Objekat B&B Hotel Budapest City se nalazi na odličnoj lokaciji u Budimpešti i nudi klimatizovane sobe, fitnes centar, besplatan WiFi i bar. Ovaj hotel sa 3 zvezdice ima recepciju koja radi non-stop i uslugu konsijerža. Privatni parking je dostupan u okviru objekta. Sve hotelske smeštajne jedinice imaju prostor za sedenje, flatscreen TV sa satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i tušem. Mađarski nacionalni muzej je udaljen 1,6 km od objekta B&B Hotel Budapest City, dok se Sinagoga u Dohanjijevoj ulici nalazi na 3 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Franc List u Budimpešti, udaljen 19 km od hotela.
Hotel Novotel Budapest City 4* Ovaj hotel sa 4 zvezdice udaljen je samo 20 minuta vožnje od pešačke ulice Vaci utca u centru Budimpešte. Novotel City nudi zatvoreni bazen, saunu i fitness centar. Prostrane, klimatizovane sobe u Novotel City nameštene su u modernom stilu i uključuju LCD TV sa satelitskim programima i sefom. U klimatizovanom restoranu Novo2 Café Lounge poslužuju se jela mađarske i međunarodne kuhinje. Novotel Budapest City udaljen je samo 3 autobusne stanice od centra grada (linija 8). Do stanice podzemne železnice Deli Palyaudvar može se doći za 2 minuta tramvajem linija 61 i 17. Više informacija o hotelu na https://all.accor.com/

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
3) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
4) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika.

NAPOMENA:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programuputovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Cenovnik br. 1 od 25.10.2023.
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, licenca OTP 222/2021 kategorij
a A od 01.12.2022.