Budimpešta je jedan od najlepših gradova Evrope, najveći grad i prestonica Mađarske sa oko 2.3 miliona stanovnika. Sastoji se iz dve velike celine -Budima, brdovitog dela, koji je šarmantnija i starija oblast, čijoj atmosferi doprinose kaldrmisane ulice, male živopisne kuće i srednjovekovna kultura, i Pešte, koja je smeštena na prostranom i ravnom terenu i danas predstavlja komercijalnu oblast grada. Ono što karakteriše Budimpeštu jesu mostovi. Veliki je broj termalnih izvora, zatim tu su neogotički Parlament Mađarske na obali Dunava, jedan od simbola Budimpešte, baziliku Svetog Stefana, Sečenji- lančani most, Veliku sinagogu, istorijski Budim sa crkvom Matije Korvina i renesansnom kraljevskom palatom sa bibliotekom (proglašen je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a), Andraši avenija, Milenijum metro, Milenijumski trg -Trg heroja...

Pogledajte cenovnik(e):

Datum polaska: 31.12.2018.
Cena: 39 €

Datum polaska: 30.12.2018.
Cena: od 159 €

Datum polaska: 29.12.2018
Cena: od 155 €
Hotel Budapest 4*

Nalazi se na budimskoj strani i do centra grada se stiže direktnom autobuskom linijom ( br. 5) za oko dvadesetak minuta. Sve sobe sa TWC-om, TV-om i telefonom. U sastavu hotela nalaze se restoran, sauna (uz doplatu). Doručak je “švedski sto” – samoposluživanje.
http://www.danubiushotels.com/our-hotels-budapest/hotel-budapest

Cenovnik za ovaj objekat pogledajte iznad.
Hotel Nap 3*

Hotel NAP 3* nalazi se u Pešti u zaledju parka NEPLIGET, na desetak minuta hoda od tramvajske stanice u konekciji  sa metroom odakle se do centra  Pešte stiže za oko dvadesetak minuta voznje. U sastavu hotela nalazi se sala za doručak. Smeštaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Sve sobe imaju TWC, TV i telefon. Doručak je “švedski sto” – samoposluživanje.
http://www.naphotel.hu/

Cenovnik za ovaj objekat pogledajte iznad.

Share this article