021/ 66 17 504 | 060/ 44 66 614          info@promotravel.rs

Amsterdam – 4 noćenja | avionom – Nova godina

5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom
Polazak: 30.decembar (povratak 03.januar 2024.)

Amsterdam je nastao krajem 12.veka kao malo ribarsko mesto, a danas je najveći i najpoznatiji grad u Holandiji. Živopisni kanali su zaštitni znak ovog grada koji još nosi naziv “Severna Venecija”. Oblik grada definisan je kružnim vodenim kanalima. Amsterdam je grad koji očarava svojom slikovitom arhitekturom i brojnim znamenitostima. Pojedini delovi grada su proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Mnogi evropski gradovi obiluju istorijskim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što gotovo svaka građevina u užem centru grada je u isto vreme kulturni spomenik i nečije mesto stanovanja, deo istorije, ali i deo savremenog izgleda grada. Amsterdam je grad karakteristične holandske arhitekture, kanala, brodića i mostova, grad boemskog duha i neverovatne atmosfere.

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD – AMSTERDAM

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 3h pre poletanja. Polazak za Amsterdam u 06.00h (let KL1898). Dolazak u Amsterdam, na aerodrom Šipol, u 08:35h. Po dolasku, razgledanje grada autobusom u trajanju od oko tri sata. Razgledanje Muzejske četvrti, Olimpijske, Juzni deo sa modernom arhitekturomTrg vaterlo, Sinagoga, Pomorski muzej….Transfer do hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnja centrum grada: ulica Damrak, Obeliks, Kraljevska palata, glavni gradski trg Dam, Nova i Stara Crkva, pijaca cveća. Mogućnost individualne posete jednom od najpoznatijih svetskih muzeja Van Gogh. Noćenje.

2.dan AMSTERDAM – MINI HOLANDSKA TURA – AMSTERDAM

Doručak. Mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Mala holandska tura. Polazak autobusom prema severu Holandije do Zaanse Schans – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom, gde se nalaze naljepši primerci vetrenjača u Holandiji. Poseta manufakturi klompi – koje su tradicionalni holandski proizvod, poseta radionici sireva, gde ćete imati priliku da degustirate i kupite sir. Nakon toga, poseta prekrasnom ribarskom selu Volendam. Slobodno vreme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz obalu Ejselskog jezera. Povratak u Amsterdam u poslepodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan AMSTERDAM

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti.

4.dan AMSTERDAM – VELIKA HOLANDSKA TURA – AMSTERDAM

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet Velika Holandska tura, Roterdam – Ševeningen-Hag. Obilazak Roterdama, koji je do 2004. godine bio najveća luka na svetu. Danas je to grad arhitekture. Obilazak
grada: Euromast toranj, Gradska kuća, Kijkskubus (kompleks stanova u vidu krivih kocki, trgovački deo grada. Slobodno vreme. Hag je sedište Parlamenta Kraljevine Holandije i kraljevska prestonica na moru. Nastavak obilaska Ševeningena, jednog od prvih kupališta na obalama Atlanskog okeana. Povratak u Amsterdam u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan AMSTERDAM – BEOGRAD Doručak.

Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:45h (let KL1899 ). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 23:05h. Kraj programa.

Cenovnik:

Polazak: Hotel Cena po osobi Doplata za jednokrevetnu sobu
30.decembar 2023. XO BLUE SQUARE 3* 785 € 300 €
  • Aerodromske takse (89 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama agencije,.
  • Prevoz avionom na relaciji Beograd–Amsterdam – Beograd (prevoznik KLM Royal Dutch Airlines)
  • Smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice na bazi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
  • Transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Amsterdamu prema programu
  • Panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

●Fakultativni izleti i ulaznice

●Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa da-tumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U agenciji je mogude pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

 
SMEŠTAJ

Hotel XO Blue Squre *** https://xohotels.com/hotel/xo-hotels-blue-square-ams
Hotel se nalazi u zapadnom delu Amsterdama, u delu grada koji se zove Western Gardens, s jedne strane okružen kanalom Erasmus. U blizini hotela se nalazi tramvajska stanica (linija br. 13), odakle se lako stiže do centra grada i centralne stanice. U blizini hotela se nalazi tržni centar i market kao i kafići. Sobe poseduju kupatilo, klima-uređaj, TV, telefon i Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene hotela, hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Mini holandska tura Cena: 85 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, lokalni vodič na srpskom jeziku.
● Velika holandska tura Cena: 105 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, lokalni vodič na srpskom jeziku. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Holandiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „AMSTERDAM“

● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do
90 dana u periodu od 6 meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi Holandije u Beogradu. Od građana Srbije koji poseduju biometrijske pasoše I nije im potrebna viza se više izričito ne traži da poseduju zdravstveno osiguranje, ali se preporučuje

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA 

Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A, u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja.