fbpx

Platamon (“ravna površina”) se nalazi u regiji Pieria, na obali Egejskog mora, 25km jugoistočno od planine Olimp i oko 100km od Soluna sa kojima je povezan autobuskim i voznim linijama. Platamon se smatra jednim od najznačajnijih turističkih destinacija u regiji Pieria. Poznat je po “noćnoj” zabavi pa je prava “Meka” za omladinu, tako da ovo mesto odgovara i porodicama i onima koji traže neprestan provod. Platamonas ima i luku. Akti Platamona je jedna od najdužih plaža u Grčkoj, sa belim peskom i školjkama, okružena drvećem, borovima i stablima kleke starih hiljadama godina. Peščane i kamenite plaže Platamonasa se prostiru od mesta Nei Pori pa sve do Iagios Panteleimonasa. Na većini plaža je dostupno korišćenje sportova na vodi uz budno oko spasilaca, i svake godine se nagrađuju plavom zastavicom za čistotu vode. U blizini plaža se nalaze i mnogobrojni kafići, barovi i taverne.
Region odlikuje bujna vegetacija, platani i izvori sa čistom pijaćom vodom. U njemu se nalazi i “Platamon castle” - zamak iz srednjeg vizantijskog doba, X veka, lociran jugoistočno od planine Olimp, na mestu gde je nekada bio drevni grad Herakleion. Za svoje potrebe koristili su ga Franci u XIII veku i Turci u XV veku a danas se u okviru letnjeg Olimp festival organizuju predstave, koncerti i drugi kulturni događaji.

Kuća Fani Rooms

Nalazi se na početku glavne ulice Platamona na oko 80 m od prve plaže, šljunkovito-peščane gradske plaže i 80m od marketa "Larisa". Za one koji vole peščane plaže, Kalamaki plaža je na samo 250 m. Kuhinja je kompletno opremljena posuđem, veliki frizider sa zamrzivačem, mini štednjak, aparat za filter kafu, toster, pegla sa daskom za peglanje. U sklopu vile je lepo uređeno dvorište sa letnjikovcem koji je okružen travnjakom, zelenilom i cvećem. Na ulici ispred vile je moguće parkiranje automobila. Korišćenje interneta je uključeno u cenu. Doplata za korišćenje klima uređaja u studiju je 5 € dnevno, a u duplexu 8€ (dva klima uređaja), dnevno po klima uređaju. Ukoliko se uplati za 10 i više dana boravka, cena u studiu je 4€ dnevno, a u duplexu 6€ dnevno (za dva klima uređaja).

Cenovnik za ovaj objekat pogledajte iznad.