021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Atina – Nova godina


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 31.12.2023. – BEOGRAD – ATINA
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.25 h. Poletanje za Atinu u 12.20 h (Let JU 512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 14.50 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. UVEČE FAKULTATIVNO – DOČEK NOVE GODINE U TAVERNI. Noćenje.

2. DAN 01.01.2024. – ATINA – fakultativno PIREJ SUNION – ATINA
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Hrama boga Posejdona koji krasi rt izgrađen je u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Uveče fakultativno – grčko veče u taverni / repriza NOVE GODINE. Noćenje.

3. DAN 02.01.2024. – ATINA – fakultativno ARGOLIDA – ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još od davnina svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.

4. DAN 03.01.2024. – ATINA- panoramsko razgledanje grada i AKROPOLJ
Doručak. U 10h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana, a ono što može da se vidi je obnovljeno po obrascu nađenih arheoloških materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koji ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerziteta i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične građevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Fakultativni doček NOVE GODINE u taverni. Noćenje.

5. DAN 04.01.2024. – ATINA – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15.50 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.30 h.

POLAZAK: 31. decembar

Hotel Apollo 3*

dvokrevetna soba noćenje sa doručkom

cena po osobi od
499€

Hotel Parnon 3*

dvokrevetna soba noćenje sa doručkom

cena po osobi od
589€

Hotel Hera 4*

dvokrevetna soba noćenje sa doručkom

cena po osobi od
619€

Hotel Royal Olympic 5*

dvokrevetna soba noćenje sa doručkom

cena po osobi od
759€

CENA UKLJUČUJE:
Prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd
Aerodromske takse (u trenutku objavljivanja programa iznose 70 eura). Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u agenciji)
Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom
Svi transferi navedeni u programu
Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
Usluge lokalnih vodiča
Usluge vodiča agencije tokom trajanja putovanja
Troškovi organizacije i realizacije putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:
Fakultativni izleti
Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
Individualni troškove
Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
Međunarodno putno osiguranje
Boravišna taksa u iznosu € 1,5 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI I NOĆI (plaća se prilikom dolaska na recepciji hotela)

Fakultativni izleti:
ZLATNA ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič) – € 89
– PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič) – € 45
Minimalni broj za realizaciju izleta je 20 osoba. Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 15 dana pred početak putovanja, a izleti se plaćaju na licu mesta. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta se koriguje. Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata tehničkih razloga.

SMEŠTAJ U HOTELIMA:
HOTEL APOLLO 3*
Lokacija: Hotel Apollo se nalazi na Karaiskaki trgu 10, ul. Ahilleos, 2 min. hoda od stanice metroa Merakourgio. Smeštaj: sve sobe imaju kupatilo, TV, telefon, internet veza, mini bar, elektronski sef, klima. Dodatni sadržaju: HR bar, restoran i bašta na krovu sa pogledom na Akropolj.
HOTEL PARNON 3*
Lokacija : Parnon Hotel je smešten na samo 50 metara od trga Omonija i centralne metro stanice. Hotel je u potpunosti renoviran. Smeštaj: Svaka soba ima kupatilo, radni sto, televizor, telefon sa direktnim biranjem,klima uređaj kao i besplatan wi-fi.Dodatni sadržaj: restoran, bar
HOTEL HERA 4*
Lokacija: Hotel Heraje veoma dobro lociran nedaleko od Akropolja. Od metro stanice je udaljen cca 200 m odakle se lako stiže do Trga Sintagma i drugih odredišta u gradu. Smeštaj :Sve sobe su klimatizovane imaju kupatilo, mini-bar, sef. Dodatni sadržaj: restoran i krovna bašta sa barom, soba za ptrljag, besplatan internet dostupan je u svim prostorijama.
HOTEL ROYAL OLYMPIC 5
Lokacija :Hotel Royal Olympic spada u grupu centralno lociranih i veoma luksuznih. U neposrednoj je blizini hrama Zevsa Olimpskog sa direktnim pogledom na Akropolj, brdo Likavitos i Plaku. Do glavnog atinskog trga Sintagma se stiže za oko 10 minuta pešice (cca 600 metara). Smeštaj: Sobe su elegantno uredjene i sve uključuju: klima uredjaj, mini-bar, TV sa satelitskim kanalima, sef i kupatilo sa fenom i toaletnim priborom. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Dodatni sadržaj:U sklopu hotela su dva restorana, bar, fitnes centar, bašta sa otvorenim bazenom i sale za sastanke.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron) i čekovima građana na tri rate bez uvećanja. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Važne napomene za putovanje:
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Državljanima Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata ili iz razloga tehničke prirode …).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Organizatora su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Agencija smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Organizator putovanja, Licenca OTP 198/2021 kat A PIB 107462053 Matični broj 20807628.

20.10.2023